camilos Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Wynalazłem 3 monitory, nad którymi myślałem. Podkreślam, że monitor będzie używany w 70% do internetu. Czasem gram w FIFĘ 06 i czasem obejrzę jakiś film. Jeśli uważacie, że żaden nie nadaje się dla mnie to podajcie inny, który będzie dobry. Wiem, że za 800 zł nie kupię świetnego monitora, ale nie potrzebuje więcej wydawać, bo i tak komputer jest praktycznie tylko do internetu. Poniżej podaję 3, które wybrałem. http://www.allegro.pl/item109263139_ag_neo...fv_gw_w_wa.html http://www.allegro.pl/item109670746_17_lcd...w_wa_gw_fv.html http://www.allegro.pl/item107473139_hyunda..._vat_raty_.html Chyba najlepszy będzie ten ostatni, ale ja się monitorami nigdy nie interesowałem, więc nie potrafię wybrać najodpowiedniejszego. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Na 17" możesz mieć małe literki ( wielkość piksela tylko 0,264mm ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Ja mam takie biurko, że wejdzie jedynie monitor 17 calowy. No może ewentualnie 18". W tym tkwi problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Ja mam takie biurko, że wejdzie jedynie monitor 17 calowy. No może ewentualnie 18". W tym tkwi problem.Ile masz miejsca na wysokość i szerokość ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Wysokość mam 40cm a szerokość ponad 50 cm. Głębokość dość spora. Już wybrałem monitor. Chyba to będzie najlepsze rozwiązanie. http://znak.pl/index.php?cid=209&scid=2124&prid=l17HyuB71D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Panorama 19" weszła by idealnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 O nie nie panorama odpada. Jak ja się po pierwsze do niej przezwyczaje, a po drugie ona przeważnie do filmów jest. Taki monitor mi nie odpowiada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 O nie nie panorama odpada. Jak ja się po pierwsze do niej przezwyczaje, a po drugie ona przeważnie do filmów jest. Taki monitor mi nie odpowiada. Faktycznie do filmów jest perfekcyjna , dla 19" 16:10 przekątna 16:9 wynosi 18,54 podczas gdy dla 17" 5:4 jest to jedynie 15,26" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Kupiłem już tego Hyundaia, tylko mam jeden problem. Podczas gry w FIFĘ 06 klatkuje troszkę, prawdopodobnie jest to spowodowane kartą graficzną 9600SE. Odczułem to po podłączeniu LCD do kompa. Wcześniej na poprzednim monitorze wszystko było ok. Monitor jest podłączony pod D-SUB. Moglibyście mi powiecieć czym może być to spowodowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 zwiększ odświerzanie do 75Hz :wink: może masz też wyższą rozdziałke niz wcześniej i ci grafa nie wyrabia B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Odświeżanie już na samym wcześniej zwiększyłem. Co rozdzielczości to próbowałem już we wszystkich. Nie ma się co przejmować, niedługo i tak będę zmieniać moje ukochane syf edition :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Odświeżanie już na samym wcześniej zwiększyłem. Co rozdzielczości to próbowałem już we wszystkich. Nie ma się co przejmować, niedługo i tak będę zmieniać moje ukochane syf edition :D klatkuje tzn co ? zrywa ekran? jesli tak to włącz VSYNC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...