Skocz do zawartości
Monio

Prosba O Pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupic jakas nowa plyte i procesor. Zastanawialem sie nad ASRock 939DUAL-SATA2 i jednym z 2-uch procesorow tzn 3800 X2 lub 3700 san diego. Nie mam za duzo kasy. Mam 1.5 Gb Ram 400 Mhz i karte AGP 9600 Pro. Ta plyta ma wescie AGP. Czy czekac i suplac kase na AM2 i nowe pamieci i karte grafiki pod PCI-E. Doradcie mi najrosadniejsze wyjscie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile chcesz ostatecznie wydac pieniedzy bo to jest podstawowe pytanie. A co do wyboru to ja radzilbym ci jesli zmieniasz juz calkowicie sprzet tzn plyte i procek to bralbym tylko i wylacznie plyte z PCI-E nie ladowalbym sie juz w AGP. A co do procesora to z tych 2 to wzialbym X2. Hmm natomiast co do AM2 to slyszalem juz pare razy , ze AMD kombinuje juz cos z AM3 wiec nie wiem czy oplaca sie brac AM2 teraz (chociaz tam juz jest DDR2) a co do SOcketu na 939 to niestety ale chyba tylko do konca roku jeszcze beda produkowac procki pod ten uklad potem tylko juz AM2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile chcesz ostatecznie wydac pieniedzy bo to jest podstawowe pytanie. A co do wyboru to ja radzilbym ci jesli zmieniasz juz calkowicie sprzet tzn plyte i procek to bralbym tylko i wylacznie plyte z PCI-E nie ladowalbym sie juz w AGP. A co do procesora to z tych 2 to wzialbym X2. Hmm natomiast co do AM2 to slyszalem juz pare razy , ze AMD kombinuje juz cos z AM3 wiec nie wiem czy oplaca sie brac AM2 teraz (chociaz tam juz jest DDR2) a co do SOcketu na 939 to niestety ale chyba tylko do konca roku jeszcze beda produkowac procki pod ten uklad potem tylko juz AM2.

Ten Asrock ma AGP i PC-E tyko chodzi mi o to czy ten proc 3800 dwurdzeniowy bedzie chodzil na niej spoko. Karte grafiki z czsem moge wymienic na PC-E. Tam montowane sa DDR a ja mam 3x 512 z strej konfiguracji (2600 + XP, ECS N2U400, 3x512, Sapphire 9600 Pro atlantis, 80 Gb HD)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie mam tak isam dylemat, kupuje sobie tą płytę, i nie wiem czy sobie nie sprawić dwujajowca... narazie w sklepie w moim mieście kosztuje 1200zł, czyżby w apollo.pl już uwzględnili obniżki AMD? :D

tak, na allegro jest x2 3800+ na 939 za 660zl :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar kupic jakas nowa plyte i procesor. Zastanawialem sie nad ASRock 939DUAL-SATA2 i jednym z 2-uch procesorow tzn 3800 X2 lub 3700 san diego. Nie mam za duzo kasy. Mam 1.5 Gb Ram 400 Mhz i karte AGP 9600 Pro. Ta plyta ma wescie AGP. Czy czekac i suplac kase na AM2 i nowe pamieci i karte grafiki pod PCI-E. Doradcie mi najrosadniejsze wyjscie.

Mam x2 3800+ i tą płytę i wszystko śmiga, aż miło. Edytowane przez KiMR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to obnizka zrobiona bardzo miła alternatywa dla conroe w którmym trzeba brac droga mobo pamiatki zeby cos podkrecic chociaz na stocku conroe tez jest boski:)

no wlasnie, w intelu przeraza ze trzeba oprocz dosc drogiego procka dobrac droga plyte glowna i niezle pamieci. Chociaz z drugiej strony mozna kupic asrocka + conroe a i tak bedzie to zestaw o wiele wydajniejszy niz amd x2 :/

niestety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi