Skocz do zawartości
Worms14

Obraz Na Dwóch Lcd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie.

Mam problem z zrzuceniem obrazu na TV(LCD 40 cali), podłączonego kablem VGA. Nie wiem co robię nie tak, karty graficzne nVidi w SLI , TV i Monitor mam podpięte w górną kartę, obok siebie, w czasie uruchamiania komputera widzę obraz na dwóch ekranach, jednak już w windzie na głównym LCD tylko i nie mogę przełączyć na TV-LCD, tylko dostaję komunikat z TV-LCD: funkcja niedostępna.

Proszę o wskazówki jak to ma zrobić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karty w trybie SLI NIE obsługują obrazu na wielu monitorach. w celu uruchomienia obrazu na wielu monitorach należy:

a ) albo wyłączyć SLI (wtedy karty pracują normalnie ale niestety mamy spadek wydajności

b ) można kupić dedykowaną kartę PCI do obsługi tego drugiego monitora ale NIE może to być karta nvidii (nie może być zarządzna przez sterowniki forceware, bo one automatycznie wyłączą obraz na tej karcie po włączeniu SLI nawet jeśli to 3 karta w kompie!)

c ) Możesz podłączyyć TV LCD przes S-video jako odbironik TV potencjalnie wtedy będzie się wyświetlał obraz i na TV i na monitorze, ale będzie to poprostu kopia

Nvidia obiecywała stworzenie w SLI pozornej obsługi 2D monitora ale na obiecankach się skończyło

Edytowane przez noe9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokłądnie to nie chcę pracować na wielu monitorach , tylko na jednym, z tym że film wolę oglądać na tym większym. Chodzi o przełączenie z głównego na LCD. Owszem kożystałem już z podłaczenia SVHS, ale obraz jest kiepawy, przez kabel VGA podobno jest lepszy.

KAMILcom, ustawić obrazu jako klon nie mogę, ponieważ mam single dispaly i nie mogę tego zmienić, zaraz chyba sterowniki przewalę.

radeksz, ten link nie przekierowywuje mnie tam gdzie pewnie chciałeś bym się znalazł, podaj jak możesz tytuł tematu ?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli jakość z S-video cię nie zadowala kup kabel kompozytowy (zakładając że masz takie wejścia w TV), innej opcji nie ma chyba że wyłączysz SLI, pretensje można kierować pod adresem nvidii

poprostu dali ciała na całej lini z obsługą wielomonitorowości w SLI

jednak wątpię żeby jakość filmów na TV LCD była znacznie lepsza poprzez kabel VGA, chyba że mówimy o czymś w stylu Klipów HD-WMV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie.

Sorka że tak długo njie odpowiadałem , ale ostro walczyłem z tym dziadostwem.

100% radą na wszystko okazało się przeinstalowanie sterowników, jednak następny problem jaki się pojawił byl spowodowany tym, że we właściwościach ekranu miałem do wyboru trzy pozycje, zamiast dwóch, a trzebabyło na nich ustawić wymagane rozdzielczosci:

1.Fujitsu lcd głowny 2. Lcd TV 3.Fujitsu lcd głowny. Jeden z Ekranów Fujitsu cięzko było zgadnąc który, bo po zainstalowaniu sterów domyslnym ekranem LCD był 40 calowy , (chyba muszę zamienic kable), powodował to że od nowa trzebabyło przeinstalowywać sterowniki, ponieważ znikały wszystkie paski, pozostawała tapeta i nic więcej, nawet kompa nie mogłem zamknąc.

Teraz juz w mairę zapamiętałem co jak ustawić, obraz jest żyleta i nie ma żadnej różnicy w jakości po miedzy LCD-kami, po za wielkością. Tego samego nie mogłe powiedzieć o SVHS. Mogę jeszcze połączyć tv do kompa przez HDMI-DVI, ale cena za kabel około 250zł najtańszy odstrasza, może kiedyś się tego spróbuje.

Co do tego samego obrazu na dwóch monitorach to jak najbardziej jest możliwy, ale jeszcze nie sprawdzałem czy w trybie SLI też , bo jeszcze go nie uaktywniłem

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie wszystko działa extra, co prawda muszę dopracować wyższe rozdzielczości w grach, bo jak do tej chwil 1024/768, jedyna rozdzielczość, która nie powoduje wyłączenia LCD, szkoda że w grach nie ma rozdziałki 1360/768.

Edytowane przez Worms14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi