zgf1 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Szykuje mi sie wycieczka z komputerem tym z podpisu, pojade dobre kilkaset km w pociagu i autobusach, zastanawiam sie jak zabezpieczyc dysk twardy aby go nie uszkodzic i nie stracic danych... Czy przewozic go zamontowanego w komputarze, czy lepiej dysk wyciagnac, wlozyc do tego specjalnego pudelka jakie z nim dostalem i zapakowac do plecaka(taki ze stelazem). Kompa bede przenosil normalnie pod reka, wiec bedzie stal sobie w pociagu prawdopodobnie na ziemi lub na kanapach. Prosze o wskazowki dotyczace transportu, a moze trzeba rowniez uwazac tak jak na dysk twardy na napedy optyczne? Co o tym myslicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) Myślę, że przy przewożeniu w pociągu i autobusach (zakładając, że masz kompa przy sobie a nie tam na dole w bagażach) największe prawdopodobieństwo utraty danych jest takie, że ktoś w pociągu ci kompa ukradnie. Aż taki wrażliwy dysk nie jest, że nie można go wozić w pociągu. Ja bym wsadził do plecaka w folii antystatycznej i tyle. Edytowane 4 Czerwca 2006 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Teraz już przecież dyski nie są tak wrażliwe... ale rowerem z dyskiem bym nie jeździł :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Jakos je musieli do sklepow dowiezc. A jak inaczej niz pociagami i tirami? Wiec IMO nie ma sie co martwic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Komp bedzie caly czas ze mna, nie spuszcze go z oka :D Tak zrobie dysk wyjme i do plecaka... Pytam bo nie chce go uszkodzic, duzo zalezy przy tym wyjezdzie od sprawnego kompa... Dzieki za rady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Często jeżdżę z kompem do Niemiec. Co prawda samochodem , ale ostatnio komputer przeżył ostre hamowanie i dysk działa w 100% , chociaż komputer odpalałem z wielkimi nadziejami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Jeżeli dysk jest w obudowie jest znacznie bardziej wraźliwy na wstrząsy niż jak jest odzielnie zapakowany. Możesz go wyjąc i włożyć np do SEASHIELD to opakowanie w jakich sprzedaje sie dyski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 No wiec dysk do plecaka, a co z nagrywarka DVD? Tez jest wrazliwa? Tez bezpieczniej do plecaka ja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Nagrywarce nic sie nie powinno stac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 zapewne nic by mu się nie stało jakby był w obudowie ale może faktycznie wyjmnij go do plecaka oddzielnie tylko uważaj i nie przywal gdzieś tym plecakiem :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...