Skocz do zawartości
shakur_45

PENTIUM 4 -=WAZNE=-

Rekomendowane odpowiedzi

GigaByte 8PE667Ultra i845PE, M6c+U+S, ATA/133R PGA-478, DDR FSB533 Dual Bios kolo 750zł JEST SUPER SAM JEJ UZYWAM !!!!!!!! P4 2,4 puscił sie na 3,1Ghz (selekcjonowany) PŁYTA JEST SUPER NAPRAWDE POLECAM !!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to Gigabyte GA8INXP :) ja mam 8PE667 Ultra i jestem z niej bardzo zadowolony

INXP to badziew. Za 1500zl lepiej isc na piwo. LEpszy jest Asus P4G8x. Ubozsze nieco wyposazenie (nie ma RAIDa) ale lepszy o/c i ogoly komfort uzytkowania. Co tu duzo mowic wlasnie teszcze te plyty i wtedy dowiecie sie jak to jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym proponowal GA-8PE667 Ultra. Dobra sprawdzona plyta ja mam pro i jestem bradzo zadowolony. www.kopmutonik.pl tu sobie zobacz rozniece pomiedzy pro a utra i normalna. Najlepeij wez sobie ultre.

Ps. Komputronik to zdziercy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym proponowal GA-8PE667 Ultra. Dobra sprawdzona plyta ja mam pro i jestem bradzo zadowolony. www.kopmutonik.pl tu sobie zobacz rozniece pomiedzy pro a utra i normalna. Najlepeij wez sobie ultre.

Ps. Komputronik to zdziercy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekaj na coś na SIS 655 (np. Asus P4SDX) - AGP x8 (bez błędów w obsłudze standartu w przeciwieństwie do GraniteBay), dwukanałowa pamięć, obsługa HyperThreading (uwaga! tylko chipset ze steppingiem B), przyzwoite 6-kanałowe audio. A jak cena nie gra roli, to kupujesz wersję Deluxe i masz jeszcze: SerialATA, RAID, sieciówka (może nawet GigabyteEthernet), FireWire.

Poza tym - co Asus to Asus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przegladam ten watek i rece mi opadaja. SKoro kolega ma duuuzo pieniedzy na komputer to poleccie mu cos naprawde dobrego. Dlaczego nie granite bay??? Czytal ktos z was recenzje z wykorzystaniem agp x8 w GB??? Ja czytalem i zadnych problemow nie bylo (plyta podajrze MSI). Jak nie Granite Bay to porponuje sis 655 (to ze ktos "nie czuje zaufania" do sis to jego strata). Sis produkuje bardzo dobrze chipsety i sprzedaje o polowe taniej jak intel. Via bym nie kupil. Jesli nie GB i sis 655 to moze na rambusach cos??? W koncu jak ma byc super sprzet to co bedziecie wciskali intela 845pe ktory jest gorszy od poprzednika i na dodatek bez podkrecania mozna na nim uzywac tylko ddr 333 mhz!!.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekaj na coś na SIS 655 (np. Asus P4SDX) - AGP x8 (bez błędów w obsłudze standartu w przeciwieństwie do GraniteBay), dwukanałowa pamięć, obsługa HyperThreading (uwaga! tylko chipset ze steppingiem B), przyzwoite 6-kanałowe audio. A jak cena nie gra roli, to kupujesz wersję Deluxe i masz jeszcze: SerialATA, RAID, sieciówka (może nawet GigabyteEthernet), FireWire.

Poza tym - co Asus to Asus.

Bledy z AGP8x w GB-buahahaha. Mam E7205 juz jakis czas i bledow nie zauwazylem :lol: Nikt bledow jakos nie zauwazyl....

Co Asus to Asus... ROTFL wiekszej gupoty dawno nie czytalem. Asus to tak samo dobry producent jak Abit-tez czasami odwala chale....tylko nie wiem czemu tak duzo kasy kce za swoje niektore buble....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wychodzi na to, że nikt nie zauważył błędów poza samym Intelem. Błędy w obsłudze AGP x8 w GB są związane z niezgodnością sygnałów chipsetu ze standartem AGP 3.0 i koniecznością wyłączania AGP Prefetch Cache. Oba błędy można obejść za pomocą BIOS'u i konstrukcji płyty głównej i dlatego nie zauważasz błędów.

Była masa informacji na ten temat w sieci (także na stronie Intela).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wychodzi na to, że nikt nie zauważył błędów poza samym Intelem. Błędy w obsłudze AGP x8 w GB są związane z niezgodnością sygnałów chipsetu ze standartem AGP 3.0 i koniecznością wyłączania AGP Prefetch Cache. Oba błędy można obejść za pomocą BIOS'u i konstrukcji płyty głównej i dlatego nie zauważasz błędów.

Była masa informacji na ten temat w sieci (także na stronie Intela).

czyli wniosek z tego ze jesli producent sie postaral to bledow nie ma, a jako ze na GB plyty produkuja renomowani producenci to zapewne w zadnej plycie tego bledu sie nie zauwazy :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby tak. Ale skoro AGP Prefetch Cache jest częścią standartu AGP v.3.0 (i to istotnie wpływającą na wydajność) to jej wyłączenie powoduje, że część obietnic dotyczących wydajności AGP x8 w GraniteBay pozostaje tylko... obietnicami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby tak. Ale skoro AGP Prefetch Cache jest częścią standartu AGP v.3.0 (i to istotnie wpływającą na wydajność) to jej wyłączenie powoduje, że część obietnic dotyczących wydajności AGP x8 w GraniteBay pozostaje tylko... obietnicami.

No wlasnie i dlatego problemu nie ma (bo nikt go nie zauwazyl w dzialaniu), a zreszta w nowej wersji E7205 zostalon wyeliminowany. A pobrania wyprzedzajace AGP w niewielki sposob wplywaja nawydajnosc. Gdzis czytalem porowanianie. Jak znajde linka to zapodam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...