Ralfo Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Jak w temacie, chodzi mi o jakis porzadny i w miare tani HDD do kompa kuzynki (stary celeron 800 na plycie ECS p61sa-II), co najlepiej wybrac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Ile masz kasy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Ja mam do sprzedania HDD Samsunga 20Gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Moze źle to ujolem ;P. Nie ma jakiegos limitu. chodzi poprostu o dobry (i najlepiej nowy) dysk twardy ktory bedzie spoko chodzil w tym kompie a ponadto nie bedzie za drogi :P (ostatnio byl WD 40GB ale sie zjaral ;p) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Dobry to jest np. Samsung 250GB, ale on moze byc za drogi :wink: Ile masz kasy!!!!To jest najwazniejsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Możesz kupić do takiego kompa 40 lub 80. Ja mogę polecić 40GB Maxtora. Mam go od bardzo dawna i chodzi cicho oraz niezawodnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D2mian Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Szukaj jakiegoś Samsunga w zależności od tego ile masz kasy! Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Ja polece Maxtora, bo w odroznieniu od Szajsunga (padl mi po miesiacu, nowka sztuka :huh:), ktory ma dzialac 600k roboczogodzin, Maxtor ma dzialac az milion roboczogodzin... Maxtor ATA 133: http://skapiec.pl/site/cat/8/comp/13421 Maxtor SATA II: http://skapiec.pl/site/cat/8/comp/79153 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) No dobra spoko ale czy wieksze pojemnosciowo dyski nie beda robily problemow z taka stara pl. głowna?? :P Kasa.. w okolicach 200zl by sie chciala zmiescic... (+/- 50 zl, mowi ze najlepiej - :P) Edytowane 12 Czerwca 2006 przez Ralfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 A jakiej pojemności oczekujesz ? Również skłaniam się ku maxtorowi bo ciche, wydajne i w miarwe chlodne twardzielki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 A jakiej pojemności oczekujesz ? Również skłaniam się ku maxtorowi bo ciche, wydajne i w miarwe chlodne twardzielki. Do tego bardziej zywotne, bo az o 400k godzin :) Oddalem swojego Szajsunga na gwarancje, bo przesta dzialac po miesiacu, od tak, pewnego dnia po prostu nie zaskoczyl :lol: :mur: Dogadalem sie ze sklepem, w ktorym kupilem (Allegro), czy moge doplacic i wymienic na inny dysk. Nie robili problemow - nowa gwarancja 2 lata, nowy dysk i wreszcie spokoj o moje dane, ktorych na Szajsungu stracilem 20Gb... :blink: :huh: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) Ze mną to samo. Kiedyś kuzynowi padł od tak Samsung. Mi padł 40gb Maxtor po 1,5 roku użytkowania ale w sklepie jest taki naprawdę fajny Pan (pozdrawiam !) który za dopłatą 80zł dołożył 40gb. Zresztą w ten sklep zaopatrzył mnie 85% moich 2 kompów + to co było kiedyś ! W ten sposób mam 80gb ata w drugim kompie, który chodzi pięknie :] Edytowane 12 Czerwca 2006 przez v.e.n.o.m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 A jakiej pojemności oczekujesz ? Takiej zeby byla wieksza niz ten ostatni i sprawnie smigal pod ta pl. glowna, zeby nie mieli za duzo problemow, i zeby dali mi swiety spokoj :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Nie przesadzajcie z tymi samsungami od serii 8mb spinpointow te dyski sa bardzo dobre i tez jest cichy i chlodny. Na 3 takie dyski jakie mam ja i kumple problem byl tylko z jednym ktory nie chcial dzialac jako bootowalny , ale wymienili mi go od reki i drugi egzemplarza dziala bez zarzutu ponad 2 lata. Tutaj to tylko jakis duzy serwis moze podawac dane majace jakies przelozenie na rzeczywistosc. PS. Tak z ciekawosci skoro padl argument roboczogodzin to czy ktos policzyl ile to jest te skromne 600k ?:) Bo mi wychodzi jakies 25k dni lub 68 lat uzywania takiego dysku 24/7 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 A 1 milion roboczogodzin to 114 lat ;) Ja mam samsunga 80 gb od ponad roku i nie zanotowalem zadnych anomalii wiec wyraze MOJĄ opinie ze to dobry dysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...