Skocz do zawartości
Gość Pioorek

Jaki Zestaw Do 1600zl?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kolega ma 1600 zl na kompa bez monitora, z zasilaczem, obudowa, stacja dyskietek i glosnikami ;)

Co radzicie wybrac?

Procesor AMD Sempron 3000+ BOX 64-bit

Płyta Asrock K8NF4G-SATA2 VGA

Pamięć DDR 1GB PC3200 400MHz Kingston KVR400X64C3A/1G

Dysk WD Caviar 80GB 7200 8MB WD800JD

Stacja dyskietek ALPS 1,44MB Srebrna

Nagrywarka DVDR LG Multi GSA-H10A OEM Black

Karta GeForce 6600 Leadtek 128MB 128b PX6600-TD128

Wychodzi 1476.00PLN

Lepszej grafy nie da rady wsadzic bo do tego trza doliczyc obudowe, zasilke, glosniki, klawiature i myszke.

Czy tak bedzie ok, no i co wziac z klawiatury, zasilke itp

Zalezy mi na sklepie apollo.pl bo on sie uparl ze tylko tam i wszystko ze ma na raz przyjsc :/

Co radzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X800 mowisz...? Tez nad tym myslalem ale 6600 sprawdzony;] ok thx

jonathan, pamieci to rozumiem, nie sa jakies najlepsze, ale wiecej kasy nie ma i to chyba jedyne wyjscie.

A co do dysku - co proponujecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie grafe to bierz GF7300GT 128mb gddr3 128bit od Galaxy takty 500/1400 wykrecisz na ok 630/1680 grafa zajebi..a jak za taką kase masz ją juz za 380zł nie wiem jak w apollo ale na allegro od Arche kupiłem ją za 379zł kuzynkowi, narazie wykręciłem ją na 600/1550 i grafa śmiga jak szalona ogólnie polecam.

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm sam ci ja polecalem maruh ;]

Rzeczywiscie musze przemyslec jeszcze pare rzeczy, ot tak na szybko to wyskrobalem. Zapomnialem o tym 7300 od galaxy i chyba to wezme (to dla kumpla zestaw) ok thx wszystkim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm sam ci ja polecalem maruh ;]

Rzeczywiscie musze przemyslec jeszcze pare rzeczy, ot tak na szybko to wyskrobalem. Zapomnialem o tym 7300 od galaxy i chyba to wezme (to dla kumpla zestaw) ok thx wszystkim

tylko nie musze przypominać że 7300 GS to nie jest karta analogiczna do 7600 GS żebyś nie zrobił literówki :] ma być 7300GT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi