Skocz do zawartości
Gość lechu1777

Super Obudowa ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lechu1777

Witam. Składam niedługo nowy pc (core 2 duo) noi się zastanawiam nad jakąś extra budą, narazie pasi mi http://www.jes.com.pl/index_lista_o.php?ka...CER&id=1917

Turbinka Side :D

Nie wiem czy są jeszcze jakieś wypas obudowy, nie takie szaraki ? Oczywiście jakieś coolery tam wsadze i katody/led :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Składam niedługo nowy pc (core 2 duo) noi się zastanawiam nad jakąś extra budą, narazie pasi mi http://www.jes.com.pl/index_lista_o.php?ka...CER&id=1917

Turbinka Side :D

Nie wiem czy są jeszcze jakieś wypas obudowy, nie takie szaraki ? Oczywiście jakieś coolery tam wsadze i katody/led :D :D

Ja mam tą obudowę. Jest całkiem niezła jak za cenę .... 120 zł.

200 zł nigdy bym za nią nie dał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Wiem, tylko przykład ;) Szukam właśnie fajnej, nie piszcie co lubie itd, tylko modele/linki. Ta przezroczysta mmmm całkiem :D Antec - lipa, nie pasuje mi tradycyjny design... Szybka musi byc. Najlepiej z miejscem na wentyl i w budzie miejsca na wentyle. Chief Dragon też mi nie pasi. Już ten cool master lepszy. Póki co turbinka na 1 miejscu, przezroczysta jest na drugim :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko że zrozum że obudowa to nie tylko wygląd !!!. Większośc osób myśli że jak obudowa jest elo ziomalsko wypasiona z pięcioma neonami i bóg wie czym jeszcze to już jest super. Jeżeli chodzi o te tracery to otrzymujesz załosną jakośc wykonania , wiejski plastik na przodzie , cieńką blache którą potniesz sobie palce już przy montowaniu kompa. Lekka obudowa będzie przenosic drgania i nie wytłumi dostatecznie wentylatorów oraz nie odbierze zbyt dużo ciepła co spowoduje sałne dla podzespołów w środku. O porządnie zaprojektowanej wentylacji w tej kalsie obudów również można pomarzyć. Jak dla mnie lepiej zainwestować w klasyczny design i miec coś porządnego (Chiefteca jakiegos w tej cenie wyrwać) , niż kupić tanią tandete bo ziomalsko wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Nie o to chodzi, ale lubie troche się pobawić z szybką i katodami ;) Grill itd. Wiem, że musi być dobra cyrkulacja powietrza itd. Więc poszukałem troche i znalazłem takie:

1) http://www.allegro.pl/item116858616_aeroco...gamer_case.html

2) http://www.allegro.pl/item116633903_aeroco...pl_fv_gw24.html

Ta firma chyba tandeciarska nie jest?

Wielki wentyl z tyłu, przodu. 120mm. Na szybie następny 80mm. Jakiś stal stal SECC(nie wiem akurat co to)

Edytowane przez lechu1777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lechu1777

Co wolisz miec, przybajerowanego poloneza czy kanciastego volvo? Rozumiem, ze wyglad jest dla Ciebie sprawa priorytetowa, ale by pogodzic go z jakoscia to musisz niestety doplacic pare stowek. David666 bardzo dobrze wytlumaczyl czym sie kierowac przy wyborze obudowy i skorzystaj z jego rady. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Ale skad mam wiedziec czy te obudowy mają kanciaste rogi, dobrą cyrkulacje? Co ja poradze że nie lubie stojącego szaraka :| Lubie spojrzeć do środka pc, jeszcze podświetlonego katodom :| Takie zboczenie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Aha, no ten extreme jest dość drogi, mi się podoba Gamers Black i chyba wkońcu tą wezme. Nie dam za obudowe więcej niż 250zł, za co kupie katody i coolery :P Jakby ktoś jeszcze miał jakiś fajny link to rzucić. A jest możejakiś screen tej CoolerMaster'y Mistique 631 czarne z oknem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Yyy odpada CoolMaster bo za drogi jest bez szyby co dopiero z oknem :| emilooos ja mam milion fps w Cs to nie potrzebuje więcej. Nabijacz postów cholerny :|

@grzesiu

No ale teraz już nie mowa o Tracerze tylko o AeroCool Aeroengine Gamers Black. Cena jest jeszcze do przyjęcia 270zł, może znajde taniej.

@all

A mógłby ktoś wstawić foto jak ma obudowe całą przezroczystą jak to wygląda z bebechami w środku / led itd ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

emilooos ja mam milion fps w Cs to nie potrzebuje więcej. Nabijacz postów cholerny :|

<3 lechu 1337.

Przezroczystych kiczy na tym forum raczej ciężko szukać.

Google przyjacielem Transparent case @ google

btw. nabijac to Ty mozesz fragi progejmerze swoim ak coltem z tłumnikiem d;

Edytowane przez emilooos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lechu nie obraź się :) ale gust masz zaprawde wsiowy. Jeżeli nie możesz zdecydować się na konkretną obudowe to bierz tą, która Ci się podoba... I tak się nas nie słuchasz więc po co w ogóle zakładałes ten temat? Najlepiejby było gdybyś kupił jakiegoś gniota stabilnego i go zmodyfikował wg. swoich potrzeb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Emilooos chyba ma problem ze sobą, ale cóż, nie moja sprawa. Nawet nicku przeczytać nie potrafi (<3 lechu 1337 - kto to? ). Jakieś kompleksy ma czy coś... Nie, że chce mieć obudowe nie wiem jaką, ale nie lubie debilnej szarej budy, poprostu nie lubie ;) Lubie czarną obudowe z oknem najlepiej i niecodziennymi kształtami. Jakbym miał dużo kasy na obudowe to pewnie by się znalazło coś lepszego, ale nie mam, wieć stać mnie na AeroCool w najlepszym przypadku :| Żebym miał jeszcze za co kupowac różne części do modowania to by było good... Wg Was to obudowy są dobre tylko te drogie na które mnie nie stać :| Noi fakt one pewnie mają lepsze materiały, powietrze lepiej płynie, no ale co ja mam poradzić !?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze niemusisz obrażać niektórych na tym forum.

Oni tylko chcą doradzić coś w swoich gustach a jak masz 10 zeta i się skarżysz że nic good niedoradzą te sobie kup http://www.allegro.pl/item116527313_super_...upisz_f_v_.html

i problem z głowy. Cena i jakość ma ze sobą wiele wspólnego ładne wykonanie ,dob re chłodzenie ,super materiał więc jak niemasz kasy i chcesz super wyjebistą to niemasz szans. Ajakbyś się wzbogacił to doradzę

http://www.allegro.pl/item115281876__nzxt_...es_gotowy_.html

Nieweż tego do siebie ale nietrzeba każdego obrażać i jak tobie coś niepasi to sobie daj spokuj wkońcu to ty kupujesz tą obudowę dla siebie a nie dla tutejszych ekspertów.

I od siebie te najdroższe są najlepsze i uwież mi kasy niemam w brud :)

Ale jak chcę coś zdobyć to robię wszystko by to mieć.

Edytowane przez Herszt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Staram się nie obrażać i nie robie tego, Emilooos poprostu jest troszke denerwujący, mimo to nie obraziłem GO. I jeszcze jeżeli komuś się nie podoba obudowa która mi się podoba to ja jestem debil i n00b... Nie mam kasy na obudowe design i jakość na 6 z plusem... Mam jakieś 250zł maxi na obudowe. Herszt - ta obudowa NZXT Guardian jest spoko, nareszcie coś jeszcze w cenie do przyjęcia. A wiesz jak z Nią jakościowo ? Tzn wykonanie itd?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczyć na stronie producenta można poczytać jak się angola zna. Jak niewierzysz w ich jakość to zobacz ten link

http://www.allegro.pl/search.php?string=nz...5&country=1

Tą za 540 zobacz i wysztkie wątpliwości co do firmy znikną :) Według mnie innowacyjny wygląd i dobre chłodzenie.

A widać firma robi porządne obudowy i myślę że będzie się dobrze sprawować. (Zamierzam ją kupić na tydzień jak nowy zasilacz dojdzie)

Jak chcesz poczekaj sam ją wyprubuję i dam pełne sprawozdanie z jakości obudowy :)

Co do mojego gustu jak ktoś ma zastrzeżenia to jest wsioch :)

Edytowane przez Herszt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi