yeyoo Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) witam, chcialem zmienic swojego enermaxa na cos mocniejszego poniewaz potem zamierzam przezucic sie na A64 a z tego co wiem moj zasilator nie jest zbyt morowy ;] myslalem nad tym: Maximus 380w Tagan 380-U01 lub taki SZEF :) mozecie cos poradzic ?? moze jakies inne propozycje.. cichy i stabilny.. pozdro B) Edytowane 22 Czerwca 2006 przez kfachu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 A może Topower :?: 400W za niecałe 200 zł, staranna konstrukcja, doskonałe podzepoły i wykonanie. http://zenfist.pl/pID/274.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Z tych najcichszy to będzie Tagan, stabilny też ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 http://zenfist.pl/pID/274.htm Rowniez jestem za... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Bierz tego Topowera, on jest producentem tagana więc o jakość sie nie bój :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 też jestem za Topower Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 a co myslicie o tym hiperze ?? calkiem porzadnie wyglada :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 jest jeszcze topower 480W za jakies 269zl tez dobry:) ale do 200zl to ten w/w topower bedzie najlepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Mówisz o SPW480 EZA - niestety aby cena była atrakcyjna jest na chinskich podzespołach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 uj to niedobrze, taka firma a daja chinski badziew, fakt widac to po tych kabelkach odpinanych , wtyki w zasilaczu nie wygladaja solidnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 http://allegro.pl/item109504684_zasilacz_a...r_2_0_400w.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 A może Topower :?: 400W za niecałe 200 zł, staranna konstrukcja, doskonałe podzepoły i wykonanie. http://zenfist.pl/pID/274.htm jakie max. obciazenie wytrzymuje ta zasialka i jak jest z halasem ?? B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 No wlasnie, jak z głośnością tego? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Topower TOP400P5 U12 OEM jest już u mnie w kompie. Podziękowania dla ekipy Zenfista i firmy GLS (kurier obdarowany napiwkiem - był taki chudy, że aż mi się go potwornie zrobiło żal) za szybką realizację zamówienia. Zasiłka dźwiga to co w podpisie. Wentylki jakie mam to Zalman F1 i F2 skręcone na minimum. Wentyl z DFI na parę minut ustawiłem próg na 45C więc się nie kręci. Dyski i nagrywarka odłączone. Powiem jedno, grobowa cisza. Chieftec HPC-360-202 w takich warunkach szumiał i to wyraźnie. Podłączyłem napędy i odpaliłem 3Dmarka2001SE, 2003, pograłem 40 minut w RBR, HL2, odpaliłem Prime95. A ten skurczybyk jest tak cichy jak zaraz po włączeniu. Może współczynnik straty energii na poziomie 0.99 zapobiega przed grzaniem się zasiłki :?: W pokoju przy otwartych oknach mam teraz 28C. Jestem koszmarnie zadowolony z P5, przez kilka tygodni korzystałem z EZA'y w kompie w pracy i ta lekko szumiała - po godzinach lubię pograć w Halfa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 hmm no to teraz mam problem... wczoraj siedze sobie przed kompem, z boku buda otworzona byla a enermax na 2100rpm mi sie krecil :/ (na procku 48 <_< ) czyli nawet jesli kupie tego topowera i jesli on ma regulacje termiczna wentyla to kaplica :blink: pewnnie tez bedzie glosny jak cholera.. ? co sadzicie ludziska ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 (edytowane) U mnie jest niesłyszalny, zagłuszają go dyski. Niestety nie mam odpowiednio prądożernej grafiki pokroju 7800GT by dociążyć odpowiednio tego Topowera. Ale grafika chłodzona pasywnie nagrzewa się do conajmniej 80C więc odpowiednio podgrzewa "atmosferę" w obudowie. Ninja także jest pasywna. Jedyne wentylatory to: na chipsecie DFI, wciągający Zalman F2 92x92 i wyciągający Zalman F1 80x80 + oczywiście wentyl z Topowera 120x120. Jest naprawdę cicho. Temperatura zasilacza, a co za tym idzie prędkość obrotowa wentylatora zależy od m.in. odpowiednio skutecznego obiegu powietrza w obudowie. Jeśli ten kuleje to i temp zasilacza rośnie. W takim razie jeśli zależy Ci na kompletnej ciszy poszukaj zasiłki chłodzonej pasywnie/półpasywnie. Ale to już inne ceny, Topower, Yesico itp. Edytowane 28 Czerwca 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 JA też mam topowera dziś doszedł i trzeba powiedzieć cud miód cisza :) a jak chcesz coś cichego i pewnego za tanie pieniądze to http://www.allegro.pl/item111492907_cichy_...er_zdjecia.html na pewno opłaca się licytować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Dodajcie ich recenzje na zenfist ;) na pewno przyda się im jakiś bonus w tłumie innych zasilaczy :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 http://allegro.pl/item109504684_zasilacz_a...r_2_0_400w.htmlBenito ten Antec będzie lepszy jak ten topower 400 niedługo modernizacja kompa i chyba trza będzie szefa wymienić i jak jest z głośnością tego zasilacza bo wygląda mi podobnie do tagana 380w. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Wiecie co najbardziej mi się podoba w Topowerach czego nie było w Chieftecach :?: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Nie muszę już siłować się z molexami wpinanymi do napędów. Te od Topowera wyjmuje się bez trudu. Nie mówię o wyrywaniu, ale przy Chieftecu najpierw musiałem kilka (kilknaście) razy poruszać molexem w obie strony i z wyczuciem powoli go wyciągać. Masakra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Antec n apewno bedzie lepszy do nowych kompów niż topowery P5, zwłaszcza do nowych i wysilonych kompów. Może nie jest tak cywilizowany jak Topower (wygląd okablowanie) ale napięcia ma z pewnością lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobzi Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Mam rozumiec ze Topower TOP-400P5 U12 EZ jest tak samo dobry i cichy jak swoj brat bez odpinanych kabelkow ? Chcialbym sobie taki kupic do komputera z podpisu jak i przyszlosciowo do jakiegos AMD64 i PCI-E. Czy bedzie to dobry wybor i spisze sie w jednym jak i w drugim komputerze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Nie, jest trochę głośniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...