kamilo23 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 jak kupię tutaj na zadupiu :D drożdże to jutro startuje misja pizza home made B) A ja swoja wlasnie skończyłem :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Heh ja właśnie robię pizze na obiad :D będzie co jeść :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 A ja będe ją mieć na kolację. Jak mi się uda to zapodam fotki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 smaka mi robicie, a ja dopiero zbieram się na sklepy w poszukiwaniu drożdży :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RogerWhite Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Rozumiem że zamiast tych zwykłych drożdży moge użyć drożdży instant ;) ? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro_wroc Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Ja tam do drozdzy instant nie mam zaufania... <_< A poza tym to imo przy nich wiecej roboty bo trzeba je rozrobic, a takie zwykle to wrzucam takie jakie sa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Zwykłe najlepsze no problem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Ja już się najadłem. :P Zdjęcia z placu boju: Drożdże rosną Ciasto gotowe (na 2 blachy) Składniki Przed dodaniem sera i wsadzeniem do piekarnika Oczekiwanie Jeszcze 3 minuty :P GOTWE :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_1t_ Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Mhm... Mniam, mniam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Drozdze w kubeczku? Ja je wrzucam odrazu i mieszam z maka itp... dodaje coraz wiecej maki, biore odrazu w reke i w lapie rozrabaim, potem do miseczki zeby uroslo ciasto i znow. Do tego rozwalkowuje je strasznie cieniutenko a ty widze prefeerujesz troche wieksze :P ale smaka to mi narobiles... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 No no bardzo ładna pizza :D aż się głodny znowu zrobiłem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 jajka ?:P W PIZZYY ???? i ser na wierzchu :P... Toz to zapiekanka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Kazzdy daje to co lubi... a serva to imo w ogole za duzo bo to juz normmalnie SERNIK! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Ja lubię dużo sera na pizzy. Co do jajek - ja mam przepis na ciasto z jajkami. Tak po zdjęciach to se możecie tylko wyobrazić jaki super smak ma :) Aż zaraz sobie odgrzeję kawałek (zostały jeszcze 3 ze wczoraj) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 BLANTMEN - weź mi nie wklejaj tych zdjęć bo mnie krew zaleje, nie mam gdzie kupić drożdży i dzisiaj zjem ... zapiekanki home made! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) Sam sie dziwie ze dajecie tyle sera na wierzch no i do ciasta jajko :? Choc mieszkam w małym miescie to jednak znajduje sie przynajmniej jedna pizzeria ktora robi "prawdziwe" wyroby, bardzo rozniace sie od tego BLANTMEN ;) RS wstawił fotke bardzo udanej (chyba.. tak sie moze zdawac na pierwszy rzut oka ) pizzy. Wy robicie duze, smaczne, zapiekanki, ale jesli wam smakuja to dobrze, ale nie sa to prawdziwe pizze ;) Powoli..sam sie przymierzam do zrobienia pizzy, choc przedsiewziecie to wydawac moze sie duze jesli pod uwage wziac iz musze kupic wszystkie produkty, heh :P Na sos skorzystam z przepisu EXO3 bo wydaje mi sie bardzo przyzwoity ;) ps. wstawiajcie fotki.. smiało smiało ;) Beda dodatkowo kusiy do zrobienia własnej pizzy ;) Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) BLANTMEN - weź mi nie wklejaj tych zdjęć bo mnie krew zaleje, nie mam gdzie kupić drożdży i dzisiaj zjem ... zapiekanki home made! :D Drożdże kupisz w każdym sporzywczaku. :P Jacek]/b] jak już mówiłem - nie lubię pizzy na której jest bardzo mało sera. I jak sama nazwa wskazuje - to jest pizza homemade. Jeśli chcesz 'prawdziwą' pizzę, to jedź do Włoch :wink: Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez BLANTMEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) Kucyk, nie masz gdzie drozdzy dostac? To w kazdym malym sklepie jest. Na allegro kup ;pp Ja bym fote dal ale nie mam aparatu... Ja robie cieniutka, ser daje na sos i na to skladniki... wczesniej robilem jak blantmen, ale traz robie inaczej. Daje duzo mniej sera niz zwykle i pizza smakuje oraz wyglada o niebo lepiej. Wczesniej to po prostu pizza byla zolta jak cytryna i nie czulem nawet smaku samych skladnikow, tylko sam ser. Teraz daje o wiele wiecej szynki, pieczarek, kielbaski itp. Mmm niebo w ustach ;] Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 To może tak wygląda że jest tam pełno sera, ale tak naprawdę to nie. Wszystkie składniki bardzo dobrze czuć. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) Moze i tak, ja robilem podobnie jak ty i gdy pierwszy raz dalem mniej sera, stwierdzilem ze bede juz tak zawsze robil. Skladniki (pieczarki, szynka) ladnie sie wtapiaja w ser i jest wypas. Do tego na sama gore daje cebule i ona dopiero daje aromatu i smaku calej pizzie ;]... cebule to daje polowe takiej ogromnej, odrazu obranej/oskubanej. PS. Blantmen - sprobuj zrobic troche ciensza pizze, jezeli nie bedzie sie miescic w tym naczyniu to pozawijaj boki tak jak w pizzeriach. W ogole widze ze ty dales tam 4 jajka :o co ty za pizze robviles? :P Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Bez duzej ilosci sera to nie pizza. :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 ja tez laduje ser na gore. nie rozpada sie tak bardzo jak jem:P a jajka musza byc obowiazkowo:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RogerWhite Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Pizza już w piekarniku użyłem drożdży babuni bo nie bylo akurat instant [; Co do reszty składników to: salami wiejskie made in pmb,szynka od rzeźnika ;] pieczarki,kukurydza papryka no i ofkoz ser mozzarella który dam pod koniec pieczenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 no problem w tym, że w tej chwili nie jestem w PL a tu nie wiedzą co to drożdże :D ale zapiekanki też były dobre B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 no problem w tym, że w tej chwili nie jestem w PL a tu nie wiedzą co to drożdże :D ale zapiekanki też były dobre B) Ba bo pewnie nigdy nie słyszeli o Polskiej pizzy homemade in Poland :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 kucyk: ... moze w piekarni jakiejs sie popytaj albo od nich zakup? ;) Nie ma bata, nawet w zachodniej europie na pewno da sie je kupic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 A tak z ciekawości co to za kraj? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Moze i tak, ja robilem podobnie jak ty i gdy pierwszy raz dalem mniej sera, stwierdzilem ze bede juz tak zawsze robil. Skladniki (pieczarki, szynka) ladnie sie wtapiaja w ser i jest wypas. Do tego na sama gore daje cebule i ona dopiero daje aromatu i smaku calej pizzie ;]... cebule to daje polowe takiej ogromnej, odrazu obranej/oskubanej. PS. Blantmen - sprobuj zrobic troche ciensza pizze, jezeli nie bedzie sie miescic w tym naczyniu to pozawijaj boki tak jak w pizzeriach. W ogole widze ze ty dales tam 4 jajka :o co ty za pizze robviles? :P Na 2 blachy (7 osóB). Ja robie wg swojego przepisu i też jest przepyszna. A ciasto wcale grube nie było. Szkoda że nie mam jej zdjęcia z prodilu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_1t_ Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 A tak z ciekawości co to za kraj?Dublin jest stolicą Irlandii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Wiem :D nie zawuażyłem że kucyk ma wpisane to w polu "skąd" :D gapiostwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...