Skocz do zawartości
erbs

Zmiana karty graficznej - Ati czy GF??

Ktora karte wybrac?/zwazywszy, ze nie bede zmienial zaraz, a moze jakis LCD sie trafi.../  

1. 1. Ktora karte wybrac?/zwazywszy, ze nie bede zmienial zaraz, a moze jakis LCD sie trafi.../

• Mint RADEON 9000PRO 64 DDR 3,6 ns DVI TV-OUT
      12
    • PALIT GeForce3 TI-200 64MB DDR TV-out
      13

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam Gf3 - mam własnie Palita i nie mam pojęcia dlaczego niektórzy odradzają ta firme. Moja karta kreci sie swietnie - 240/540, obraz nie gorszy od od gainwarda GS. Przed kupnem karty znalazlem w sieci recenzje która jest calkiem pochlebna.

Oto link:

http://www.digit-life.com/articles/palitti...i200/index.html

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak sie slada ze mam tego Palita :twisted:  :twisted:  

udalo mi sie ja podkrecic z 175/400 @ 230/520, na standardowym chlodzeniu!!!! :twisted:  

kupilem ja za 385zl, wedlug mnie swietna karta  :D  

wynik w 3DMark'u 2001 masz ponizej, co prawda tylko 220/500, ale i tak jest chyba niezle

badziewny masz ten wynik starsznie ja mam radka 9000 bez pro i ma o 600 markow lepszy i proc słabszy behe

a do topiku bierz r 9000pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak sie slada ze mam tego Palita :twisted:  :twisted:  

udalo mi sie ja podkrecic z 175/400 @ 230/520, na standardowym chlodzeniu!!!! :twisted:  

kupilem ja za 385zl, wedlug mnie swietna karta  :D  

wynik w 3DMark'u 2001 masz ponizej, co prawda tylko 220/500, ale i tak jest chyba niezle

badziewny masz ten wynik starsznie ja mam radka 9000 bez pro i ma o 600 markow lepszy i proc słabszy behe

a do topiku bierz r 9000pro

maly szczegol :wink: ty masz DDR!!!!!!!!!!!!!!

stad roznica wynikow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj czy to ddr to tak do konca nie wiem mi sie zdaje ze ten twoj gf3 tez ma troche z tym wspolnego .....bo sam pomysl wy radzicie gf3 ti200 ja mam lepszy wynik na r9000 od tego gf to jesli bym wsadził tak r9000pro i sdr to tez by było ponad gf wiec r9000pro lepeij sie opłaca kupic (do topiku) niz gf3

to jest moje zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gf 3 jak dla mnie.

Raczej i niemartw sie że to Palit. GF3 Palita nieźle się kręcą. Sytuacja się znacznie pogorszyła z Palitami gdy wypuścili te GF4Ti4200 128MB 250/444MHz - te się prawie wogule nie podkręcają (ale słyszałem, że te nowe Pality GF4Ti4200 128MB na AGPx8 i 250/513MHZ juz całkiem ładnie się kręcą).

Sam miałem Palita GF3Ti200 64MB i teraz mam Palita GF4Ti4200 128MB (stary typ) wiec mam troszkę pojęcia o tych kartach.

Reasumując bież GF3 - a co do Radeonów słyszałem o jakiś problemach z Mafią, że ponoć coś tam spowalnia - nawet ludzie z Radkami 9700 narzekali na bardzo niskie FPS w tej gierce - no ale niewiem jak tam się to skończyło i czy wina definitywnie padła na Radki????

Źle słyszłeś :!: Coś się waszmości pomyliło z GTA3, tam był problem na Radkach z mgłą (ale nie był to problem dla tych którzy potrafią coś więcej niż samo odpalenie gierki :D ) - Mafia śmiga aż miło, nawet na moim zabytku, Radeonie 256 (teraz to się dumnie zwie Radeon 7200 8) ) gram w 1024x768 bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to stanęło na Radku 9000PRO 64DDR tylko szkoda że nie ViVo, ale nie chce mi sie już zbierać - no chyba że skołuje jakoś....

A teraz pytanie natury strategiczno ekonomicznej: Jak sądzicie ile z niego wyciągnę? A tak zawiasem mówiąc on ma o wiele wyższe taktowania niż GF3 mam nadzieje że Infinite FX /game 4 3d mark/ przejdzie. A jeszcze jedno: ile moze na moim kompie 3d markoof wyciągnąć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radek zalicza wszystkie testy w 3dmarku luknij u mnei w podpisie zobaczysz co i ile na moim sprzecie ty masz troche słabego proca wiec bedzie gorzej a taktowanie nie ma tak wielkoego wpływu jesli porownujesz 2 karty innych marek czy kategori cenowych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radeon 9000 jest spoczko (mialem takiego i byl looz), jakosc obrazu o niebo lepsza od gf 3 , ale jednak u mnie stanelo na ti 200 gainwarda. Iw sumie chyba jestem z niego zadowolony. A to ze radeon 9000 pro ma wyzsze taktowania to o niczym nie swaidczy. Jak mialem radka 9k i podkrecalem pamieci to przyrost wydajnosci byl znikomy,najwieksza roznica jest przy podkrecaniu jadra , a ono rozni sie tylko o 25 mhz w wersji 9k i 9kpro. Poza tym na tweak jest link do porownania nikobudzetowyxch kart, zobacz sobie i radze ci dolozyc 20 zl i za 420 zl kupic radeona 8500. Jest lepszy od ti200 a radeona 9000 polyka w calosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to namieszaliście. Jest już ten PALIT GF3, a radki się kończą. Chyba wstawie ankiete bo na prawdę nie wiem co brać, jeszcze gdzieś słyszałem, że niektóre firmy piszą gry z instrukcjami dla GF, pomocy nie chce sie wkopać z radkiem, ani za chilę zmieniać GF3 bo mi znowu gry przestaną chodzić na full detal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heeh ja juz swoje zdanie powiedziałem albo radek 9000 pro albo 8500 no jak ktos woli to 9100 ale nigdy gf ..nie to ze nei lubie nv tylko ta karta sie nei sprawdza ja na swoim radku mam wysze wyniki niz niektorzy na gf 3 ti a ty jeszcze chcesz jakas kiepska firme brac ...a co do gier na full detal to zapomnij przy tym procu i wyniku w 3dmarku tez nie bedziesz miał za pieknego cos koło 5000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ATI rulez!!!!

Prawdziwą klasę R9000 (mam gigabajta) widać przy oglądaniu diviksów. Obraz jest naprawdę super. Kumpel z pokoju obok ma gieforca - jak zarzuci pełny ekran to niedość, że wszystko wygląda jakby było w 8bitowym kolorze, to jeszcze pojawiają się dziwne artefakty.

ps. W 3D mamy podobną wydajność

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem za ATI Radeon 64 DDR TV OUT DUAL MINT za 338 zł - wersja BOX czyli 4 plyty CD - PowerDirector, PowerDVD, zestaw 6 gier na cd i sterowniki. Posiada pamieci Eltrontech 4ns ( te znane z Gainwarda :D ) Na AXP1700 i KT333 - ustawienia łagodne wynik w 3DMarku 2001SE wynosil 6600 pkt !!! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wofek ja chyba wezme tego PRO, gierki mnie nie interesują, a ten pro jest szybszy, tylko że pro 402 zł stoi, a GF 380 bodajże, a RADKI 8500 to są sporo droższe /MINT ATI 8500LE 128MB DDR TV+DVI-I - 550zł/

Ten radek co ja go chce ma 3,6ns pamiątki. Może zacytuję wam jedną z opini poza forumowych: "bierz GF3TI200, kup lepsze chłodzenie /ten palit ma evercoola/ i stawiaj na TI500" - posłuchać się czy nie? Palit ma full cooling,a radek tylko wiatraczek na rdzeniu, ale ja wiem że to nic nie znaczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wofek ja chyba wezme tego PRO, gierki mnie nie interesują, a ten pro jest szybszy, tylko że pro 402 zł stoi, a GF 380 bodajże, a RADKI 8500 to są sporo droższe /MINT ATI 8500LE 128MB DDR TV+DVI-I - 550zł/

Ten radek co ja go chce ma 3,6ns pamiątki. Może zacytuję wam jedną z opini poza forumowych: "bierz GF3TI200, kup lepsze chłodzenie /ten palit ma evercoola/ i stawiaj na TI500" - posłuchać się czy nie? Palit ma full cooling,a radek tylko wiatraczek na rdzeniu, ale ja wiem że to nic nie znaczy.

IMHO nie oplaca sie dokladac 70 zł to wersji PRO... ale wkoncu Twoja decyzja ! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wezme Palita, on też jest na EltronTech'ach 4.0 ns znanych z Gainwarda. Karta wygląda bardzo przyzwoicie, a najbardziej zależało mi na opinii użytkowników kart, które mam do wyboru. Cena też jes niższa, co jest plusem dla tej karty. Zobaczymy jak sie bedzie kręcić... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wezme Palita, on też jest na EltronTech'ach 4.0 ns znanych z Gainwarda. Karta wygląda bardzo przyzwoicie, a najbardziej zależało mi na opinii użytkowników kart, które mam do wyboru. Cena też jes niższa, co jest plusem dla tej karty. Zobaczymy jak sie bedzie kręcić... :)

OK ! Może być :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, ale ten Palit jest goły. Nawet przejściówek nie dają... Może jednak ATI?? Tam jest wsio i DVI, a co jak mi sie jakiś panelik lcd trafi?? Stać mnie na oba, więc nie chcę popełnić błędu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...