poca Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) Witam. Posiadacie jakies zdjecia/tutoriale zalewania silikonem cewek w zasilaczu/mobo/gfx? Edytowane 30 Czerwca 2006 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) Po co tutorial ? No bierzesz lakier i zalewasz i juz, albo pędzelkiem malujesz albo wylutowujesz cewke i zanurzasz w lakierze i juz, po co tu tutoriala ;d Edytowane 29 Czerwca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 http://www.pmc.vsv.pl/readarticle.php?article_id=10 Trzeba bylo zostac przy AC to bys nie slyszal popiskiwania elektroniki ;]]] Albo zrezygnuj z O/C [[[[; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Dzieki wielkie Orgiusz. Tylko nie bijcie ;] Gdzie tu sa cewki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 ja polecam kropelke zagrzac cewki na maxa a potem pokropic ;) i odczekas 10 min az wyschnie prawie nie ma sladu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 poca wez zaklej wyjscia cyfrowe, rdzen, pamiatki i porty tasma i rzuc karte do zbiornika z bezbarwnym lakierem :wink: Pytales sie w temacie o karcie czy ktos ma pojecie co trzeba zamalowac zeby karta z sama z siebie nie spiewala? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) pozatym nie wiem czy zakladajacy temat zdaje sobie sprawe ze nie tylko cewki moga byc zrodlem niechcianych dzwiekow ;] Edytowane 29 Czerwca 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Jak zaleje cewki na mobo to zobacze czy dalej piszczy. Jezeli tak to bede walczyl z gfx ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 ja bym stawial ze piszczy zasilacz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Kończac temat. Super Glue nie przewodzi pradu?:> A silikon moze byc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) sg jest za slaby ;] a silikon sie moze wytopic ;] pozatym nie chodzi o przewodzenie pradu bo i tak "przewody" cewki sa pokryte specjalnym lakierem ktory nie przewodzi pradu ;] Edytowane 29 Czerwca 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 ja rozkręciłem grata, wyjąłem flaki, złożyłem na wyrze i odpaliłem.idealnie można wysłychać co piszczy...u mnie karta a dokladnie czarna kosteczka w okolicach zasilania...nawet napisłem do Leadteka i odpisali żebym się nie martwił bo to przypadłość elektroniki i wszystko wporządku.nie jest! tyle kasy a tu coś bzyczy piszczy...cicho ale zawsze <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 To weno szmate zalej klejem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) To czarne to moze byc stabilizatora napiecia. Edytowane 30 Czerwca 2006 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 ja rozkręciłem grata, wyjąłem flaki, złożyłem na wyrze i odpaliłem.idealnie można wysłychać co piszczy...u mnie karta a dokladnie czarna kosteczka w okolicach zasilania...nawet napisłem do Leadteka i odpisali żebym się nie martwił bo to przypadłość elektroniki i wszystko wporządku.nie jest! tyle kasy a tu coś bzyczy piszczy...cicho ale zawsze <_< Dławik... Ah ten Leadtek... Miałem tosamo na Ti 4200 w zwiazku z jego spaleniem sie musialem wymienic go, kupilem lepszy, wiekszej mocy i o piszczeniu nie bylo mowy, poprostu go...wno Leadtek montuje. to czarne to moze byc stabilizatora napiecia lol ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) Moze sie pomylilem :P :wink: , bo przeciez to sa cewki ograniczajace prad :P. Edytowane 30 Czerwca 2006 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 U mnie tez piszczy , grafa ( zalewam cewki w ten weekend ) i zasilka ktora jest na gwarancji i nieda rady jej ruszyc i usprawnic naszczescie piszczy tylko podczas max wykozystania grafy a wtedy jak gram mam sluchawki na uszach wiec pisk slysza tylko domownicy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 moze sie pomylilem :P :wink: , bo przeciez to sa cewki ograniczajace prad :P Nic juz nie pisz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) Dławik to zwykle kilkuzwojowa cewka indukcyjna powietrzna lub nawinięta na rdzeń ferrytowy. Jest to element elektroniczny ograniczający prąd w układach elektronicznych. Idealna cewka indukcyjna nie pobiera mocy czynnej. W zastosowaniu gł. dla prądu przemiennego wykorzystuje reaktancję A bede :) Edytowane 30 Czerwca 2006 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 U mnie tez piszczy , grafa ( zalewam cewki w ten weekend ) i zasilka ktora jest na gwarancji i nieda rady jej ruszyc i usprawnic naszczescie piszczy tylko podczas max wykozystania grafy a wtedy jak gram mam sluchawki na uszach wiec pisk slysza tylko domownicy :/ Mam to szczescie ze zasilka juz po gwarce. lukasrz - masz cewke w av? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) to czarne to moze byc stabilizatora napieciacos w tym jest bo cewki wchodza w sklad stabilizatora napiecia ;) pozatym drogie zmioki nie tylko cewki pisza moga to robic rowniesz kondy ktore w niedokladny sposob zostaly przylutowane ;] mala czarna niepozorna cewka ;) troche fotek cewek bo widze poca chyba nie bardzo sie orientuje ;) http://images.google.pl/imgres?imgurl=http...s%3Dpl%26sa%3DN Edytowane 30 Czerwca 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 a bede :) Zadan cewek/dlawikow jesst duzo w zaleznosci od ukladu. lukasrz - masz cewke w av? ;] Rozwin skrot ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 av=avaratar niby ze tak eLo pro jazzy mlodziezowo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) av=avaratar niby ze tak eLo pro jazzy mlodziezowo ;] hehehe no to jest cewka/dlawik :) w zaleznosci od tego z czego jest rdzen a na Twojej focie jest dlawik :) Edytowane 30 Czerwca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 [ot] Ja tam widze mofset ;] [/ot] poca przed zabawa zasilka zaopatrzylbym sie w nowy [; W sumie zeby wyeliminowac karte mozna rzucic kilka sPI i sp2k do obciazenia proca&ramu. Czy sie myle? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) Skonczy sie tym ze wezme sprzet pod pache i pojade z nim na zlot ;] Patrzac jednak z pkt. technicznego nie jestem w stanie czegokolwiek spalić bo przeciez klej nie przewodzi pradu? rajt? Edytowane 30 Czerwca 2006 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Skonczy sie tym ze wezme sprzet pod pache i pojade z nim na zlot ;] Patrzac jednak z pkt. technicznego nie jestem w stanie czegokolwiek spalić bo przeciez klej nie przewodzi pradu? rajt? rait Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...