Skocz do zawartości
peter.a

Ukruszony Rdzeń

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupiłem sobie dzisaj athlona z serii JIUHB.

Dołączona grafika

:wink:

Tylko jego mankamentem jest niewielkie ukruszenie rdzenia na rogu.

Dołączona grafika

Oczywiście sprzedawca zapewnił mnie że działa w 100% normalnie, żadnych podwyższonych temparatur itp.

Ale nasuwa mi się pytanie do ekspertów. :wink:

Co zrobić aby ukruszenie nie powiększyło się?

Może po prostu nałożyć radiator i nieprzejmować się ukruszeniem?

Pozdrawiam

ps. Czy to prawda że do ukruszonych procesorów stosuje się paste nieprzowodzącą prądu?

Edytowane przez peter.a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nie widze ukruszonego rdzenia ( prawy dolny rog?) naprawde nie masz sie czym przejmowac przy tej wielkosci uszkodzeniach.

Ja mialem na duronie prawie 1/10 rdzenia uwalone ( cały rog) wygladal strasznie a dzialal:)

no ale to IMHO:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość rafifeo

bedzie dzialal normalnie :) takie uszkodzenia dosc czesto sie zdazaja :) a to jest po prostu mikro minimalne :P

'raczej nie, ale u ciebie nie mozna nawet nazwac tego ukruszeniem ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy się czepiają tych ukruszonych rdzeni a to w większości jest sam lakierek pęknięty minimalnie. A procesor już niewiadomo czemu mniej warty. Ja sam kupiłem a allegro ukruszonego tanio i nawet nie byłem pewien że to właśnie ten róg jest "ukruszony", taka ciupeńka wada. Muszę przyznać, że nawet jeszcze się nie spotkałem z faktycznie ukruszonym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi