Skocz do zawartości
Ralfo

Tani Hdd, Jaki?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja polece Maxtora, bo w odroznieniu od Szajsunga (padl mi po miesiacu, nowka sztuka :huh:), ktory ma dzialac 600k roboczogodzin, Maxtor ma dzialac az milion roboczogodzin...

Maxtor ATA 133: http://skapiec.pl/site/cat/8/comp/13421

Maxtor SATA II: http://skapiec.pl/site/cat/8/comp/79153

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra spoko ale czy wieksze pojemnosciowo dyski nie beda robily problemow z taka stara pl. głowna?? :P Kasa.. w okolicach 200zl by sie chciala zmiescic... (+/- 50 zl, mowi ze najlepiej - :P)

Edytowane przez Ralfo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakiej pojemności oczekujesz ?

Również skłaniam się ku maxtorowi bo ciche, wydajne i w miarwe chlodne twardzielki.

Do tego bardziej zywotne, bo az o 400k godzin :)

Oddalem swojego Szajsunga na gwarancje, bo przesta dzialac po miesiacu, od tak, pewnego dnia po prostu nie zaskoczyl :lol: :mur: Dogadalem sie ze sklepem, w ktorym kupilem (Allegro), czy moge doplacic i wymienic na inny dysk. Nie robili problemow - nowa gwarancja 2 lata, nowy dysk i wreszcie spokoj o moje dane, ktorych na Szajsungu stracilem 20Gb... :blink: :huh: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze mną to samo. Kiedyś kuzynowi padł od tak Samsung.

Mi padł 40gb Maxtor po 1,5 roku użytkowania ale w sklepie

jest taki naprawdę fajny Pan (pozdrawiam !) który za dopłatą 80zł dołożył 40gb.

Zresztą w ten sklep zaopatrzył mnie 85% moich 2 kompów + to co było kiedyś !

W ten sposób mam 80gb ata w drugim kompie, który chodzi pięknie :]

Edytowane przez v.e.n.o.m

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przesadzajcie z tymi samsungami od serii 8mb spinpointow te dyski sa bardzo dobre i tez jest cichy i chlodny. Na 3 takie dyski jakie mam ja i kumple problem byl tylko z jednym ktory nie chcial dzialac jako bootowalny , ale wymienili mi go od reki i drugi egzemplarza dziala bez zarzutu ponad 2 lata. Tutaj to tylko jakis duzy serwis moze podawac dane majace jakies przelozenie na rzeczywistosc.

PS. Tak z ciekawosci skoro padl argument roboczogodzin to czy ktos policzyl ile to jest te skromne 600k ?:) Bo mi wychodzi jakies 25k dni lub 68 lat uzywania takiego dysku 24/7 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi