Wierzba25 Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Tak jak w temacie. Bo ja np. mam dysk 30GB podzielony na sześć partycji :) 2GB - System (Windows XP) 2GB - Stuff (Instalki itp) 4GB - MP3 6GB - Games 13GB - Other (Filmy itp) 900MB - System2 (Windows 98 - awaryjnie :) Moi kumple twierdzą że mam manię i wogóle. A czy to coś złego że człowiek chce mieć wszystko uporządkowane? O wiele łatwiej jest mi wszystkim zarządzać i Speed Disk'iem działać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabull Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 na moim dysku to som moie partycje i moie dane i nic nikomu o nich niepowiem!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 1 dysk: 10gb system 20GB Divx i rozne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly 2 dysk: 20gb gry,mp3 i kilka filmow 35gb divx,iso,mp3 1gb swap Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gleniu Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 1 dysk: 10gb system 20GB Divx i rozne <font color="#FF0000">[ciach!]</font> 2 dysk: 20gb gry,mp3 i kilka filmow 35gb divx,iso,mp3 1gb swap e tam lepiej swapa na poczatku dysku zawsze kilka procent szybciej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Ale wiecie co. Ten Windows 98 na ostatniej partycji cos sie pierd.... Nie wiem dlaczego. Odpala sie i albo od razu zawiesza cały komputer albo po paru minutach. Nawet po reinstalce Nie wiem o co mu chodzi. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 1 dysk: 10gb system 20GB Divx i rozne <font color="#FF0000">[ciach!]</font> 2 dysk: 20gb gry,mp3 i kilka filmow 35gb divx,iso,mp3 1gb swap e tam lepiej swapa na poczatku dysku zawsze kilka procent szybciej mylisz sie, swapa najlepiej dac na koncu dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gleniu Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 mylisz sie, swapa najlepiej dac na koncu dysku. warum? znaczy sie dlaczego? predkosc dysku na poczatku jest wieksza (czasem bardzo sporo wystarczy zerknac na prgram HD Tach) a predkosc swapa jest baaaaaaaaaaaardzo wazna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Tak gdzies wyczytalem , dokladnie ci nie powiem. Argumentacja dotyczyla bodajze wlasnie szybkosci dostepu do tego pliku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzeń Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Tak jak w temacie. Bo ja np. mam dysk 30GB podzielony na sześć partycji :) 2GB - System (Windows XP) 2GB - Stuff (Instalki itp) 4GB - MP3 6GB - Games 13GB - Other (Filmy itp) 900MB - System2 (Windows 98 - awaryjnie :) Moi kumple twierdzą że mam manię i wogóle. A czy to coś złego że człowiek chce mieć wszystko uporządkowane? O wiele łatwiej jest mi wszystkim zarządzać i Speed Disk'iem działać :) Chyba lekka przesada :-) ja tez mam 30GB i mam 2 part. 10GB i reszta..... z tyloma partyciami to bym zwariował :lol: zresztą co to sa za partycje 2 GB :P pozatym dorwałem na chwile 40GB i z tym ledwo wyrabiam ....... ojjjjj pomocna była by 80GB baracuda V :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 A ja mam tak: C: 7,81GB - WinXP + Zainstalowane programy D: 33,1GB - Gry + Instalki + Poczta itp. E: 33,5GB - Filmy, obrazy dla DC++ :) Kiedyś miałem więcej partycji, ale tylko się gubilem na nich - nie wiedzialem co jak gdzie... Czasem przycinam coś z ostatniej na postawienie jakiegos Linuxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 A czy fakt że win98 jest na samym koncu dysku - ta ostatnia partycja 900MB - może być zwiazany z ciaglym wieszaniem sie windowsa? Bo nie wiem co mu jest. Jakies jazdy lapie. Podziala piec minut i bach. I reset. Znowu piec minut i bach. (Dobrze ze mam XP :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gleniu Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 A czy fakt że win98 jest na samym koncu dysku - ta ostatnia partycja 900MB - może być zwiazany z ciaglym wieszaniem sie windowsa? Bo nie wiem co mu jest. Jakies jazdy lapie. Podziala piec minut i bach. I reset. Znowu piec minut i bach. (Dobrze ze mam XP :) teoretycznie wydaje się być niemozliwym ale sa w Windozach takie rzeczy o jakich nam się nie śniło :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 a ja mam dysk 40GB i jedna partycje :) i teraz mam problem bo chce przeinstalowac system... a format'a nie zrobie :( ale cos sie wykombinuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukulele2 Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 A wlasnie czytaalem na stronie gejtsa ze lepiej miec swapa na innej partycji niz podstawowy C: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Obecnie mam na 40GB: 1. 3GB- win98se+podstawowe programy 2. 8GB- win2k+programy, gry 3. reszta-instalki, filmy, cd-image, mp3. burdel w tym mam piękny, bo część programów z pod win98 jest na jego partycji, część na partycji 2k, część programów dla 2k jest zainstalowane na partycji 98, a część, np 3D mark, TheBat jest współdzielone i świetnie działa- ale to daje wygode :D:D:D... zarządza tym standartowy NTloader winka 2K Mój rekord (uczyłem się funkcjonowania wielu systemów na jednym kompie, oraz ich samych) to: 0. 50(???)MB rozruchowa+dos 1. 1GB-win98 2. 1GB-win98 3. 3GB-win98 -ten używany na codzień 4. 5GB-win2K -uczyłem się go 5. reszta-winXP+programy etc, też go poznawałem całość trzymał kupie boot magic 7.0 i radził sobie nawet...ale jak się to wszystko zaczeło pie....ć, to nawet nie wiedziałem, co się dzieje :lol:...ale zabawa była świetna :) Win98 i 2k które mam teraz to te same z tego chorego ukłądu- cudem przeżyły, winXP nie...on chyba nie lubi mojego konfigu Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 u mnie WDSE 80gb + 10GBWD (5400 ata/66) na większym (i szybszym) pierwsze 4,64GB windows + krasnal serwer puźniej 18,6 programy gry itp nastepny 18,6 muza+filmy i 27,9 na muze filmy + ;) kilka giga na końcu zostało na linuksa tzn 47mb -plik wymiany ext2 4gb 512mb swap i 253 mam unallocated Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 na WDC 120Gb mam: 80Gb - filmy, mp3, teledyski, obróbka video, robienie divxów na 31,7 mam system na Ibm ICL35 40Gb nie mam osobnej partycji i trzymam tam ściągnięte pliki i różne głupoty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 4 partycje jedna moja jedna ojca jedna windowssa jedna linuxa ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 dysk 40 GB : c: System d: Gry e: Moje Smieci f: Filmy g: Smieci Brata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 40BG 10GB - winda i soft (tu się nie mieszczę, grrrr :evil: ) 15GB - moje prace 15GB - instalki, filmy, gry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 c: System - 7,26 d: Divx, mp3, rozne downloady, instalki - 67,2 przydał by się jeszcze jeden dysk. Jakaś 40 żebym miał gdzie downloady robić bo wtedy większy porządkek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 20 Gigo - 5 na system i 15 na <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 15 na p i e r d o ł y ! ! ! Co to za ciachanie przyzwoitych słówek??!!??!!??!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Ja mam tak 1 dysk z 3 patrycjami: 7.5gb - system, programy 15gb - gry, instalki programow, backupy, filmy 15gb - mp3, filmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 C: ~ System D: ~ Moje progsy i smieci E: ~ Progsy i smieci zony divixy i empecze w znakomitej wiekszosci na sidierach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogas Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 /boot C: [windows] /ext3 /swap D: [śmieci Przyszłej Żony] E: [moje śmieci] F: [wspólne smieci] G: [rezerwa na nagrania z TV] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Tak jak w temacie. Bo ja np. mam dysk 30GB podzielony na sześć partycji :) 2GB - System (Windows XP) 2GB - Stuff (Instalki itp) 4GB - MP3 6GB - Games 13GB - Other (Filmy itp) 900MB - System2 (Windows 98 - awaryjnie :) Moi kumple twierdzą że mam manię i wogóle. A czy to coś złego że człowiek chce mieć wszystko uporządkowane? O wiele łatwiej jest mi wszystkim zarządzać i Speed Disk'iem działać :) Polecam obejrzenie polecenia subst - tworzysz dysków ile chcesz i nie martwisz się, jak na jednej masz za mało miejsca bo wszystko jest dzielone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 JA mam dysk samsung 30 gb :? i mam 2 partycje po jedna 5gb na winde a druga na filmy i rozne bajerki(gierki filmy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 to ja mam najwiekszy i najlepszy dysk :) WD caviarek 4,3 GB !!! podzielony na :) : C: 1.41 GB D: 2.58 GB :) no i na C: windows XP :) (czesto pluje sie o plik wymiany :) ze za malo miejsaca ale po feriach qpuje CAVIARA 80 gb :P ) i chyba bedzie tak : C: 4GB win XP i zainstalowane programy D: 30 GB mp3 i instalki E: 40 GB filmy F: 6 GB jakis [brzydkie określenie na linuksa] no i mozecie mi powiedziec jak wgrac dosa trzeba na niego oddzielna partycje ?? chodzi mi o taka stala dyskietke startowa jak sie ja robi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 a ja mam tak: - na Quantumie 5.1GB - sa 2 partycje (zazwyczaj) ;) - na Fujitsu 13.6GB - sa 3 partycje - na Maxtorze 40GB - sa 4 partycje (bo tylko tyle moze byc podstawowych w FAT a rozszerzonych jakos nie lubie) ;) - na ??? 120GB (ktory zamierzam kupic w najblizszym czasie jak przywroca dluzesz okresy gwarancyjne) tez beda pewnie 4 (z tych samych powodow co przy Maxtorze) wielkosci nie podaje bo to jest u mnie zmienne :) , typu partycji tez nie podaje bo to tez jest zmienne - do zabawy wole przemienic rodzaj partycji niz szukac wolnego miejsca i robic jeszcze jedna nowa - bym sie chyba pogubil w tym wszystkim :) a co do nazywania partycji to nie jestem oryginalny - nazywam sobie po prostu Quantum1, Quantum2, Fujitsu1, ... cobym wiedzial jak podlacze kilka dyskow ktora partycja od ktorego dysia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...