muciek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Witam :) Projekt powstawał od dłuższego czasu w wolnych chwilach, kiedy mogłem cos porobić. Głównym założeniem było zbudować ładnego, małego i taniego, mrozka na procki przeciętnego Polaka. Powstał z agregatu francuskiej firmy Lunite Hermetique, który w czasie, gdy go kupiłem był w opłakanym stanie (wizualnym) a technicznie sprawny. Obejrzeć go można tu: KLIK Kompresor Lunite 1/5HP 7,55ccm zalany nowym olejem mineralnym. Skraplacz Z agregatu przerobiony na "wlot na górze, wylot na dole" ;) Wentylator oryginalny, odnowiony, stosukowo cichy. Ssąca 30cm węza stalowego i mały odcinek 8mm miedziane. Parownik Pinowiec (około 100 pinów). Zawór rozprężny Około 240-230cm kapilary 0,8mm. Inne Czynnik chłodniczy R402a, multizapinka, desuperheater. Jutro nabijanie, a na dniach izolacja i kalibracja układu pod obciążeniem. A teraz fotki ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 kiedy jakies tempy zobaczymy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Jutro o ile dojdzie gaz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) Jutro o ile dojdzie gaz :) No luzik jutro będe :> To to jest wielkości pudełka od zapałek ? :] Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez gaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 mogles pomalować kompresor na niebiesko :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 desup piekny ;) ładny shroud.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Very nice ! Fajne :D wszystko wercja compact :), zgadzam sie co do malowania kompresora na niebiesko .... byłoby bardziej pod kolor...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Trza było blat odrazu na niebiesko chlapnąć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) Nie no kawał dobrej roboty :mrgreen: Teraz pozostaje czekać na temp. :zonk: Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 ciekawią mnie temperatury i pod czym to wystroisz i czy brak aku na ssaniu nie będzie jakihś probemów.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Akumulator na ssaniu szpeci wszytko, jakoś nie widze problemu jaki mógłby sprawiac jego brak. Co do strojenia, load będzie na spermonie 2200+ lub 1700+ JIUHB, ostatcznie 150watt dummy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 fajne zgrabne pewnie tanio wyszło..vzekam na tempy no i chlapnij to na niebiesko- plyte i ew kompresor :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 desup faktycznie fajny :D czekam na load tempy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 mucia, gdyby nie narzedzia potrzebne do zbudowania fc, to ten junit wyszedl chyba taniej jak proste wc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 mucia, gdyby nie narzedzia potrzebne do zbudowania fc, to ten junit wyszedl chyba taniej jak proste wc :Dzgadłes! :D Za za cały agregat dałem właścicielowi restauracji 20zł, nie wnikajmy w szczegóły ;) Po prostu nie chce topicu na 3 strony z dywagacjami na temat ceny, ot co :) Co do desupka, 50cm rurki 6mm zawiniętej na rurze od odkurzacza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 No i jest ten szron, ale temp póki co kiepskie,nadal kalibruje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 jakie masz teraz temp i cisnienia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) To [misiaczek] [misiaczek]o jakieś a nie r402 :/ Wybacz, jeżeli to ma -27,5 bez izolacji na 0bar na ssaniu to nie sadze aby to był 402 który przy tym cisnieniu paruje -49*C. Max jakie mi sie na tym syfie udało osiagnac to -30,5*C co mnie nie zadowala. Ciekaw jak ma sie olej :huh: Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez muciek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 To [misiaczek] [misiaczek]o jakieś a nie r402 :/ Wybacz, jeżeli to ma -27,5 bez izolacji na 0bar na ssaniu to nie sadze aby to był 402 który przy tym cisnieniu paruje -49*C. Max jakie mi sie na tym syfie udało osiagnac to -30,5*C co mnie nie zadowala. Ciekaw jak ma sie olej :huh: Zaizolowałeś czujke nie ? ; ] Bo mnie tak rypało jak nie poizolowałem czujki i myślałem że r507 od piotresa jest nie teges, a jest jak najbardziej teges :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 oczywiscie że tak, ceramique, tasma klejąca, mocno przymocowana czujka i 2cm armaflexu pod nia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Tak jak mówilem na gg, przedluz kapilarę o 40 do 60cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Mucia nie łam sie ; ] Pomyśl co Cie mogło spotkać w mojej perspektywie ; ] Ja teraz obstawiam zatkanie kapy jako następny probelm u mnie ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) No to agregat przechodzi gruntowna przebudowe (obecna rewizja zdechła): 1. Nowy evap 2. CPEV 3. Dłuższa ssąca Zmusze go do działania chocby nie wiem co :] Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez muciek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zdechła tzn ze ją rozwaliłeś czy sama sie popsuła czy poprostu nie bedzie już chłodzić? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Tzn. że usunąłem ssąca, kape, filtr i evap. Montuje cpeva, chillego, nowego filtera i lepszy gaz. Będzie chłodzic, zmusze go do tego. Konstrukcja parownika jest do [gluteus maximus], mało freonu sie w nim rozpreza, kape przedłuzyłem i chyba zalałem ją brązem. Zatkała sie i wielka klapa. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...