Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Tak wyglada moj pokoj

Dołączona grafika

W poniedzialek bede mial glosniki Z-5400 Logitecha

zamierzam je miec podłączone zarówno do kompa i wykorzystywać do grania, jak i do PS2 i wykorzystywać do gier i DVD. TV jest wielkosci stolika na obrazku, na biurku macie pokazane gdzie stoi lcd. Nie wiem zabardzo jak rozstawic te glosniki.

To moja propozycja. Co Wy na to?

Dołączona grafika

jesli chcecie mi pomoc, to najlepiej wyedytujcie moj rysunek pokoju i wklejcie na forum przez imageshack

z gory wielkie dzieki za wszelką pomoc i sugestie. Pozdrawiam

Edytowane przez .:Solid_Snake:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz prawidłowy efekt to musisz wybrać albo PS albo PC ( chyba że jeden ekran będzie do PS i PC , i telewizji - tak polecam )

Dołączona grafika

Sprawdź jak zagra sub na prawej stronie i pod biurkiem ( najlepiej gdyby całość była symetrycznie ale w zal. od budowy biurka różnie to bywa) .

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zeby bylo ok to powinien byc to prostokat kolega wyzej dobrze zaproponowal wtedy by bylo prawidlowo... 2 opcja to jak najbardziej po rogach czyli to co ty zaproponowales tylko prawy tylny na szafie albo jakos tak. znam jeden taki kombinowany sposob... testowalem to... dajesz 5 glosnikow na przedniej scianie w rzedzie.. i te 2 zewnetrzne odwracasz w strone sciany... tylko pod katem tak zeby fala sie nie odbila na mambrane bo moze byc po glosniku. to jest taka imitacja jakby ale dziala to nawet bo czas jaki potrzebny jest do odbicia od 2 scian daje zludzenie... glosniki ustaw tak zeby najpierw sie odbiajly od przedniej sciany a potem o bocznej... nie wiem czy to ci zadziala ale mi nawet jako taki efekt dawalo... z tego wszystkiego polece ci to co kolega wyzej, tylko on troche zmodyfikowal twoj pokoj... ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie HDTV ? Wystarczy monitor z wejściem coax . TV byś oglądał z karty TV a ps łączysz do monitora .

no bombowo, ale zrozum, ze mnie nie kreci zamiana 29' na 19 ;d Ale dzieki i tak za propozycje ;)

a jakbym dal calkowicie w narożnikach pokojow? Nie moze byc tak jak pierwsza propozycja i balansem pokombinowac?

Nigdy nie mialem glosnikow 5.1 wiec sie nie znam i dlatego sie pytam, ale ekrany musza byc jak są teraz, bo inaczej to kiszka.

Edytowane przez .:Solid_Snake:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja Ci zaproponuję trochę inaczej. :))

Postaw centrala na TV. Przesuń lewy głośnik na prawą stronę monitora. Podłącz kompa pod TV. Graj na TV, oglądaj na nim DivX, DVD. A jak potrzebujesz posiedzieć na necie muzy słuchaj ze słuchawek. :D Drugie wyjście to znów postawić central na TV. Prawy głośnik postawić całkiem w prawym rogu, skierowany w stronę kanapy, lewy postawić blisko lewego rogu monitora, ale nie za blisko i także skierować w stronę kanapy. Aha i kanapę bym ciut do przodu wysunął, w stronę TV, cobyś tyły miał jednak troszkę dalej za sobą. :)

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi