Gość Luk3 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 z tego co wiem to pileczka golfowa porusza się szybciej wlaśnie dzięki tym dziurkom - tworzy się dużo małych zawiroań zamiast jednego dużego i w efekcie powitrze stawia mniejszy opór - jak to się ma do tych łopatek nie wiem - trzeba by potestować identyczne modele z dziurkami i bez .. podobnie jest też z modelem który z matematycznego pkt. widzenia powinien stawiac najpniejszy opór w wodzie - kształt zbliżony do łzy, a w praktyce wychodzi na to, że dokladny model delfina stawia ten opór mniejszy miedzy innymi dzięki falistym kształtom w okolicy pyska :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1nce Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 najwydajniejszy ze wszystkich, ale na 5v nawet glowa od niego boli - DELTA przyjemnie cichy z konkretnym dmuchaniem - Fander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Zamierzam kupic 2x 120 co polecicie takie cos bedzie dobre? http://allegro.pl/item126634779__scythe_ka...ulacja_obr.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 jesli będzie tak dobry jak większość wentyli tej firmy to fander ma mocnego konkurenta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 W coolingu 90 groszy tanszy :D A od Fandera ma fajniejszy regulator prosciej pokrecic regulatorkiem na sledziu niz bok obudowy sciagac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) Ciekawe 120stki :lol: GFB1212VHW 7.0~13.2 VDC 2.65a 31.80w 220 CFM 59.0 dB 3400 Edytowane 15 Września 2006 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) :o Jestem pod wrażeniem... wszystkie twoje? Myślaleś może nad detaliczną sprzedażą (chociaż jednego)? :) Ile one mają grubości? 7cm? Edytowane 15 Września 2006 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Ja bym obstawial 4x25 mm jesli zebra moga byc jakims wyznacznikiem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Nie sa moje :wink: poprostu natknalem sie na nie przegladajac fora. Swoja droga co za desperat chwyta sie takich wentyli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 A tak btw. jakbym się tym zajmował to z pewnością nie poszedłbym na grubość łopatek czy ilość obrotów tylko rozmiary samych łopatek. 24cm wentylator czysto teoretycznie powinien mieć 2 razy większy przepływ przy takim samym poziomie głośności, późno jest nie chce mi się myślec, nie uwzgłedniajmy działań matematycznych ani tego, że przy większym wentylu silniczek musiałby się bardziej narobić.. koniec ot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 (edytowane) 24 cm wentylator powinienen mieć teoretycznie 4 razy większy przepływ powietrza(powierzchnia jako kwadrat promienia) no i nie przy takim samym poziomie głosności, ale przy tych samych obrotach :wink: No i gdzie w kompie zmieścisz wentyl 24 cm? OT: Ten wentylator pobiera tyle prądu co mój procesor w stresie :lol: Edytowane 16 Września 2006 przez Puma[JFK] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 z boku obudowy... ;) mówiłem bezmyślnie, późno było... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...