stachserwis Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Czy ktoś może powiedzieć co zrobić w sytuacji jeśli menadżer urządzeń w Win xp nie zgłasza żadnych błędów ze zintegrowaną kartą muzyczną a po przejściu do "dżwięki i urządzenia audio" w panelu sterowania na głównej stonie wypisuje mi "brak urządzeń audio". W tym samym miejscu na zakładce "sprzęt" wyświetla mi kontroler via ac'97 (WDM). NIe można więc nagrać ani odtworzyć żadnego dźwięku. Karta jest zintegrowana na płycie głównej, którą everest określa jako ENMIC 8TAM(+)/8TAX/8TAX+/8TAX2+/8TAX3+/8TBX(+)/8TDX+/8TDX2+ dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 włączyć w biosie i zainstalować drvery ? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravix Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 włączyć w biosie i zainstalować drvery ? ;-)Dokladnie a jak nie pomoze to wylaczyc ja w biosie i zainstalowac np SBlive Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luna_1977 Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Mam taki sam problem, karte mam ustawiona na AUTO i mimo to system jej nie widzi, a nie wiem skąd mam wziąć te drivery czy też instalkę SBlive. Ten komputer mam z drugiej ręki i nie mam zadnych paierów do niego. Pomózcie proszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Odczytaj producenta płyty i model. Następnie wchodzisz na stronę producenta, znajdujesz model płyty i ściągasz wszelkie potrzebne sterowniki. Instrukcja także tam jest, ale po angielsku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Mam podobny problem, wiec sie podlacze :). Nowy komp zlozony, dzwiek zintegrowany Realtek AC'97. W BIOSie wlaczona, Winda ja widzi, stery zainstalowane, a w glosnikach cisza :D. Podlaczalem dwa zestawy dla pewnosci i to samo. Sprawdzilem, czy nie jest wyciszona - wszyskto ok. Co jest? Uszkodzenie sprzetowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 A płyta ma więcej wyjść audio? Sprawdź resztę. Jeżeli działają to witam w klubie. Mam taki problem. Pomoże ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WildWolf Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Mam podobny problem a raczej mój kumpel go ma. http://img523.imageshack.us/img523/3049/beztytuuuu6.png Zobaczcie na scr. Wyglada to tak jakby w ogole nie wykrywalo tej zintegrowanej karty. Co do plyty to jest to ASRock K7S41GX. Zainstalował stery do AC'97 i dalej nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...