czapla_pl Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 (edytowane) witam wszystkich byc moze moje pytanie bedzie dla niektorych retoryczne, ale jednak. planuje zakupic nowa grafike do kompa (wraz z mobo, cpu, psu i ram'em) i waham sie pomiedzy tymi 2(3) modelami : http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...roducts_id=2890 (gto2 bez vivo'a) vs. http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...roducts_id=3551 (gto2 z viv'em) vs. W sumie chcialem kupic gto2 ale w necie krazy tyle sprzecznych informacji na temat ich modowania ze po prostu nie wiem co myslec (jedni mowia ze tylko te z czerwonym pcb sie moduja, inni ze juz sie nie moduja, jeszcze inni ze wszystkie gto2 sie moduja bez problemu). Wpadla mi w oko ta karta HIS'a, w necie znalazlem przychylne recenzje (http://www.overclockercafe.com/Reviews/VGA/HIS_X800XL_IceQ/index.htm). Karta oprocz potencjalnego modowania bedzie krecona, a zalezy mi na wyzszej wydajnosci niz moje obecne 6800 xt @ 16p/6v @ 350/850. Gdybym pomylil dzialy to odeslijcie mnie do wlasciwego. czekam na Wasze opinie i pozdrawiam, czapla_pl Edytowane 28 Czerwca 2006 przez czapla_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Nie podales ceny jaka masz zaplacic za te grafy to raz . Poza tym linki do stron nie dzialaja . GTO2 jest lepsze od X800XL (oczywiscie po modowaniu) + lepiej sie kreci rdzen . Wnioskuje wedlug cen ze skapca , ze masz okolo 650zl ? IMO doloz 50zl i kup sobie 7600GT . Pozamiata Xl'ka i GTO2 no i masz grafe wypozasana w nowsze technologie , ktore sa dosc pozyteczne , miedzy innymi sprzetowy HDR itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 mam do wydania okolo 700 zl --> we wrzesniu kupuje. myslisz ze 7600 gt bedzie tutaj lepszym wyborem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Jak we wrześniu to na razie nie ma co sobie głowy zawracać ;) Sytuacja na rynku może się bardzo zmienić. Na dzień dzisiejszy proponuje X1800GTO od szafira za 750zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Ja też proponuje X1800GTO a przy okazji proponuje poczytac topic o tej karcie, karta sie super kręci i szczerze mówiąc po OC jest lepsza od 7600GT ale jak nie będziesz w stanie kupic karty za taką kwote to bierz 7600GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Na dzień dzisiejszy proponuje X1800GTO od szafira za 750zl W necie znalazlem w tej cenie tylko GTO z arche (gecube) (a z firma mam przyjemne doswiadczenia --> stad mam modowalnego 6800 xt 16/6). moge zapytac skad wziales tego szafira? co do poczytania topiku nie omieszkam. dzieki za porady. jakkolwiek jesli ktos mialby jakies sugestie co do karty na pci-e do 750 zl to piszcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Jeżeli kupujesz we wrześniu to na chwilę obecną możemy tylko zgadywać co wtedy będzie w tej cenie. Rynek kart graficznych się szybko zmienia. W tej chwili X1800GTO. Ale za 2 miesiące wszystko się może zdarzyć ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Akurat teraz na allegro nie ma. jest za 779zl. Ale bywaly promocje za ~750zl. GeCube tez dobra firma ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 a ja odrazdzam na starcie 7600gt... po co przeplacac :) lepiej kupic Galaxy 7600gs za 495-600zl, a masz to samo za ponad 700zl to juz lepiej x1800gto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 po przeczytaniu topicu o x1800gto i Waszych wypowiedzi przekonaliscie mnie do tej karty :) teraz tylko czekac do wrzesnia i miec nadzieje ze ceny spadna :) pozdrawiam, czapla_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...