Ant3k Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 chce zakupic irde pod usb aby komunikowac sie z komorka. na allegro jest tego na peczki, ale ktora wybrac zeby sie nie "usadzic" ;) ? jest w ogole jakas roznica pomiedzy nimi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 chce zakupic irde pod usb aby komunikowac sie z komorka. na allegro jest tego na peczki, ale ktora wybrac zeby sie nie "usadzic" ;) ? jest w ogole jakas roznica pomiedzy nimi ? Dla mnie Irda jest cienka, za wolna, lepiej sobie kup kabel pod USB, będzie dużo szybciej i bez nerwów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 nieprawda, nerwy zaczynają sie właśnie przy kablu USB kiedy trzeba zainstalować sterowniki, natomiast jak masz np irdę podłączaną do płyty głównej to nie ma żadnego problemu np na win xp bo nie potrzeba żadnyh sterów tylko podkładasz telefon do irdy i wszystko się samo robi, ja mam irdę do płyty głównej z allegro za 8,90 zł i działa elegancko i wcale nie jest taka wolna jak mówisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 a ja bym powiedzieł, że jest na odwrót... miałem obydwa gadżety ale pozostałem przy kablu. Mniej problemów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Ludzie, co wy gadacie?? Kabel to najwiekszy shit. Mam i irde i kabel do koma SE k500i i np. mp3 5mb przez kabel leci ponad godzine a przez irde jakies 15 min (albo wiecej). A jak masz koma z blutoof (nie wiem jak sie pisze) to zakup własnie to, bo jest jeszcze szybsze niz irda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Ja mówię w oparciu o swoje doświadczenia. Telefony: Siemens C75 Siemens S55 Kabelek jest lepszy, przynajmniej u mnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) wiesz ale nie kazdy telefon nie potrzebuje sterownikow do irda w niektorych lepszym rozwiazaniem jest kabel, w innych irda ja osobiscie wole kabel -> w wiekszości przypadków to on jest bardzoej bezproblemowy.....a w każdym zdecydowanie szybszy :] Edytowane 27 Lipca 2006 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Ant3k napisz do jakiego koma chcesz irde? jak to jest SE to wez irde a kabla patykiem nie ruszaj nawet. .a w każdym zdecydowanie szybszy :]Mylisz się. Kable rzadko bywają szybsze, a irda jest bardzie bezproblemowa według mnie, bo wystarczą tylko stery z płytki, lub ewentualnie jakis programik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość domban Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Ludzie, co wy gadacie?? Kabel to najwiekszy shit. Mam i irde i kabel do koma SE k500i i np. mp3 5mb przez kabel leci ponad godzine a przez irde jakies 15 min (albo wiecej). A jak masz koma z blutoof (nie wiem jak sie pisze) to zakup własnie to, bo jest jeszcze szybsze niz irda.Z doswiadczenia wiem ze w SE z serii K pliki wolniej sie przesylaja ale zeby az tak np teraz mam nokie 6630 i przez kabel piosenka ok.5mb przesyla sie szybciej (ok 30 sekund) niz przez bluetooth (nieco wiecej) i z kablem jest duzo mniej problemow (wedlug mnie) i wcale nie trzeba (przynajmniej do 6630) zadnych sterownikow a do bluetooth i irdy (w poprzednim telefonie) byly potrzebne sterowniki ktore ciezko bylo nawet zainstalowac NeoMagNeT nie zgadzam sie z toba i uwazam ze irda to najwiekszy shit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Mam i irde i kabel do koma SE k500i i np. mp3 5mb przez kabel leci ponad godzine a przez irde jakies 15 min (albo wiecej)Siemens CX75 - irda - nawet nie wykrywa kabel - 2/3 minuty - jedna mp3 która ma około 4mb... max prędkość irdy - 11.5 kb/s - (już nie pamiętam ale tyle chyba max) prędkość kabla - tyle na ile pozwala USB 2.0 lub telefon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) ostatnio miałem do czynienia z motka e398 i bluetoothem, jeżeli ktos miałby zapełnić karte 512 mb to życze szczęścia, wrzucenie 5mb mp3 trwało ponad 10 minut, a komórka leżała koło bt., a w np. nokii 3300 wgranie kabelkiem tej samej mp3ki trwało ok 30 sekund, dlatego byłbym za kablem przed takim samym wyborem stałem ostatnio, potrzebowałem połączenia do 6101, wybrałem kabel, bo to szybkie i sprawdzone rozwiązanie Edytowane 27 Lipca 2006 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) Wiec moze tylko w SE tak jest ze kabel jest wolniejszy ale nie weimy jakiego koma ma autor. Do autora: jak masz komure z BT to bierz to urządzonko bo dzieki temu mozna np, sterowac media playerem nawet z drugiego pokoju (kumpel ma k700i i tak zrobił), mozna chyba nawet kompa włączyc/wyłączyc, ale do tego potrzebny jest specjalny soft do komury. Edytowane 27 Lipca 2006 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 nokia 6020. rzeczywiscie chyba kabel bedzie lepszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 to weź irdę na USB, rozsądny kompromis ;) a potem kupisz sobie pilot i bedziesz mógł sterować komputerem, bo irdą do płyty głównej nie da się :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 tja a jak będzie chciał coś wrzucić/zrzucić z telefonu to może sobie go zostawić na nockę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...