Skocz do zawartości
AndyN

Opinie o ministrze edukacji - Romanie Giertychu

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejne zalosnie smieszne - 'szkola do nauki' - faktycznie, tylko po to tam chodziliscie? Gratuluje wspaniale przezytej mlodosci.

I kolejna debilna kalka - 'jak ty do pracy pozniej bedziesz jezdzil'. Tak faktycznie kazda praca wymaga gajerka. Ja jezdze w wysokich butach i bojowkach. I doskonale pasuje do pracy. Pracuje w strazy pozarnej :-> (tak, mundurowka)

Nie ma to jak uzyc wyjatku jako argumentu na odparcie tezy o regule... ja siedzac w Erze w centrum zarzadzania siecia przychodzilem do pracy w dzinsach i t-shircie (jak i reszta pracownikow NMC zreszta), ale czego to dowodzi, skoro cala reszta firmy zasuwala w garniakach?

Odwracajac kota ogonem - jakbys przyszedl do pracy w garniaku, pewnie spotkalbys sie z co najmniej dziwnymi spojrzeniami, nie? Po prostu w miejscu pracy obowiazuje zazwyczaj pewien dress code i, chcac nie chcac, trzeba sie do niego dostosowac. IMO mundurek w szkole pozwala sie do tego przyzwyczaic.

@lukmek - moglbys napisac, jak mial wygladac proponowany u was mundurek? Bedzie jakis przyklad z zycia, a nie tylko teoretyzowanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lukmek - moglbys napisac, jak mial wygladac proponowany u was mundurek? Bedzie jakis przyklad z zycia, a nie tylko teoretyzowanie :)

Za 180 zł miały być 2 marynarki.

Na lewym ramieniu marynarki tarcza szkoły, a na prawym to, że to szkoła wspierająca jakieś uzdolnienia.

I według moich nieoficjalnych informacji na plecach podobnierz miał być certyfikat ISO :lol:

Taka była propozycja pani dyrektor, która nie przeszła.

Edytowane przez lukmek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

same marynarki? omg przecież w marynarce w szkole można się ugotować <_< i prawda jest taka że to przeszły by w 10-20% szkoły w reszcie za drogo i mnie to cieszy... costi taki mundurek zaspokajał by twoją żądzę mundurków?

edit: ort :P

Edytowane przez Kaaban

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem dzisiaj linka o tym, że Giertych chce zabronić sprzedawania gier bo twierdzi, że one wywołują agresje wśród młodzieży. Żal.pl poprostu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odwracajac kota ogonem - jakbys przyszedl do pracy w garniaku, pewnie spotkalbys sie z co najmniej dziwnymi spojrzeniami, nie? Po prostu w miejscu pracy obowiazuje zazwyczaj pewien dress code i, chcac nie chcac, trzeba sie do niego dostosowac. IMO mundurek w szkole pozwala sie do tego przyzwyczaic.

Nie. Komendant z kolei zwykle w marynarce jest. Po prostu nie lubie jak wszyscy przeginaja w jedna strone - 'gowniarzu nos mundurek' (oczwiscie przesadzam) a druga strona przegina w strone 'ubiore sie jak 16-letnia dziwka albo zaćpany zią'. Miałem długie włosy, nosilem skóre, glany, ale koszulki cannibal corpse, deicide czy samaela z okladka 'ceremony of opposities' zostawialem sobie na pozniej.

Po prostu srodek, k****, srodek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

same marynarki? omg przecież w marynarce w szkole można się ugotować <_< i prawda jest taka że to przeszły by w 10-20% szkoły w reszcie za drogo i mnie to cieszy... costi taki mundurek zaspokajał by twoją rządzę mundurków?

Marynarke mozesz zdjac i powiesic na oparciu krzesla ;)

Jaka znowu żadze ;) Po prostu, w przeciwienstwie do niektorych tutaj, nie uwazam mundurka z definicji za wszelkie zlo tego swiata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marynarke mozesz zdjac i powiesic na oparciu krzesla ;)

Jaka znowu żadze ;) Po prostu, w przeciwienstwie do niektorych tutaj, nie uwazam mundurka z definicji za wszelkie zlo tego swiata.

Ja osobiście do mundurku w takiej postaci również nic nie miałem.

Ale ogół zadecydował inaczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie. Komendant z kolei zwykle w marynarce jest. Po prostu nie lubie jak wszyscy przeginaja w jedna strone - 'gowniarzu nos mundurek' (oczwiscie przesadzam) a druga strona przegina w strone 'ubiore sie jak 16-letnia dziwka albo zaćpany zią'. Miałem długie włosy, nosilem skóre, glany, ale koszulki cannibal corpse, deicide czy samaela z okladka 'ceremony of opposities' zostawialem sobie na pozniej.

Po prostu srodek, k****, srodek.

dokładnie, środek...

sama marynarka? no dobra to jeszcze przejdzie, gorzej jak by to miało być więcej... dziś widziałem jak wracałem dziewczynę z władka IV w ich elo czerwonej spódnicy w zieloną kratę :mur: a myślałem że mundurki mają tylko w pon, a tu okazuje się że święta też ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tam gadacie, mundurki to nie taki zły pomysł. Sam mam mundurek w szkole więc mnie ten pomysł nie rusza. Dobrze wiedziałem gdzie chce iśc do szkoły i poszedłem tam na własną odpowiedzialność. Wiedziałem co mnie tam czeka zresztą jak 600 innych osób. Granatowe spodnie, niebieska koszula (w święta iitp. biała) i krawat z logiem szkoły. Ja nie widze problemu i to nosze bo czemu by nie? Mundurek jest w mojej szkole juz od jej powstania czyli 60 lat. Nikt sie nie buntował i my tez nie zamierzamy. Bo i po co? Po pewnym czasie człowiek wpada w rutyne i nie zwraca na to uwagi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tam gadacie, mundurki to nie taki zły pomysł. Sam mam mundurek w szkole więc mnie ten pomysł nie rusza. Dobrze wiedziałem gdzie chce iśc do szkoły i poszedłem tam na własną odpowiedzialność. Wiedziałem co mnie tam czeka zresztą jak 600 innych osób. Granatowe spodnie, niebieska koszula (w święta iitp. biała) i krawat z logiem szkoły. Ja nie widze problemu i to nosze bo czemu by nie? Mundurek jest w mojej szkole juz od jej powstania czyli 60 lat. Nikt sie nie buntował i my tez nie zamierzamy. Bo i po co? Po pewnym czasie człowiek wpada w rutyne i nie zwraca na to uwagi.

weź się zastanów co piszesz, przecież oczywiste że w szkołach "z tradycją" ( :lol: )te mundurki będą zawsze i nikt się nie będzie buntował bo to tradycja, bunt=pierwszy w kolejce do zmiany szkoły i tyle.

Powiedzcie mi na co on szuka tych uczennic w ciąży? Rozumiem że na świadectwie będzie też (a także wliczane do średniej) wychowanie do życia w rodzinie? :mur: miałem takowe w podst (no tam jak na nasz wiek to nawet spoko było), w gim nie dość że nikt nie chodził (bo i po co słuchać drugi raz tego samego?) to babka straszne głupoty gadała, ble <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

weź się zastanów co piszesz, przecież oczywiste że w szkołach "z tradycją" ( :lol: )te mundurki będą zawsze i nikt się nie będzie buntował bo to tradycja, bunt=pierwszy w kolejce do zmiany szkoły i tyle.

A g. prawda. Dyro zrobił takie małe referendum kto jest za zniesieniem mundurków i wiesz co wyszło? Że 3/4 szkoły było przeciw. Reszta była za zniesieniem. Zresztą dyro nam sam powiedział, że jeżeli chcielibyśmy usunąć mundurki z regulaminu szkoły to dało by sie to załatwić. Ile osób poszlo o to prosić? Nikt. To chyba o czymś świadczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi