s0lid Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Witam. Mam film w formacie rmvb i chciałbym go przekonwertować do avi lub mpeg. Probowałem programu Total Video Converter, ale obojetnie jakie opcje wybiore, to uzyskuje avi, ale z wielkimi pikselami, poprostu koszmarną jakość. Czy moze mi ktoś polecić sposob konwersji, ale tak, abym otrzymał kopie w tej samej jakości, z takim samym dzwiekiem? Z gory dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 www.google.pl --> wpisujesz rmvb converter i wyskakuje Ci około mnóstwo ciekawych pozycji, sprobuj niektóre ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 www.google.pl --> wpisujesz rmvb converter i wyskakuje Ci około mnóstwo ciekawych pozycji, sprobuj niektóre ;)no wlasnie tak juz zrobiłem i patrz wynik powyzej jaki otrzymałem. Dlatego zwracam sie tutaj z prosba o pomoc, zeby mi ktoś łapotologicznie i dokladnie wyjasnił jak zrobić, aby konwersja wyszła ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 hmm nie znam się akurat na tym pogramie ale może dałeś złą kompresjęalbo coś w opcjach źle poustawiałeś, spróbuj inną komresję albo w ogóle bez komresji jeśli to jest krótki filmik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 www.google.pl --> wpisujesz rmvb converter i wyskakuje Ci około mnóstwo ciekawych pozycji, sprobuj niektóre ;) 'Okolo mnostwo pozycji' - wszystko platne i konwertuje tylko 10 sekund... Takze potrzebuje taki program i zwracam sie goraca prosba o podanie jakiegos dobrego i darmowego programu [; Z gory dzieku ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 rmvb to raczej długi. Wpisz w google all to avi :) (albo divx). To raczej kwestia ustawień a nie samego konwertera ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 A zaglądaliście na serwis Videopedia.pl? Konwersja RMVB, MOV, ASF, WMV do AVI przy pomocy MediaCoder Konwersja RM/RMVB do AVI w SUPER v2006.build.17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 dobry będzie moim zdaniem "Winavi". Prosty i bardzo szybki. Nie wiem jednak jakie ograniczenia ma trial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 http://divx.howto.pl/articles.php?cat_id=15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 dobry będzie moim zdaniem "Winavi". Prosty i bardzo szybki. Nie wiem jednak jakie ograniczenia ma trial. w przekonwertowanym formacie na środku ekranu pozostaje "ładny" napisik zachęcający do kupna pełnej wersji:/ http://www.formaty.com/forum/viewtopic.php?t=886 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 a ze tak spytam dlaczego nie podoba ci sie rmvb? jakosci i tak nie poprawisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Witam. Mam film w formacie rmvb i chciałbym go przekonwertować do avi lub mpeg. Probowałem programu Total Video Converter, ale obojetnie jakie opcje wybiore, to uzyskuje avi, ale z wielkimi pikselami, poprostu koszmarną jakość. Czy moze mi ktoś polecić sposob konwersji, ale tak, abym otrzymał kopie w tej samej jakości, z takim samym dzwiekiem? Z gory dzieki! Ale czy wogóle jest sens takiej konwersji?? Zastanów sie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 moze ma stacjonarke z odtwarzaneim divx a ze jest leniwy/nie ma miejsca : towoli divx'a zamiast robic z rvmb-->dvd ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 moze ma stacjonarke z odtwarzaneim divx a ze jest leniwy/nie ma miejsca : towoli divx'a zamiast robic z rvmb-->dvd ;-) Fakt, moż poprostu szybciej mu zassać RMVB niż pełnego Divix'a... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny666 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Ja używam RM CONVERTER swietny program jakość pozostaję taka sama :-P tylko trochę plik jest większy, bo ok. 1,5 X. Ale to wiele nie szkodzi. http://www.boilsoft.com/rmconverter.html Tam wszystko jest opisane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...