Skocz do zawartości
SeniOr86

Problem Z NagrywarkĄ Toshiba Sd-r5112 Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam:)

mam problem z moją nagrywakra coś się stało i nie wiem jak temu zaradzić...chodzi o to że podczas wypalania płyt DVD wyskakuje błąd i nagrywanie kończy się klęską a płyta idzie do śmieci:/ zmarnowąłem już sporo różnych płytek i markowych i jakichś "tanich" i ciągle to samo...

powiedziano mi że to moze wina FIRMWARA czy coś w tym stylu..ale kiedy dokonałem aktualizacji FIRMAWARA problem nie zniknoł:/ co to moze być czy jest to wina nero? czy coś innego..

prosze o szybką odpowiedz..POZDRAWIAM

Edytowane przez SeniOr86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz może co to za błąd. Dalej, jak zachowuje się wskaźnik buforu podczas nagrywania, jaką masz konfigurację napędów IDE, jaka płyta główna.

no bufor zachowuje się normalnie jest przy95-98%....a wyskakuje błą zapisu nic więcej mi tam nie pokazuje...konfiguracja IDE??chodzi o to ile napędów podłączonych ??jeśli tak to mam tylko nagrywakrke na MASTER i na osobnej taśmie dysk twardy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do sprawdzenia jest: zasilacz, pamięci, ustawienia kompa (czasy pamięci, fsb), taśmy oraz sterowniki płyty głównej (kontrolera dysku), miejsce na dysku (wolne).

Generalnie podaj więcej info o kompie: płyta, procek, pamięci, zasilacz, system, program do nagrywania, nagrywarka.

Czy CD nagrywa OK?

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do sprawdzenia jest: zasilacz, pamięci, ustawienia kompa (czasy pamięci, fsb), taśmy oraz sterowniki płyty głównej (kontrolera dysku), miejsce na dysku (wolne).

Generalnie podaj więcej info o kompie: płyta, procek, pamięci, zasilacz, system, program do nagrywania, nagrywarka.

Czy CD nagrywa OK?

no z CD nie ma problemu nagrywa każdą:) tylko z DVD jest ten problem a wcześniej działało bez problemowo....i nic sie nie działo aż tu nagle bum i nie chce nagrywać...

zasilacz jest 230...płyta hmm...VIA bodajrze procek 500Mhz... program NERO 6coś tam ..nie pamiętam dokłądnej nazwy ale orginalne...wcześniej zrobiłem format myślałem ze to coś pomoże ale jednak nic nie pomogło...FIRMWARE tez nie pomógł...system to WINDOWS XP PROF+ SP2... pamięć 256SDRMB..jak już wcześniej wspomiałem wcześniej wszystko doskonale działało...

Edytowane przez SeniOr86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Co zrobiłeś, że przestało działać? Instalowałeś coś?

2. Nie napisałeś nic o miejscu na HDD.

3. Spróbuj zmiany Via4in1 oraz Nero na inne wersje.

na dysku mam pełno miejsca a dysk SMASUNG 80 GB 8 MB hash(czy jak to się tam pisze)

no bracik kiedyś zainstalowął program do przebrywania zabezpieczonych płyt DVD...wszystko działało OK:) potem miałem format znowu wszystko działało...i pewnego dna chciałem nagrać płyte i już nic z tego nie było:/ od tamtej pory mam ciągle ten problem....myślałem że to coś przez windowsa więc format następny się zrobiło ale to nic nie pomogło...:/:/:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi