Skocz do zawartości
Vieri

Jaką Wieże Kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od razu zaznaczam ze słąbo się znam na tego typu sprzecie i chciałbym jakis boiektywnych porad. chę zakupić wieże w cenie do 1100 zł. tylko za bardzo niewiem jakie funkcje są przydatne itp.

Moją uwage przyciągnął ten model http://www.jonczak.pl/oferta.php?id_towaru=1189

bardzo duża moc no i subwoofer. Widziałem kilka wież które niby tak masywnie wyglądaja a to tylko dobra atrapa... Więc prosze o obiektywne porady i komentarze z góry dzięki!

Pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W segmencie miniwież jest jeden niedościgniony wzorzec, którego brzmienie pozostawia wszystkich daaaleko w tyle: Philips FWM730. Ma fantastyczny miękki, bardzo dynamiczny i mocny bas, czyste brzmienie. Jak tylko usłyszysz ten sprzęt to przekreślisz wszytkie inne. Gwarantuje!!! http://www.rubik-agdrtv.pl/product_info.ph...roducts_id=2408

Dołączona grafika

Edytowane przez nieo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kamien - on chyba nie chce ''audiofilskiej" miniwieży, tylko coś co da mu przyjemność ze słuchania. A takie 2x30w które produkuje dźwięk o dynamice "jamnika" to można sobie do łazienki wstawić. Naprawdę byś zmienił zdanie na temat tej "brzęczałki" jak to powiedziałeś, gdybyś tylko usłyszał jak pięknie gra. Wygląd jest niepozorny i nic nie wskazuje na to, że jest to taka "perełka". Kumpel który ma zestawik Harman/Kardon HK970+HD970 z kolumnami KEF iQ5, łaził pozamiatany przez 2h i nie mógł się nadziwić, jak takie "badziewie" może mieć tak dobre brzmienie. Przy czym ma bas, który jak trzeba to daje kopa jak sub, więc można się czasami wyżyć jak trzeba ;). Naprawdę, nie ma lepszej miniwieży.

Edytowane przez nieo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie 2x30w które produkuje dźwięk o dynamice "jamnika" to można sobie do łazienki wstawić.

A ta twoja ma 2x300 tak?? "Mocy" muzycznej :lol: Samo podawanie mocy muzycznej, a nie prawdziwej (w RMS) swiadczy o jakości tego produktu. Ja mam przy kompie zestaw 2.1 o mocy 28W (RMS) w drewienku, który bez problemu zagłusza większość tych "wypasionych" wież w cenie do 1200 pln, o jakości dźwięku nie wspominając (basy są naturalne a nie napompowane i do tego czyste wysokie tony). Kolego prosił obiektywne porady, a Ty na siłę próbujesz udowodnić, że kupiłeś najlepszy sprzęt na świecie nie mając bladego pojęcia o temacie. Ja z tego sklepu w lktórym szukałeś sprzętu wybrałbym http://www.jonczak.pl/oferta.php?id_towaru=932 , ale zanaczam że to tylko moja opinia a nie najlepszy na świecie sprzęt. Może nie wygląda tak wypaśnie jak Soniacz czy Philps, ale ma wszystko co potrzeba a dźwięk powinien być lepszy nawet jeśli nie głośniejszy. A za pozostałą kwotę kupisz kilka dobrych płytek i może się do rocka przekonasz;) Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA bym wolał Yamahę .... ale Tobie polecam to plastikowe coś .... bo tak na prawdę nie chcesz jakości tylko mocy .

->nieo cyt: " 2x30w które produkuje dźwięk o dynamice "jamnika" "

Wiesz co to jest dynamika? Co ma moc do tego ?? Wiesz co to jest równomierość pasma? Wiesz co to podbarwienia ? - nie wydaje mi się

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm no ogólnie ta z philipsa jest fajna. Nie wygląda jakoś kosmicznie. Teraz tylko msuze ją znaleźc gdzieś w sklepach RTV bo z neta raczej odpada bo starzy są staroswieccy i nie chcą słyszec o kupowaniu przez neta ... :-| Nie wiecie moze w jakich sieciach sklepów moze być może w Media Markcie Wielkie dzięki za pomoc. NArazie tylko orientacyjniebo jeszcze się zastanawiam i na 100% nie ejstem pewny :-P

@Kyle nie potrzebna mi aż taka mega moc bo mieszkam z rodzicami i w bloku więc i tak pewnie tej mocy nie wykorzystam.

Edytowane przez Vieri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm no ogólnie ta z philipsa jest fajna. Nie wygląda jakoś kosmicznie. Teraz tylko msuze ją znaleźc gdzieś w sklepach RTV bo z neta raczej odpada bo starzy są staroswieccy i nie chcą słyszec o kupowaniu przez neta ... :-| Nie wiecie moze w jakich sieciach sklepów moze być może w Media Markcie Wielkie dzięki za pomoc. NArazie tylko orientacyjniebo jeszcze się zastanawiam i na 100% nie ejstem pewny :-P

@Kyle nie potrzebna mi aż taka mega moc bo mieszkam z rodzicami i w bloku więc i tak pewnie tej mocy nie wykorzystam.

Musisz koniecznie posłuchać i poznać dokładnie swoje wymagania. Jesteś typ audiofila czy po prostu " tak se chcesz posłuchać " ? .... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja polecam Ci ta wieze: http://cokupic.onet.pl/310,329,330,0,1,0,5595,produkt.html mam ja juz od jakiegos czasu, i powiem ze jest niezla, ma duza moc, glosniki z szerokim zawieszeniem wiec nawet bass testy pieknie slychac, mam pokoj o powierzchni troche ponad 12m2 i w zupelnosci mi wystarcza, ma zmieniare na 5 CD, odtwarza bez problemu plyty z mp3, CD-RW, ma ciekawe "analizatory widma" analogowe, poza tym ma dosc duza moc (140W RMS na kanal), no i niezly wyglad, czarno-czerwony plastik, kolumny sa drewniane, tylko z przodu maja plastik. Takze polecam :)

post-23092-1150310117_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To juz odpada w przedbiegach głównie za sprawą ceny :-P Chociaż niewiem bo nawet ten model philipsa podany wcześniej jest o wiele droższy niz na tym linku wcześniejszym wiec te ceny jakieś mocno zawyżone :?

Edytowane przez Vieri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśle że audiofilem chyba nie jestem więc chyba to 2 :D W moim przypadku chyba wsystko będzie lepsze niż głośniki z E5 w kompie :lol2:

A może jednak nowe głośniki do kompa :D http://sferis.pl/sklep/product_info.php/cP...92293fb8dccc979 tym sprzętem przebijesz każdą wieże w cenie do 2 tys. ;) 700 W RMS w tym 200 W zasilacz to chyba wystarczająca moc jak na Twoje potrzeby;) A sprzęcik możesz zamówić z opcja odbioru w sklepie "normalnym"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena w tym sklepie jest zawyzona, tak kosztuje ona niecale 1400zl, faktycznie nie zmiescisz sie, jak szukasz wiezy do 1100zl, chyba ze Ci sprzedam moja :-P ale ciezko byloby mi sie z nia rozstac :) Dodam jeszcze ze ma wejscie AUX, z przodu wejscia chinch, do podlaczenia konsolki XBox czy PS, dzieki temu dzwiek bedzie slychac na glosnikach z wiezy, ma tez port USB, podlaczasz sobie przez kabel wieze z kompem, i sluchasz muzy zapisanej na kompie, przelaczasz, przewijasz.... piosenki siedzac na tapczanie przy pomocy pilota.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta wieża FWM730 też ma usbka :)

@Bartek

Wiesz nawet dobry pomysł ale nie miałbym chyba miejsca żeby to wszystko porozstawiać w pokoju tak aby to miało dobry efekt. A wieża wiadomo troche miejsca na biurku :-P

Edytowane przez Vieri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nieo -

yamaha nie produkuje dzwieku jak z jamnika, poszukaj gdzies jej w sklepie i posluchaj a sie naprawde zdziwisz i powiem ci ze moc nie ma nic do jakosci dzwieku... a 2x20W ze wzmacniacza NAD, Denon czy Yamaha sprowadza szybko na ziemie popierdawki pokroju sony, philips, technics itp - bo przy tzw. "kopie" liczy sie wydajnosc pradowa a nie moc

Edytowane przez kamien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie Yamaha! Skoro mieszkasz w bloku to duży sprzęt jest zbędny, chyba, że chcesz się pastwić nad sąsiadami w całym pionie :) Sam posiadam miniwieżę sony mhc-rg60, która rzekomo posiada 2*100W RMS a w praktyce to zagłusza ją stary amlituner unitry 2*15W z równie starymi kolumnami tonsila :D Zdecydowałem się na miniwieżę bo poprostu robiła większy hałas...dziś żałuję bo za te pieniądze miałbym właśnie yamahę albo jakiś sprzęcik z allegro. Pianocraft gra zdecydowanie lepiej (czyściej, dynamicznie, potrafi zbudować szerszą scenę) od jakiejkolwiek miniwieży. Całkiem dobre microwieże ze wzmacniaczami s-master ma sony ale mimo to yamaha lepsiejsza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja polecam Ci ta wieze: 2181546[/snapback]

To juz odpada w przedbiegach głównie za sprawą ceny :-P Chociaż niewiem bo nawet ten model philipsa podany wcześniej jest o wiele droższy niz na tym linku wcześniejszym wiec te ceny jakieś mocno zawyżone :?

wiecie co jest najsmieszniejsze, jakies 3 miechy temu przegladalem sobie oferte amerykanskiej sieci sklepow i tam identyczna wieza jak ta kosztuje 99$ czyli jakies 320zl :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

@Bartek82

Prosze Cie, nie pisz wiecej takich bzdur że Twoje 28W jest takie wypas w porównaniu z wieża za 1200zł, nawet za 600zł zagłuszy te Twoje 28W 2+1. Ja osobiście mam za 350zł Altusy 140 i Twoje 28W zje na śniadanie na pół-głosie

Co do wieży osobiście bym nie kupił. W zamian poszukał dobrych kolumn i jakiś wzmacniacz i albo do pc albo do "zmieniarki płytek" i będzie grać napewno lepiej niż te wieże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Do 1100zł nic lepszego nie znajdziesz. Ta Yamaha jest good, lecz ja nigdy się nie zgodze z kupowaniem wieży zamiast wzmaka+kolumny i pod PC.

Edytowane przez lechu1777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Bartek82

Prosze Cie, nie pisz wiecej takich bzdur że Twoje 28W jest takie wypas w porównaniu z wieża za 1200zł, nawet za 600zł zagłuszy te Twoje 28W 2+1. Ja osobiście mam za 350zł Altusy 140 i Twoje 28W zje na śniadanie na pół-głosie

Co do wieży osobiście bym nie kupił. W zamian poszukał dobrych kolumn i jakiś wzmacniacz i albo do pc albo do "zmieniarki płytek" i będzie grać napewno lepiej niż te wieże.

No i co ??

Wiesz że Altusy są raczej nienajlepszej jakości, ot wielkie krowy które potrafia głosno grać

p.s

Sam mam 110 i nie wyobrazam soie żeby postawić w mieszkaniu w bloku coś jeszcze gabarytowo większego niż one

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi