Skocz do zawartości
Gość

Praca Magisterska - Konwersja .doc Na .pdf

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam naglący problem - nie mogę skonwertować wordowskiego pliku do pdf-a

próbowałem pdfcreatora i wordtopdf i nic

wordtopdf coś tam robił ale zawsze wychodził pusty plik :mur:

czy to może być spowodowane brakiem fizycznie podłączonej drukarki??

ustawiłem w windowsie domyślną drukarkę (bez tego te programy w ogóle nie chciały działać)

nie mam możłiwości podłączenia prawdziwej drukarki więc się pytam: w jaki sposób to obejść i czy w ogóle jest możłiwość zrobienia tego inaczej...

nie mam czasu szukać, bo muszę to zrobić na jutro!

POMOCY

z góry serdecznie dziękuję za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam tego ghostscripta...

w takim wypadku zadam inne pytanie: jak skonfigurować (co dokładnie zaznaczyć/odznaczyć) aby mi to działało?

co do openoffica to się zastanowię, tylko, że instalka trochę waży (mam neo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SERDECZNE DZIEKI Wszystkim

nieco się pospieszyłem z tym terminem, że do dzisiaj miałem to zrobić :-P

wypróbuję OO, zobaczę jak to wygląda i z czym się to je :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie musiala byc wlaczona usluga bufor wydruku, inaczej PDFCreator nie byl w stanie stworzyc drukarki przy instalacji. Ghostscript u mnie to APFL Ghostscript 8.53, instalowany w domyslnym katalogu.

Wszystko chodzi spoko, Drukowalem z Worda i AutoCada 2006, w obu przypadkach wszystko poszlo gladko. Fizycznej drukarki rowniez nie mam - PDFCreator jest jedyna drukarka w systemie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy możesz skonwertować jakiś inny plik? Ja używam od dawna PDFcreatora bez drukarki i działa...

Ale najlepsze pdfy i tak wychodzą spod LATEXa :D.. Jak ktoś ma zamiar pisać pracę naukową, zwłaszcza związaną z matematyką to nie żaden word czy OO.. tylko LATEX.. Na początku przysparza trochę kłopotów ale rozwiązuje ich znaczeni więcej :)... no i pdf jest śliczniutki jak niejedna ksiązką :) (które często są robione w LATEXu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ze drukarki pdf dzialają bez podłączonej do komputera normalnej drukarki to oczywiste. Nie moze byc inaczej. Ja uzywałem takich drukarek specjalnie na komputerach do których nie było podłączonych drukarek, a oprogramowanie ich wymagało(np access, bez drukarki praktycznie nie da sie tworzyc raportów)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

można zamknąć temat, gdyż sobie już poradziłem :)

wstyd się przyznać, ale nie musiałem z niczym kombinować.... :oops: :oops: :oops:

otóż cała wina leżała po stronie komputera a dokładniej procka i ramu, po prostu był za wolny(na stancji mam durona 600 i 128 mega, a na tym pełza XP PRO, bo inaczej tego się nie da określić),

pojechałem do domu i to była chyba minuta ( w domu mam XP 1800+ i 512 mega i win 2k pro)

użyłem PDFCreatora, nawet nie musiałem nic ustawiać, klika kliknięc, chwila czekania i już :)

swoją drogą to ten program jest zalecany przez dziekanat u mnie

tak więc nie podchodźcie do tego typu programów jak macie wolne sprzęty (chyba, że lubicie testować swoją cierpliwość :-P )

i jeszcze raz pragnę podziękować Forumowiczom za pomoc, nie liczyłem na taki odzew :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi