wicuś Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 (edytowane) Panowie zmieniłem kości na GoodRam PRO 900 i pobawiłem się moim E6300 i taki wynik osiągnąłem na napięci 1.4V. http://img49.imageshack.us/my.php?image=19597370jx0.jpg Jak na razie marki przechodzi bez problemu i dalej będę testował stabilność np.grami.Jeżeli procek i kości nie będą dalej sprawiać problemu to będzie super.I tu mam pytanie czy taka szyna (500) nie "zabije" mi płyty???Mam DS3. ______________________________ Zapomniałem dodać.Na procku mam założonego THERMALTAKE Tower,a na chipsecie mam PENTAGRAM FREEZONE NP-40 Cu i nakręcony wentylatorek. Edytowane 29 Marca 2007 przez wicuś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Jeśli chłodzisz odpowiednio NB i mosfety to nic jej nie będzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 o ile zwiekszacie napiecia MCH, FSB i SB? jakie sa ich podstawowe wartosci? wie ktos moze? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hausner Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Beta 11a bios Brak info na temat zmian :-| Download: http://ggts.gigabyte.com.tw/FileList/458260/965pds3_f11a.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Ja MCH daje +0.2V dla 500FSB i oprócz tego zwiększam tylko V dla RAMu i CPU ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 O!!K!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 http://allegro.pl/item181902039_ga_965_s3_...a_allegro_.html panowie co o Tym sądzicie, czy to nie jakiś przekręt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Chyba nie, skoro jest możliwy odbiór osobisty, ale nie napisał czy płyta jest nowa i nie ma nic o GW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 bo jak zamówie i okaże się że jest ona na 945p to nie wiem co zrobie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Na dole w opisie jest , ze plyta jest nowa ;) Ale cena bardzo podejrzanie i brzydko pachnie. Niby komentarze ma sensowne , ale do tej pory praktycznie tylko kupowal. Hmm no nie wiem chyba tylko przez odbior osobisty bym bral. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schriss Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Na dole w opisie jest , ze plyta jest nowa ;) Ale cena bardzo podejrzanie i brzydko pachnie. Niby komentarze ma sensowne , ale do tej pory praktycznie tylko kupowal. Hmm no nie wiem chyba tylko przez odbior osobisty bym bral. No ale to S3 a nie DS3, no i pewnie rev.1.0, który mało kto by chciał wiedząc, ze jest tyle nowszych rewizji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 3 tygodnie temu S3 staly po 390-400 jak kupowalem swoja ;) Teraz chyba zeszly do 350-360 to ciagle "troche" wiecej niz na aukcji. No chyba, ze to naprawde R1 ktora ktos chce wypchnac z magazynu no , ale rownie dobrze moglby ja wcisnac niesiadomym komputerowym warzywom podczas skladania zestawu. A tak wogle to wedlug googli owszem taka firma istnieje w Lodzi to mozna do niej zadzwonic i zapytac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) No ale to S3 a nie DS3, no i pewnie rev.1.0, który mało kto by chciał wiedząc, ze jest tyle nowszych rewizji. No i co z tego że S3 :?: DS3 różni sie od S3 tylko tym że ma wszystkie kondensatory wzmacniane Aluminiowe, a nawet eVGA na swojej mobo za 1k zł daje wzmacniane w sekcji zasilającej procesor, więc IMO to jest zbędny bajer który kompletnie nic nie daje :P Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schriss Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 No i co z tego że S3 :?: DS3 różni sie od S3 tylko tym że ma wszystkie kondensatory wzmacniane Aluminiowe, a nawet eVGA na swojej mobo za 1k zł daje wzmacniane w sekcji zasilającej procesor, więc IMO to jest zbędny bajer który kompletnie nic nie daje :P Ja wiem jaka różnica S3 - DS3, napisałem, bo S3 jest tańsza od DS3. Wzmacniane teoretycznie lepsze, bo dłużej będą działać. (np. pierwsze co się psuło na starych GeForce2MX to właśnie kondensatory, wystarczyło przelutować nowe). eVGA 680i - mam taką, pobawiłem się i po 3 dniach rozwaliłem i na razie siedzę na DS3, ale widzę, że wokoło CPU na eVGA wsadzili kondensatory stałe, czyli bardzo dobrze. Zawsze lepiej takie niż zwykłe. Wracając do tematu, oczywiście trochę strach kupować coś, co może mieć drobne uszkodzenie mechaniczne, które nie będzie objęte gwarancją. Stąd cena, gdyby to sklep to byłaby normalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 mam problem, przy podkreceniu 7x500... pamieci mam model ktory ma zagwarantowany przez producenta 1000 przy 2.3V 5-15-5-5 w biosie ustawiam: ram: +0.400V mostek pln: +0.20V procesor: jak narazie do 1.4xxx (nie pamietam dokladnie :) ) procesor jest selekcjonowany, i mial chodzic 3.5Ghz przy 1.43 , 3.4Ghz przy 1.38 - i tu smiga bez problemu :) wiec mysle ze na 3500 rowniez powinien chodzic, a wina jest gdzies po mojej stronie :) w pc health w biosie zauwazylem cos takiego, czy ktos moze powiedziec mi w czym jest problem? wywala mi sie w drugim tescie cpu w 3dmark05, 06 przechodzi bez problemu, 03 rowniez... orthosem traktowalem go 40min narazie, nie mialem czasu na dluzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Domyslne napiecie dla ddr 2 to 1.8 zdaje sie wiec teraz masz 2.2 zamiast 2.3 gwarantowanego przez producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 ehh, czyli bede musial jechac na 8x440 i szukac najlepszych timingow do taktowania 880 przy 2.1V :| czy sa jakies biosy ktore usuwaja ten problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schriss Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 ehh, czyli bede musial jechac na 8x440 i szukac najlepszych timingow do taktowania 880 przy 2.1V :| czy sa jakies biosy ktore usuwaja ten problem? Uważajcie z tym napięciem. "the observed failure is a breakdown of the silicon in the DRAM caused by the prolonged application of 2.4V on the voltage rails of the DIMMs." http://www.techpowerup.com/?28627 Ja już spaliłem moje Patrioty 800LLK (miały gwarantowane 2.3V) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 ustawiales 2.3V? nie zwrociles uwagi na blad? wyglada na to, ze mozna ustawic tylko tyle ile dadza rady pamieci na 2.1V :| na nforce 680i podobno jest ten sam problem eh... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schriss Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 ustawiales 2.3V? nie zwrociles uwagi na blad? wyglada na to, ze mozna ustawic tylko tyle ile dadza rady pamieci na 2.1V :| na nforce 680i podobno jest ten sam problem eh... Płytę nforce 680i też mam, ale wykończyłem ją w 3 dni krusząc chipset. Wracając do napięcia - jaki błąd? co znaczy "mozna ustawic tylko tyle ile dadza rady pamieci na 2.1V" - można ustawić 2.1v i nie więcej czy chodzi o coś innego. Moje RAMy miały w instrukcji napisane 2.2V, na stronie producenta było 2.3V. Ustawiałem ile popadnie, bo na DS3 i tak miałem problemy z uruchomieniem i wejściem do biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) Natknąłem się to podrzucę: DS4 beta bios F9b -klik- edit: I jeszcze coś, może się przyda: OC Tipps DQ6, DS4, DS3P, DS3 Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard-Pc Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Leży u mnie w domu DS4, trochę ze mną przeszła (kilkanaście testów + 3 pokazy chłodzenia suchym lodem) i nie wiem czy wynikiem jej ostatnio słabej krętliwości (382MHz FSB) jest zmęczenie materiału czy po prostu mobo nie jest wygrzane. Postaram się to niebawem sprawdzić. Polecam jednak tą płytę miałem dwie sztuki i każda z nich robi stabilne 490MHz. Obie płyty były troszku katowane i w jednej jak już wspomniałem spadły możliwości oc, a w drugiej cewki dają znać o sobie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiper Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Ustawilem przed chwila w biosie taktowanier proca na 7x400. Wydaje mi sie ze powinno byc w takim razie 2,8Ghz ,a EasyTune pokazuje mi 3.6. Popelnilem blad ?? :wink: Sry za noobowe pytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro- Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 witam dzis zauwazylem dziwne zjawisko w odczycie cpu-z oraz w panel sterowania/system mianowicie mam w biosie ustawione 8x425 i do tej pory wszystko ladnie smigalo, az tu dzis nagle cpu-z pokazuje mi ze mam 6x425 a windows takie cos: cpu-z 1.39 na poczatku pokazuje taktowanie 3400Mhz czyli tyle co powinno byc a po chwili zmniejsza je na 2130Mhz. co lepsze nie moge tez wybrac procesora na ktorym ma mi to pokazac. plyta to ds3. czy ktos moze z was mial takie zjawisko, albo czy ktos wie jak sprawdzic jaka jest prawda? :mur: dzieki za odp. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIVI Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 witam dzis zauwazylem dziwne zjawisko w odczycie cpu-z oraz w panel sterowania/system mianowicie mam w biosie ustawione 8x425 i do tej pory wszystko ladnie smigalo, az tu dzis nagle cpu-z pokazuje mi ze mam 6x425 a windows takie cos: cpu-z 1.39 na poczatku pokazuje taktowanie 3400Mhz czyli tyle co powinno byc a po chwili zmniejsza je na 2130Mhz. co lepsze nie moge tez wybrac procesora na ktorym ma mi to pokazac. plyta to ds3. czy ktos moze z was mial takie zjawisko, albo czy ktos wie jak sprawdzic jaka jest prawda? :mur: dzieki za odp. pozdrawiam proponuje zajrzec do lektury pod tytulem "GA-965P-DS3 User's Manual" podpowiem ci ze to jest wina "Eist Function" <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro- Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 a mozesz jasniej? nic nie znalazlem w instrukcji o takiej funkcji..... hmmm ok znalazlem w necie. rozumiem ze nic zlego sie nie dzieje i procek bedzie dzialal jako 8x425. dziekuje za szybko odpowiedz wczesniej jakos tego nie zauwazylem. przepraszam tez ze zaklucilem spokoj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1988 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 WItam czy warto kupic wersje s3, jakie max fsb mozna na niej osiagnac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 U mnie max FSB stabilne na 965P-S3 rev 1.0 to 505 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1988 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 (edytowane) U mnie max FSB stabilne na 965P-S3 rev 1.0 to 505 :Ddzieki za szybka odpowiedz :) Edytowane 10 Kwietnia 2007 przez Przemek1988 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Ale to nie jest żadna gw że jak teraz kupisz S3 to też tyle zrobi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...