mMATt Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Mam taki oto problem :mur: Gdy wlacze kompa to po kilku sekundach slychac dziwny huk, "burczenie" z wnetrza obudowy. Odczekam chwile wlacze kompa ponownie i jest dobrze. Jednak po uplywie kilkunastu minut znowu slychac przerazliwy szum. Mam zasilacz codogena 400W(ostatnio nic nie zmienialem w sprzecie), ktory ma juz z 3 lata:/ moze to jest przyczna tych odglosow. Boje sie ze wknocu nie wytrzyma i padnie, a wraz z nim caly moj kochany komputer. Nie wiem co robic dziwi mnie to ze raz sa te odglosy a raz nie. Teraz gdy to pisze wszystko jest ok ale kto wie czy zaraz znowu nie zacznie burczec, buczec. Nie wiem co robic :? Pozdrawiam i prosze o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Albo zasialcz co jest prawdopodobne albo wiatraczki, które sa już zatarte. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Otwórz obudowę i sprawdź który wiatraczek Ci brzęczy - na procesorze czy w zasilaczy. Brzęczący do wymiany, a resztę profilaktycznie przeczyść. Przy okazji przeczyśc radiatory z kurzu. Jesli sam się boisz to idz z kompikiem do jakiegoś sklepu. Za 50zł Ci wszystko elegancko przeczyszczą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 prawdopodobnie wentylatory. Sprawdz je. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jendor Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 prawdopodobnie wentylatory. Sprawdz je.Albo jakis blaszany element obudowy wpada w rezonans. Mozliwe tez ze nie ma odpowiedniej cyrkulacji. Ja mialem kiedys tasme IDE od cd-romu za nisko i buczało jak głupie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...