slavok Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Witam. Mam do was drodzy koledzy pytanie, potrzebuj przenieść cały system na inny dysk, czuli mówiąc prosto całą zawartość partycji C z mojego starego Seagata na nowego Maxtora, chciałbym uniknąć robienia systemu na nowo bo przechodziłem przez to 2 tyg temu… Czy istnieje taka możliwość ? jak tak to w jaki sposób to zrobić czy jakiego programu użyć. (system: windows XP) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Istnieje taka możliwość. Programy to np. Norton Ghost albo Acronis True Image. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Ghost/Acronis True Image/Dowolny inny program do robienia obrazów dysków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WitekCz Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Podobno można i tak: http://www.xp.net.pl/art/klonowanie_windows.html ale ja jestem za nerwowy. WitekCz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 (edytowane) Panowie pomocy bo mi już rece opadają, probowałem na wszelkie sposoby… ale nie działa, robie dokładną kopie zawartości C: na nowy dysk, ale za cholerę Windows nie chce odpalic z tego nowego dysku… kopiowałem zawartość ghostem z pod windowsa, z pod dosa, robilem obraz, pozniej go wypakowywałem tak samo ghostem, Windows/Dos, wpisywałem w konsoli odzyskiwania fixmbr, fixboot… nic nie przynosi skutku… dlaczego system nie chce się załadować?? wydaje mi sie że zawartosc boot ini jest poprawna: [boot loader]timeout=30default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS[operating systems]multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect co jeszcze odpowiada za ładowanie systemu ? Edytowane 13 Sierpnia 2006 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 OK juz sobie poradzilem :P zrobilem tak: nowy dysk czysciutki bez partycji, za pomoca PM 8, kopia całej part. C: ze starego dysku pod windą, reset odpalenie systemu z nowego dysku bez problemu :) i dopiero partycjonowanie dysku :) działa wszytsko ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...