peter.a Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) Witam Kupiłem sobie dzisaj athlona z serii JIUHB. :wink: Tylko jego mankamentem jest niewielkie ukruszenie rdzenia na rogu. Oczywiście sprzedawca zapewnił mnie że działa w 100% normalnie, żadnych podwyższonych temparatur itp. Ale nasuwa mi się pytanie do ekspertów. :wink: Co zrobić aby ukruszenie nie powiększyło się? Może po prostu nałożyć radiator i nieprzejmować się ukruszeniem? Pozdrawiam ps. Czy to prawda że do ukruszonych procesorów stosuje się paste nieprzowodzącą prądu? Edytowane 31 Lipca 2006 przez peter.a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Ja tam nie widze ukruszonego rdzenia ( prawy dolny rog?) naprawde nie masz sie czym przejmowac przy tej wielkosci uszkodzeniach. Ja mialem na duronie prawie 1/10 rdzenia uwalone ( cały rog) wygladal strasznie a dzialal:) no ale to IMHO:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 bedzie dzialal normalnie :) takie uszkodzenia dosc czesto sie zdazaja :) a to jest po prostu mikro minimalne :P 'raczej nie, ale u ciebie nie mozna nawet nazwac tego ukruszeniem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derek-91 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 To co ty masz to jest pryszcz ja kiedys mialem 3 razy takie i z 2-och stron i działał ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Jednak Durony to przeżyją wszystko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter.a Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 No to spoko. A co sądzicie o możliwościach O/C? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Zamontuj, odpal na standardzie superPI i sp2k czy nie wali bledow a pozniej testuj gdzie konczy sie granica sprzetu. ~2,2GHz na dobrym chlodzeniu i plycie powinno byc stabilne. Ale wrozyc nie mam zamiaru Poszukaj JIUHB na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 moj JIUHB leci na pentagramie 80cu do 2.5GHz [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter.a Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Przecież dałem screen z cpu-z. Właśnie na podstawie tego pytam. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Wszyscy się czepiają tych ukruszonych rdzeni a to w większości jest sam lakierek pęknięty minimalnie. A procesor już niewiadomo czemu mniej warty. Ja sam kupiłem a allegro ukruszonego tanio i nawet nie byłem pewien że to właśnie ten róg jest "ukruszony", taka ciupeńka wada. Muszę przyznać, że nawet jeszcze się nie spotkałem z faktycznie ukruszonym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...