Gość Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 witam mam naglący problem - nie mogę skonwertować wordowskiego pliku do pdf-a próbowałem pdfcreatora i wordtopdf i nic wordtopdf coś tam robił ale zawsze wychodził pusty plik :mur: czy to może być spowodowane brakiem fizycznie podłączonej drukarki?? ustawiłem w windowsie domyślną drukarkę (bez tego te programy w ogóle nie chciały działać) nie mam możłiwości podłączenia prawdziwej drukarki więc się pytam: w jaki sposób to obejść i czy w ogóle jest możłiwość zrobienia tego inaczej... nie mam czasu szukać, bo muszę to zrobić na jutro! POMOCY z góry serdecznie dziękuję za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Zainstaluj OpenOffice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Do działania PDFCreator konieczny jest Ghostscript. Program nie wymaga podłączenia drukarki do komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 mam tego ghostscripta... w takim wypadku zadam inne pytanie: jak skonfigurować (co dokładnie zaznaczyć/odznaczyć) aby mi to działało? co do openoffica to się zastanowię, tylko, że instalka trochę waży (mam neo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Sprawdź w opcjach PDFCreator czy wykrywa Ghostscript. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 pracę mgr trza było pisać w LATEXu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Zainstaluj sobie PDF995. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Wybierz sobie cos. ;) http://www.google.com/search?client=opera&...-8&oe=utf-8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 pisz drogi kolego w openoffice, tam jest guzi convert to pdf, zawsze wychodzi ladnie i szybciutko. polecam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Konwersja do pdf z OOo jest świetna, ale taka "drukarka" przydaje się do tworzenia pdf z każdego innego programu. Testowałem wiele takich programów i najbardziej przypadł mi do gustu właśnie PDFCreator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 SERDECZNE DZIEKI Wszystkim nieco się pospieszyłem z tym terminem, że do dzisiaj miałem to zrobić :-P wypróbuję OO, zobaczę jak to wygląda i z czym się to je :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Prosciej i szybciej bedzie jak wgrasz sobie pdf995 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 PDF z pdf995 nie do konca wyglądają tak jak powinny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 U mnie musiala byc wlaczona usluga bufor wydruku, inaczej PDFCreator nie byl w stanie stworzyc drukarki przy instalacji. Ghostscript u mnie to APFL Ghostscript 8.53, instalowany w domyslnym katalogu. Wszystko chodzi spoko, Drukowalem z Worda i AutoCada 2006, w obu przypadkach wszystko poszlo gladko. Fizycznej drukarki rowniez nie mam - PDFCreator jest jedyna drukarka w systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 a czy możesz skonwertować jakiś inny plik? Ja używam od dawna PDFcreatora bez drukarki i działa... Ale najlepsze pdfy i tak wychodzą spod LATEXa :D.. Jak ktoś ma zamiar pisać pracę naukową, zwłaszcza związaną z matematyką to nie żaden word czy OO.. tylko LATEX.. Na początku przysparza trochę kłopotów ale rozwiązuje ich znaczeni więcej :)... no i pdf jest śliczniutki jak niejedna ksiązką :) (które często są robione w LATEXu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 To ze drukarki pdf dzialają bez podłączonej do komputera normalnej drukarki to oczywiste. Nie moze byc inaczej. Ja uzywałem takich drukarek specjalnie na komputerach do których nie było podłączonych drukarek, a oprogramowanie ich wymagało(np access, bez drukarki praktycznie nie da sie tworzyc raportów) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 można zamknąć temat, gdyż sobie już poradziłem :) wstyd się przyznać, ale nie musiałem z niczym kombinować.... :oops: :oops: :oops: otóż cała wina leżała po stronie komputera a dokładniej procka i ramu, po prostu był za wolny(na stancji mam durona 600 i 128 mega, a na tym pełza XP PRO, bo inaczej tego się nie da określić), pojechałem do domu i to była chyba minuta ( w domu mam XP 1800+ i 512 mega i win 2k pro) użyłem PDFCreatora, nawet nie musiałem nic ustawiać, klika kliknięc, chwila czekania i już :) swoją drogą to ten program jest zalecany przez dziekanat u mnie tak więc nie podchodźcie do tego typu programów jak macie wolne sprzęty (chyba, że lubicie testować swoją cierpliwość :-P ) i jeszcze raz pragnę podziękować Forumowiczom za pomoc, nie liczyłem na taki odzew :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Wolny komputer nie ma żadnego wpływu na dzialanie tych programów(no z wyjątkiem tego, ze będzie robił to dłużej) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...