Jurgin Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 (edytowane) witam, skladam wlasnie dla rodzicow maszyne do pisania ze starych czesci, mam plyte glowna Soltek SL-56H5, ze zlaczem AGP z tego co sie orientuje jest to AGPx2 przegladam allego i mam problem zeby znalezc jakas sensowna karte za niezbyt wygorowana cene, czy moglibyscie mi cos polecic? a glowne pytanie, to czy na AGPx2 bedzie dzialala karta na AGPx4? bo maja inne zlacze (AGPx2 sklada sie z 2 "czesci" a AGPx4 z trzech) a na allegro czesto mozna spotkac karty ktore maja w opisie AGPx2/AGPx4? i pytanie OT kiedy jest gielda komputerowa w Poznaniu? pozdrawiam Edytowane 28 Czerwca 2006 przez Jurgin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 AGP 4x nie jest kompatybilne z 2x więc nie będzie działać. Co do karty to szukaj jakiejś rivy, tridenta, albo coś na pci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 IMHO GeForce 2 MX 200 będzie w sam raz, tani i dość wydajny (czasami zagrać nawet można ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 A ja zawsze myślałem, że agpx4 jest kompatybilne z agpx2 :) Dobrze wiedzieć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 To zależy od karty graficznej ja mam karte na apg2 i agp4 :> I chodzi w MOBO z agp4/agp8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 To że karta z agp4 chodzi w mobo z agp4/8 to nic dziwnego ale że ta z agp2 działa :| to imo jest dziwne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) Na przykładzie BXa: Jeżeli karta ma trzyczęściowe AGP to wchodzi do mobo, tak samo jak ma dwuczęściowe (tylko to starsze), z nowszym dwuczęściowym już nie wejdzie 2213031[/snapback] Czyli taka karta z 3częściowym agpx4 nie wejdzie na płytę główną z agpx2? Konkretnie chodzi mi o GF4MX :) Powinna wejść, mi na Abita BE6-2 (jedna z lepszych płyt pod BXa, AGP 2x oczywiście) wszedł Radek 9200 i GeForce 3 Ti 500 Edytowane 4 Lipca 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Czyli taka karta z 3częściowym agpx4 nie wejdzie na płytę główną z agpx2? Konkretnie chodzi mi o GF4MX :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 jak to ma byc komp do pisania to moze kupic VooDoo3 2000? :] podobno swietna karta (do pisania :]) ;P na allegro ida za 15 zl :] i czasem mozna sobie w queja popykac ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 ja bym tam wsadzil rive tnt2 32mb :D gta2, quake 3 ruszą wiem bo mialem :D no i tania bo 10-20zł :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 http://overclockers.ru/images/lab/2003/03/05/5.jpg jeżeli karta ma takie agp to wejdzie w każdą płyte :) Prosto i szybko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 A wlasnie dobrze ze taki topic jest ;] Mam rive 128ZX 8mb xD i jest na apg x2 i chce kupic mobo z agp x4 (na jakiegos athlonka) i czy ta graficzka bedzie chodzic na tym mobo? Bo wiem ze agp x2 ma napiecie 3.3v a x4/x8 ma 1.5v co o tym sadzicie ;>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) Bo wiem ze agp x2 ma napiecie 3.3v a x4/x8 ma 1.5v co o tym sadzicie ;>?Agp x1 i x2 ma 3.3, x4 ma 1.5 a x8 ma 0.8. Edytowane 5 Lipca 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 o_O no dobra niech Ci bedzie ;] A wiec bedize dzialac ?? czy nie odpali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Jeżeli karta nie ma tych wcięć jak w linku podałem, ale płyta ma wersje agp 2.0 (x1, x2 i x4) to zadziała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 A może zainstalujesz coś od Matrox ..... ma najlepszej jakości wyjście D-sub Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...