Gość lechu1777 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Witam. Składam niedługo nowy pc (core 2 duo) noi się zastanawiam nad jakąś extra budą, narazie pasi mi http://www.jes.com.pl/index_lista_o.php?ka...CER&id=1917 Turbinka Side :D Nie wiem czy są jeszcze jakieś wypas obudowy, nie takie szaraki ? Oczywiście jakieś coolery tam wsadze i katody/led :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jauhis Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) Ale gniot... Za ~200 zl masz Chiefa Dragona, ktory jest o niebo lepszy od tego złomu. Ew. dozbieraj z 20-30 zł i kup Anteca SLK3000B/CoolerMaster Centurion 5. Edytowane 22 Lipca 2006 przez jauhis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Generic Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 ale z Jego postu widac ze nie szuka solidnosci tylko rzucajacego sie w oczy kiczu... IMHO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 albo jest fanem wiejskiego tjuninku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Ała. 200 zł za taki szrot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Moze poszukaj cos takiego http://www.newegg.com/Product/ShowImage.as...bled+%2D+Retail Ja mam to usiebie i wyglada to zarobiscie jak walniesz do tego jakas katode.100% musi byc porzadku z kablami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Witam. Składam niedługo nowy pc (core 2 duo) noi się zastanawiam nad jakąś extra budą, narazie pasi mi http://www.jes.com.pl/index_lista_o.php?ka...CER&id=1917 Turbinka Side :D Nie wiem czy są jeszcze jakieś wypas obudowy, nie takie szaraki ? Oczywiście jakieś coolery tam wsadze i katody/led :D :D Ja mam tą obudowę. Jest całkiem niezła jak za cenę .... 120 zł. 200 zł nigdy bym za nią nie dał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Wiem, tylko przykład ;) Szukam właśnie fajnej, nie piszcie co lubie itd, tylko modele/linki. Ta przezroczysta mmmm całkiem :D Antec - lipa, nie pasuje mi tradycyjny design... Szybka musi byc. Najlepiej z miejscem na wentyl i w budzie miejsca na wentyle. Chief Dragon też mi nie pasi. Już ten cool master lepszy. Póki co turbinka na 1 miejscu, przezroczysta jest na drugim :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David666 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Tylko że zrozum że obudowa to nie tylko wygląd !!!. Większośc osób myśli że jak obudowa jest elo ziomalsko wypasiona z pięcioma neonami i bóg wie czym jeszcze to już jest super. Jeżeli chodzi o te tracery to otrzymujesz załosną jakośc wykonania , wiejski plastik na przodzie , cieńką blache którą potniesz sobie palce już przy montowaniu kompa. Lekka obudowa będzie przenosic drgania i nie wytłumi dostatecznie wentylatorów oraz nie odbierze zbyt dużo ciepła co spowoduje sałne dla podzespołów w środku. O porządnie zaprojektowanej wentylacji w tej kalsie obudów również można pomarzyć. Jak dla mnie lepiej zainwestować w klasyczny design i miec coś porządnego (Chiefteca jakiegos w tej cenie wyrwać) , niż kupić tanią tandete bo ziomalsko wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) Nie o to chodzi, ale lubie troche się pobawić z szybką i katodami ;) Grill itd. Wiem, że musi być dobra cyrkulacja powietrza itd. Więc poszukałem troche i znalazłem takie: 1) http://www.allegro.pl/item116858616_aeroco...gamer_case.html 2) http://www.allegro.pl/item116633903_aeroco...pl_fv_gw24.html Ta firma chyba tandeciarska nie jest? Wielki wentyl z tyłu, przodu. 120mm. Na szybie następny 80mm. Jakiś stal stal SECC(nie wiem akurat co to) Edytowane 22 Lipca 2006 przez lechu1777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 bylo o tym wielokrotnie. jesli podoba ci sie wiejski tuning i kiczowatosc, buda jest w sam raz dla ciebie :) bo jakos z tego co czytalem jest marna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 @lechu1777 Co wolisz miec, przybajerowanego poloneza czy kanciastego volvo? Rozumiem, ze wyglad jest dla Ciebie sprawa priorytetowa, ale by pogodzic go z jakoscia to musisz niestety doplacic pare stowek. David666 bardzo dobrze wytlumaczyl czym sie kierowac przy wyborze obudowy i skorzystaj z jego rady. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Ale skad mam wiedziec czy te obudowy mają kanciaste rogi, dobrą cyrkulacje? Co ja poradze że nie lubie stojącego szaraka :| Lubie spojrzeć do środka pc, jeszcze podświetlonego katodom :| Takie zboczenie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Może taka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Niedługo bedą dostępne CoolerMaster'y Mistique 631 czarne z oknem... Soprano to jak dla mnie tandeta za taką kase ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jauhis Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Okno zawsze sobie mozesz wyciąć.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 ja nie wiem co wy chcecie od aerocoola ogladalem ja dosc dlugo zanim kupilem (extreme engine 3t) i nie moge sie doczepic sasiad zdecydowal sie na TT i wcale tak wesolo nie jesli chodzi o wykonanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Aha, no ten extreme jest dość drogi, mi się podoba Gamers Black i chyba wkońcu tą wezme. Nie dam za obudowe więcej niż 250zł, za co kupie katody i coolery :P Jakby ktoś jeszcze miał jakiś fajny link to rzucić. A jest możejakiś screen tej CoolerMaster'y Mistique 631 czarne z oknem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Niedługo bedą dostępne CoolerMaster'y Mistique 631 czarne z oknem... Soprano to jak dla mnie tandeta za taką kase ... Lepsza Soprano niz jakis szrot tracera :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Lechu z turbiną bedziesz miał wiecej fps w cs'ie !!!11111oneone Tak poważnie, to tez bym czekał na Mistique 631. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Yyy odpada CoolMaster bo za drogi jest bez szyby co dopiero z oknem :| emilooos ja mam milion fps w Cs to nie potrzebuje więcej. Nabijacz postów cholerny :| @grzesiu No ale teraz już nie mowa o Tracerze tylko o AeroCool Aeroengine Gamers Black. Cena jest jeszcze do przyjęcia 270zł, może znajde taniej. @all A mógłby ktoś wstawić foto jak ma obudowe całą przezroczystą jak to wygląda z bebechami w środku / led itd ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) emilooos ja mam milion fps w Cs to nie potrzebuje więcej. Nabijacz postów cholerny :| <3 lechu 1337. Przezroczystych kiczy na tym forum raczej ciężko szukać. Google przyjacielem Transparent case @ google btw. nabijac to Ty mozesz fragi progejmerze swoim ak coltem z tłumnikiem d; Edytowane 24 Lipca 2006 przez emilooos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 lechu nie obraź się :) ale gust masz zaprawde wsiowy. Jeżeli nie możesz zdecydować się na konkretną obudowe to bierz tą, która Ci się podoba... I tak się nas nie słuchasz więc po co w ogóle zakładałes ten temat? Najlepiejby było gdybyś kupił jakiegoś gniota stabilnego i go zmodyfikował wg. swoich potrzeb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 zmodyfikowal = dwa x led + dwa x wentylatorek no tak, wg. swoich potrzeb ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 czekaj emilooos bo nie bardzo cię rozumiem ;) Może lechu jest w stanie zrobić prawdziwego moda, ale kto to wie... Pewnie nawet on sam nie ma o tym pojęcia. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Emilooos chyba ma problem ze sobą, ale cóż, nie moja sprawa. Nawet nicku przeczytać nie potrafi (<3 lechu 1337 - kto to? ). Jakieś kompleksy ma czy coś... Nie, że chce mieć obudowe nie wiem jaką, ale nie lubie debilnej szarej budy, poprostu nie lubie ;) Lubie czarną obudowe z oknem najlepiej i niecodziennymi kształtami. Jakbym miał dużo kasy na obudowe to pewnie by się znalazło coś lepszego, ale nie mam, wieć stać mnie na AeroCool w najlepszym przypadku :| Żebym miał jeszcze za co kupowac różne części do modowania to by było good... Wg Was to obudowy są dobre tylko te drogie na które mnie nie stać :| Noi fakt one pewnie mają lepsze materiały, powietrze lepiej płynie, no ale co ja mam poradzić !? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herszt Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) Pierwsze niemusisz obrażać niektórych na tym forum. Oni tylko chcą doradzić coś w swoich gustach a jak masz 10 zeta i się skarżysz że nic good niedoradzą te sobie kup http://www.allegro.pl/item116527313_super_...upisz_f_v_.html i problem z głowy. Cena i jakość ma ze sobą wiele wspólnego ładne wykonanie ,dob re chłodzenie ,super materiał więc jak niemasz kasy i chcesz super wyjebistą to niemasz szans. Ajakbyś się wzbogacił to doradzę http://www.allegro.pl/item115281876__nzxt_...es_gotowy_.html Nieweż tego do siebie ale nietrzeba każdego obrażać i jak tobie coś niepasi to sobie daj spokuj wkońcu to ty kupujesz tą obudowę dla siebie a nie dla tutejszych ekspertów. I od siebie te najdroższe są najlepsze i uwież mi kasy niemam w brud :) Ale jak chcę coś zdobyć to robię wszystko by to mieć. Edytowane 24 Lipca 2006 przez Herszt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Staram się nie obrażać i nie robie tego, Emilooos poprostu jest troszke denerwujący, mimo to nie obraziłem GO. I jeszcze jeżeli komuś się nie podoba obudowa która mi się podoba to ja jestem debil i n00b... Nie mam kasy na obudowe design i jakość na 6 z plusem... Mam jakieś 250zł maxi na obudowe. Herszt - ta obudowa NZXT Guardian jest spoko, nareszcie coś jeszcze w cenie do przyjęcia. A wiesz jak z Nią jakościowo ? Tzn wykonanie itd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herszt Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) Zobaczyć na stronie producenta można poczytać jak się angola zna. Jak niewierzysz w ich jakość to zobacz ten link http://www.allegro.pl/search.php?string=nz...5&country=1 Tą za 540 zobacz i wysztkie wątpliwości co do firmy znikną :) Według mnie innowacyjny wygląd i dobre chłodzenie. A widać firma robi porządne obudowy i myślę że będzie się dobrze sprawować. (Zamierzam ją kupić na tydzień jak nowy zasilacz dojdzie) Jak chcesz poczekaj sam ją wyprubuję i dam pełne sprawozdanie z jakości obudowy :) Co do mojego gustu jak ktoś ma zastrzeżenia to jest wsioch :) Edytowane 24 Lipca 2006 przez Herszt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 No okej ;) Dla mnie zostaje najtańszy Guardian, ale jak firma dobra to nie ma złych modeli :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...