Gość JestemNoobem Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Mam w kompie 2x256MB od Geila działających w dualu dziś prówałem dołożyć do nich 512 Twinmosa typ ten sam CL takie samo. Włożyłem 512 twinmosa to duala wszystko ok komp się włącza klikam prawym w mój komputer wykrywa 1GB i za chwilkę zawiecha kompa i reset. Ok włączam jeszcze raz komp zawiesza się na okienku ładowania Windowsa i resetuje go ok wkładam 2x256 do Kanału A a 512 Twinmosa do kanału B włączam kompa i tym razem zawiesza się przed ładowaniem windowsa i [gluteus maximus].po wyjęciu pamięci 512 włączam PC w Dosie "ddr timing is to tightly so reload timing". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 A jesli można wiedziec jakiego masz kompa?? Przedewszystkim mobo i proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 A jesli można wiedziec jakiego masz kompa?? Przedewszystkim mobo i proca. No oczywiście zapomniałem o czymś :D Procek Pentium 2.4G z HT Płyta MSI 865PENeo2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 moze timingi ustaw gorsze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 moze timingi ustaw gorsze ? Timingi czego? Jak wkładam samą pamięć Twinmosa i włączam komputer to po sekundzie sam się restartuje i się włącza tak, że się nie włącza bo nawet monitor się nie włącza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) Timingi czego? Jak wkładam samą pamięć Twinmosa i włączam komputer to po sekundzie sam się restartuje i się włącza tak, że się nie włącza bo nawet monitor się nie włącza. men... clear cmos albo wkaldasz 1 kosc i ustawiasz CL3 3 3 9 i smigasz i wkaldasz reszte Edytowane 27 Lipca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 men... clear cmos albo wkaldasz 1 kosc i ustawiasz CL3 3 3 9 i smigasz i wkaldasz reszte CMOS'a czyścić jak włoże tą pamięć Twinmos'a? WKładam 1 pamieć Geila i ustawiam takie Timingi i CL w biosie a potem wkładam Twinmosa i drugiego Geila? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) wloz wszystkie ramy i zrob clear cmos, jesli wstanie tak ze bedzie chodzil dobrze to wejdz do biosa i ustaw CL 3.0 - 3- 3-9 albo cos kolo tego, a jesl idalej bedzie sie restarowal to wloz stara pamiec usaw timingi jak wyzej, wylacz komputer ,wloz stara pamiec i odpal :) musi smigac chyba ze ramy sie gryza Edytowane 27 Lipca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) wloz wszystkie ramy i zrob clear cmos, jesli wstanie tak ze bedzie chodzil dobrze to wejdz do biosa i ustaw CL 3.0 - 3- 3-9 albo cos kolo tego, a jesl idalej bedzie sie restarowal to wloz stara pamiec usaw timingi jak wyzej, wylacz komputer ,wloz stara pamiec i odpal :) musi smigac chyba ze ramy sie gryza Włożenie wszystkich pamięci i kompa po czyszczeniu CMOS jest takie jakie jak zawsze czyli monitor się nawet nie włącza. Ta pamięć jest chyba walnięta. Ok włożyłem samą pamięć zmieniłem CL na 3 reszta bła na 3 3 8 ( 9 nie było do wybrania) i Save & exit i monitor się wyłącza. Mam wrażnie, że coś nie tak jest z tą pamięcią była wysłana ze sklepu ale bez opakowania tak po prostu luzem. Edytowane 27 Lipca 2006 przez JestemNoobem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Chcialbym dolaczyc pytanie do tematu. W przytpadku gdy mamy do czynienia z dzialajacymi modulami pamieci, mozliwe jest dolozenie modulu 512mb do 2x256mb pracujacych w dual, i taki uklad bedzie dzialal ? Mam plyte Abit AN7. Aktualnie 2x256mb A-data. Dokupilem wlasnie modul 512.... Edytowane 28 Lipca 2006 przez RS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 jest to mozliwe ale dual moze juz nie chodzic, chociaz na tej plytce raczej bedzie smigal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Mi już pomysłów brakuje zastanawiam się czy jej już nie wysłac do servisu ;/ Może spróbuować eszcze dać Speed z 400 na 333MHz? Edytowane 28 Lipca 2006 przez JestemNoobem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Możesz spróbować, ale z tym problemem raczej borykaja sie A64 gdzie przy wszystkich obsadzonych slotach szybkosc pamieci spada do 166 :| A sprawdzałeś tą kość sama?? np Gold Memory?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) na 333 nie działa... Wkładam dyskietke od Gold Memory i nic zawiecha w oknie od Loga płyty głównej z innymi pamięciami po właczeniu kompa z dyskietką też [gluteus maximus] monitor się wyłączył. Edytowane 28 Lipca 2006 przez JestemNoobem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Weź sobie zmień na porządne 2*512 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Weź sobie zmień na porządne 2*512 :] Nigdy już nie kupie jakichś [ciach!]ianych firm a napewno już nic nie kupie w sklepie 4Speed.pl Edytowane 28 Lipca 2006 przez JestemNoobem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 na 333 nie działa... Wkładam dyskietke od Gold Memory i nic zawiecha w oknie od Loga płyty głównej z innymi pamięciami po właczeniu kompa z dyskietką też [gluteus maximus] monitor się wyłączył. Jak sprawdzałes pojedynczo kazda kośc i dalej nie działa to moze cos nie tak jest z mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Jak sprawdzałes pojedynczo kazda kośc i dalej nie działa to moze cos nie tak jest z mobo. Każda inna kość działa nie działa tylko 512 Twinmosa :wink: Teraz lece dalej na dualu 2x256MB Geila a Twinmos będzie musiał wrócić do sklepu na gwarancje... na ten sklep szkoda mi słów :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...