Skocz do zawartości
marekzi

Doom 3 - Kolaps Orbitalny

Rekomendowane odpowiedzi

Pojawił się nowy samodzielny, nieoficjalny dodatek do D3.

"Doom 3- Kolaps Orbitalny"

Nie jest to produkcja żadnego znanego producenta, jest to nieoficjalny mod zza wschodniej granicy.

Podobno wygląda graficznie jak D3, akcja rozgrywa sie na orbitalnej stacji krążącej wokół Marsa.

post-13140-1152438609_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli zaraz nie skonczycie tej gadki o piractwie, to ja to zrobie..

Dodatek jest legalny, czy nie? Prosze o jakies linki z info, bo nie jestem w temacie.

Trudno powiedziec, pewnie to jest to samo co np z takim Wake of the Gods, nie oficjalnym dodatkiem do Heroes III robionym przez fanów , więc nie wiem czy autor tematu do końca słusznie użył terminu "piracki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest mnóstwo nieoficjalnych dodatków (modów) do np. JA2 które są darmowe i się jakos nikt nie czepia.

Poprostu zapaleńcy darmowo rozbudowują grę i tworzą freeware'owe kontynuacje.

Co do dodatku -> Nie skończyłem D3, zobaczyłem D3:RoE więc i w tę kontynuacjęnie przyjdzie mi zagrać ;)

Edytowane przez v.e.n.o.m

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli zaraz nie skończycie tej gadki o piractwie, to ja to zrobię..

Dodatek jest legalny, czy nie? Proszę o jakieś linki z info , bo nie jestem w temacie.

Myli tutaj słowo dodatek to jest bliższe modowi - robi ktoś mapy używając silnika niby tam jest jakaś historia ale tak naprawdę to biega o to zeby było ileś tam poziomów a na nich zwielokrotniona ilość wrogów ( w porównaniu do oryginału ) o słabym AI <- nic szczególnego czym można by się podniecać no chyba żeby Ruskie zrobili moda znacznie lepszego niż oryginał :lol2: w co wątpię.

Zanim pojawił się hl2.EO kumpel namówił mnie do ściągnięcia analogicznego dzieła względem hl-2 [ hehe - no nie no z grą to nie miało nic wspólnego ] więc nie ma się czym oburzać panie moderatorze, niech temat służy za źródło informacji czy to ma jakikolwiek sens czy nie.

Twórcami są jacyś ludzie i to oni KRADNĄ technologię żeby coś zrobić jeżeli chcesz w to coś " zagrać " ściągasz to zwykle z p2p - torrenty lub e-mule osobiście uważam że nie ma w tym nic złego tym bardziej ze efekt końcowy to jakiś tam twór, który oryginalnej gry nie przypomina nie jest nią a jednocześnie podtrzymuje o niej zainteresowanie – jeżeli ktoś na tym traci to ten co zassał bo zwykle dostaje badziew :wink:

edit: na osiolku tego nie ma a co ciekawe google też nie widzi :P może to jakis joke jest :P

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby takie dodatki (mody) były nielegalne nie gralibyśmy w counter-strike'a i wiele innych tytułów, które od moda właśnie się wywodzą... Ludzie (a w szczególności sialala)... dajcie trochę na luz!

Sorry za OT.

A w tego modka do dooma może i sobie zagram, akurat kończę podstawę gry, jeszcze przejdę oficjalny dodatek i zobaczę... zapodajcie linka jakiegoś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawidłowy link do tej pozycji http://tnp.net.pl/download.php/2f9fabc5183...20ALIEN.torrent

ranger nie posądzaj mnie o piractwo oprogramowanie mam legalne 9łacznie z systemem), ale gdyby nie serwisy warezowe nie widziałbym dużo filmów z wschodu a co niektóre są prawdziwymi perełkami w zalewie hamerykańskiego chłamu, widzę że co po niektórym papka jaką serwuja koncerny fonograficzne i 'artyści' zrobiła wodę z mózgu, jakoś nie widać żeby biedę klepali a co sie słyszy to gaże mają coraz wyższe, a więc nie jest chyba tak źle

Edytowane przez ptys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w zalewie hamerykańskiego chłamu,

za to USA moze podziękować najwiekszemu cyrkowi na świecie jakim jest hollywood

ps

link nie działa .. tzn pliczek torrent sie nie sciaga

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie działa pewnie dlatego że musisz sie zarejstrować na stronce, po rejstracji w dziale gry napewno znajdziesz ten dodatek

U mnie dziala , wkleilem tylko hash do azureusa, pobral dane i ruszylo pobieranie bez rejestracji

2f9fabc5183b9938eb2e765e50ea3abedb743cdc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DOOM 3; Kolaps orbitalny (rus) - ALIEN

Data wydania: 2005.

Kategoria: Action/FPS.

Producent: id Software i Nerve Software.

Wydawca: nieznany (rosyjski).

Wymagania systemowe: Pentium® III 800, Ram 256 MB, karta graficzna min. 64 Mb.

Opis:

Jest to pełna rosyjska wersja gry.

Dla głównego bohatera - Daniela Stevensona marsjański koszmar jeszcze się nie zakończył...

W grze przylatuje on ze zwiadowczą misją na orbitalną stację "Fobos", gdzie natychmiast staje się jasne, że załoga padła ofiarą tych samych eksperymentów, które spowodowały ZAGŁADĘ na powierzchni Marsa. Pierwszym jego zadaniem jest dotrzeć na mostek kapitański i przekazać meldunek na Ziemię o zastanej sytuacji, oraz odebrać dalsze instrukcje. Po analizie informacji dowództwo poleca kapitanowi Stevensonowi aktywować system samozniszczenia stacji i wrócić do śluzy, gdzie będzie czekać na niego .......

W grze czeka na gracza masa łamigłówek i ukrytych przełączników.

Wskazane jest zamontować sobie dodatkową parę oczu z tyłu, albo częściej obracać się - za naszymi plecami często pojawiają się (sami wiecie kto).

Gra charakteryzuje się:

- różnymi poziomami złożoności,

- wysokiej jakości dźwiękiem przestrzennym,

- dobrą grafiką,

- ogromnymi przestrzeniami.

Gra nie wymaga gry podstawowej Doom 3.

Crack nie jest potrzebny.

Menu - tylko w jęz. rosyjskim.

Pliki instalacyjne - odpalić setup.exe.

Podobno jest to piracka gra, z którą ID Software nie ma nic wspólnego.

Wymagania systemowe są niższe niż w D3, co odbiło się na jakości grafiki.

Niestety, gra po bezproblemowej instalacji (odpalić "setup.exe") uruchamia się ale później są kłopoty (procesor100%, duże opóźnienia w reakcji myszy). Prawdopodobnie jest to spowodowane konfiguracją sprzętową - miałem to juz przy Q4 i Chronicles of Riddick.

Skądinąd wiem, że gra chodzi OK, więc wstawiam i polecam; o moich kłopotach piszę żeby nie było pretensji.

Edytowane przez RALF11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazane jest zamontować sobie dodatkową parę oczu z tyłu, albo częściej obracać się - za naszymi plecami często pojawiają się (sami wiecie kto).

Voldemort ? :rolleyes: Edytowane przez sesq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twórcy moda trochę źle zrobili, wystarczyło by że potrzebna by była podstawka, choćby potem miała być kompletnie wybebeszona, i nie było by żadnego problemu, a tak z tym samodzielnym dodatkiem musieli zejść do "podziemia" :? Sytuacja, w przypadku ciągnięcia moda, trochę przypomina zostanie poczęstowanym bimbrem roboty sąsiada, pijąc go sam nic złego nie robisz, mimo że sąsiad "okrada" państwo :P zresztą dzieła zrobione na piratach są intelektualną własnością ich (dzieł) twórcy i może on robić z nimi co chce, a że beknie, to trudno sam się prosił, sam plik, tak na chłopski rozum inżyniera raczej nielegalny nie jest, ale prawnicy nie układają prawa logicznie, więc różnie to może być.

Tak czy siak czekam na pierwsze wrażenia.

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poprawny tytuł to: Doom 3 "Orbital Collapse". google coś znalazło na ten temat i nawet na jednej ze stronek pisze ze jeszcze jakiś dodatek jest. Niestety nie znam rosyjskiego...

linki:

http://www.neogame.com.ua/catalog.php?c=action&p=13

http://disc.dp.ua/info/games/doom_3_orbita...apse/item/11082

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi