homzik Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Nie musi Ci wygasnac... Podpisujesz aneks to umowy i juz... Wiec jak chcesz miec szybciej tanszy i szybszy net to podpisz umowe najszybciej jak sie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 To nie ja :) tylko ojciec ale go już uroiłem na 512 na dodatek podobno będzie można korzystać z neostrady bez abonamentu tak wyczytałem newsach wszystko się dzieje ku temu więc kto wie czy nie będzie to nawet 1024 i do tego telefon VoIP i będzie tanio i szybko :) Więc jutro kalkulator w rękę i do telepunktu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 z tym abonamentem to ja bym tak szybko nie liczyl ze cos sie zmieni... to samo z tanszymi wyzszymi opcjami... moze na gwiazdke cos dadza... wczesniej bym nie liczyl:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Też tak sadzę ale teraz wezmę neostrade 512 na 2lata a może w trakcie zrezygnuje się z abonamentu i zainstaluje voip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabliq Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 A ja mam takie pytanie co do neostrady. Czy odleglosc 4-5 km od centrali to nie jest zaduzo, zeby zalozyc neo 512? Chodzi mi o to czy nie bedzie za czesto zrywac itp. Wiem, ze juz np. dsl 1 mbit nie da rady w ogole zalozyc, a co do 512 to niewiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) @Pabliq Ja mam 2km, linie bez rewelki, też neo512 i jak zrywało mi na wiosnę makabrycznie połączenia to jak monter przyjechał to mówił, że przyczyną może być właśnie dość długi przyłącz :-(. Co ciekawe od 2 tygodni neo przestało zrywać, cud :-D. Monterzy sprawdzają czy pójdzie taka wersja neo, jak stwierdzą że będzie działało to będzie, tylko najwyżej raz lepiej raz gorzej (jak w moim przypadku ;-) ). @misiek175 Gdzie o tym wyczytałeś? Edytowane 6 Lipca 2006 przez mrjeremiasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Geeez, teraz znowu będą do mnie dzwonić, żebym zmienił bo "maja nową promocję". Na swojej 640 bezlimitowej siedzę i się cieszę 80GB co miesiąc, bez żadnego babrania się z limitami czy jakimis ciach!łami ;] Średnio raz na trzy dni odbieram telefon od TepSy która chce mi "obniżyć rachunki" proponując nową Neostradę. A promocje nawet nie takie tragiczne - przyciągną znowu kolejne "dzieci neostrady" :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 hmmm, to ja w lutym wzialem 1mbit neo na 2 lata, w tym ze pierwsze 6 miesiecy po 1zl, a potem do konca po 136zl. W sumie chyba tez korzystna oferta. srednio wychodzi 102.25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 no to tu, o ile dobrze pamietam, wychodzi 99,5... wiec malutka roznica:) Tyle, ze 2/6mbit wychodzi chyba sporo taniej niz w tej promocji '6 miesiecy za 1 zl'... ale moze sie myle... liczyc mi sie nie chce:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Geeez, teraz znowu będą do mnie dzwonić, żebym zmienił bo "maja nową promocję". Na swojej 640 bezlimitowej siedzę i się cieszę 80GB co miesiąc, bez żadnego babrania się z limitami czy jakimis [ciach!]łami ;]A ile płacisz za to łącze? Co wyście się tak uparli tych limitów? Jeśli się ciągnie piraty, divxy czy nawet filmy dvd to nic dziwnego że brakuje niektórym limitu. ściągając tylko legalne oprogramowanie i dane ciężko złużyć limit (przynajmniej mnie). O ile w przypadku Neo 128 czy 256 7GB to faktycznie mało bo grając nawet codziennie po 3-5 godzin w Battlefield'a tracimy właśnie ~7GB danych ale w przypadku Neo 512 i większych prędkości do już luzik wchodzi. Drugie 8 GB pozostaje do dyspozycji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 neo 640 bez limitow kosztuje 170 zl na czas okreslony i 226 na nieokreslony... A co do limitow to daliby chocby 20 GB dla 512 / 40 GB - 1 mbit itp. i by bylo ok... Ja np. lubie posluchac radia z netu, a samo radio mi 'zezre' kilkanascie GB miesiecznie jakbym chcial sluchac nie ograniczajac sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 neo 640 bez limitow kosztuje 170 zl na czas okreslony i 226 na nieokreslony.Eee... to się ni chusteczka opłaca. Tyle tylko że nie masz limitu :blink: Ludzie bez przesady. Za 170,- można mieć 6Mbit'ów :!: :!: :!: :mur: Ja np. lubie posluchac radia z netu, a samo radio mi 'zezre' kilkanascie GB miesiecznie jakbym chcial sluchac nie ograniczajac sieTeż mam ten sam ból. No i gry MP. Też troche mało :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 dlatego zostaje DSL na 2 lata: 512/128 - 145 zl brutto 1mbit/256 - 206 zl brutto Szczegoly tutaj A te 6mbitow to i tak wielka sciema... Raz, ze na malo ktorej linii pojdzie, a drugie po c**j Ci taki transfer jak nic nie posciagasz... do samego netu to i 512/1mbit spokojnie wystarcza:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) A te 6mbitow to i tak wielka sciema... Raz, ze na malo ktorej linii pojdzie, a drugie po c**j Ci taki transfer jak nic nie posciagasz... do samego netu to i 512/1mbit spokojnie wystarcza:)Wiesz ale można się pochwalić przed znajomymi :lol2: :lol:, a 100zł na miecha w te czy w te... :mur: a potem rozną zastępy dzieci neo. Ja mam 512 i mi spoko wystarcza. EDIT: Wie ktoś może coś o tym, co pisał misiek175 kilka postów wcześniej? TPSA abonament zniesie? Prawda to? (Byłoby pięknie :-D) Edytowane 6 Lipca 2006 przez mrjeremiasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 no 512 jest spoko jak ktos sie wyrabia z limitem... ja bym chcial 1mbit z limitem 50GB za obecna cene (czyli srednio ~100 zl brutto) i bym nie narzekal... Albo jakby z tym obecnym limitem bylo za jakies 80 zl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Jak mam w domu 3 komputery, to nie da rady miec Neo z limitami. Jak przekrocze to trzy osoby w zasadzie są bez netu, bo transfer jest tragiczny... Poza tym - nie lubię byc ograniczany.... Przelicz sobie - jeśli na 640 ściągam w miesiąć ~60GB, to na 6 Mbit przeznaczone 50 GB zassam w 3-4 dni. Bezsensu... Wolę płacić więcej i mieć spokój niż cały miesiąć sprawdzać ile mi zostało itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) Jak mam w domu 3 komputery, to nie da rady miec Neo z limitami. Jak przekrocze to trzy osoby w zasadzie są bez netu, bo transfer jest tragiczny... Poza tym - nie lubię byc ograniczany.... Przelicz sobie - jeśli na 640 ściągam w miesiąć ~60GB, to na 6 Mbit przeznaczone 50 GB zassam w 3-4 dni. Bezsensu... Wolę płacić więcej i mieć spokój niż cały miesiąć sprawdzać ile mi zostało itp. co Ty tak ściągasz ze wychodzi Ci 60GB ;) poza tym gdzie się pojawiła opcja 12 miesięcy?? Jedynie 24/36 :( edit. ile ja na ten dzien czekalem :) http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,68367,3462484.html Edytowane 6 Lipca 2006 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) Tak sie zastanawiam czy jest sens przechodzicz neo 256 'bez promocji' na rok na neo 512.. Edytowane 6 Lipca 2006 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) misiek175 dostał ZPP ;-) od kochanego Sikora. Podesłał mi jednak PM link do tego tekstu. Oto on: http://www.purepc.pl/node/223 . Info jest na stronach naszego serwisu ;-). Już się wczytuję... Edytowane 6 Lipca 2006 przez mrjeremiasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Tak sie zastanawiam czy jest sens przechodzicz neo 256 'bez promocji' na rok na neo 512..Pewnie że jest sens. Obecnie płacisz za Neo 256 chyba 69,- (widzisz, sam nie wiem ile za neta płace) a po migracji, w najgorszym przypadku zapłacisz 66,- i to za dwa razy szybszy net. No cóż, tyle tylko że jest uwiązany na dwa/trzy lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 ' date=' 5 lip 2006, 19:44' post='2215082'] A ja nie sikam bo w tym miesiącu kończy mi się umowa :P Biore 512 jak nic. Zaczyna być w Polsce Prawie jak na zachodzie. Zaczołem od 128 by teraz jechać na 256 a już za miecha (tak plus minus) mieć 512. Miodzio :ploom: buehehehehehehe chyba raczysz zartowac :blink: :blink: mam nadzieje że nie czytają tego tematu Niemcy/Francuzi/Szwedzi/Anglicy itd. bo mieliby niezłą polewke :) oni o Twojej cudownej 512 zapomnieli juz z 5 lat temu. Takie prędkości juz pewnie uważają że tylko w Afryce ludzie mają, a nie w Europie :lol: :lol: co do promocji: ja proponuje aby TEPSA w koncu ruszyła mózgiem i niech da promocje z podpisaniem umowy na Neostrade do..................KOŃCA ZYCIA!!!! :lol: :lol: :lol: a co!! przez pierwsze 3 lata jedyne 1 zł, kolejne 3 lata za polowe ceny, a potem już normalnie. Dodatkowo niech obcinają limit co roku o 500MB! jak szaleć to szaleć :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Ceny macie niezłe ale 15 GB limit dla 512 to bardzo mało. 12h dziennie grania i ściągania danych przez 6 dni i limit przekroczony. 15 GB to się wydaje dużo ale nie trzeba się za bardzo starać aby przekroczyć limit na tak szybkim łączu. Kolega na łączu 128 miał/ma limit 12GB .... ja na to WOW to duuuużo ... on mówi że dużo nie ściąga nawet, łącze oczywiście nie podzielone i zwykle mimo to przekracza limit . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Mi tam mój 15GB limicik akurat styka ;-). Nie robię nic specjalnego, ale czasem gram w gierki, jakaś audycja, stronki oczywiście, poczta, czasami jakiś większy download. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Mi tam mój 15GB limicik akurat styka ;-). Nie robię nic specjalnego, ale czasem gram w gierki, jakaś audycja, stronki oczywiście, poczta, czasami jakiś większy download. A jaką masz prędkość ? ( 128 czy 512 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvin Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Ceny macie niezłe ale 15 GB limit dla 512 to bardzo mało. 12h dziennie grania i ściągania danych przez 6 dni i limit przekroczony. 15 GB to się wydaje dużo ale nie trzeba się za bardzo starać aby przekroczyć limit na tak szybkim łączu. Kolega na łączu 128 miał/ma limit 12GB .... ja na to WOW to duuuużo ... on mówi że dużo nie ściąga nawet, łącze oczywiście nie podzielone i zwykle mimo to przekracza limit . 15 GB do normalnego uzywania jest wystarczajace, normalnego -> www, irc, gg, jakis wow czy uo, p2p do mp3, czasem jakis film, uzywalem rok 128 kb neo i 7 GB nie przekroczylem, uzywam rok 512 i 15 GB tez nie przekroczylem, co nie znaczy oczywiscie, ze chetnie bym sie limitu pozbyl B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) A jaką masz prędkość ? ( 128 czy 512 )512kb of course! :cool: :-D @alvin Ja też chętnie bym użytkował łącze bez ograniczeń - wiadomo! Bardziej bym się ucieszył, jakby wreszcie można było używać neo bez płacenia abonamentu telefonicznego :-D. Edytowane 7 Lipca 2006 przez mrjeremiasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 TAk swoją drogą w netii zrobili limit 40 GB ( niezależnie od prędkości ). Teraz mam 128 bez limitu i zmieniam na 320 z tym limitem 40 GB , mało korzystam z netu jednak wolałem się upewnić czy taki przeciętniak jak ja czy alvin nie przekroczy niewiadomo kiedy 40 GB ..... ale widzę że martwić się nie muszę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Ja też na początku się martwiłem o limit, myślałem, że to śmiesznie mało i w ogóle, ale i tak TPSA to była jedyna możliwość w miarę normalnego neta (poza makabrycznymi WLANami). Tylko pierwszego miesiąca wykorzystałem cały ;-)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Ja mam DSL 4mbity (410złoty brutto miesięcznie) na którym w parę osób robimy: CichoCichoboIdą, przez okres 5 miesięcy. 1,32TB [ściągnięte: 1,03TB; wysłane: 293,13GB]. Jak widzę te ograniczenia po 10GB lub mniej, Boże Błogosław Amerykę. Mam też Chello 1mbit znów: CichoCichoboIdą za 49 złoty brutto. Nie lepiej wziąć DSL 4mbity w 8 osób (to wychodzi 50 złoty co miesiąc). A prędkość nie spada poniżej 500KB/s....... Naprawdę Neostrada, jest dla dzieci Neostrady (bez obrazy, ale mam znajomych którzy mają łącza 30/30mbitów). Nie wiem kiedy tego doczekamy, na takie łacze. UPLOAD udostępniany przez Chello czy Neostrade jest załosny, ekch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Też mi się wydaje jak tak sobie policzę że 15 GB /m-c ( łącze 512 TPsa ) to jest za mało ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...