Dpik Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Witam szukam najoptymalniejszego zasilacza do 150zł Teraz jestem posiadaczem venice 3000+ 1,8GHz @4100+2,62GHz Gigabyte K8nsc GeIL 2x512 PC3200 @PC3800 2 Dyski, WD80GB SATA, WD40IDE CDRW (planuje kupić jeszcze dvd-rw) Gf FX5600 (palnuje kupić 6600GT) SB live 9000 Zasilacz Modecom Feel 300W Modernizacje chciałęm zacząć od zasilacza Nie ukrywam ze zależy mi na zasilaczu dobrze trzymającym napięcia bo chciałym uzyskać wyższe wyniki w OC Czy jest to wogule mozliwe aby dostać taki zasilacz w cenie do 150zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) ta :) kup to http://www.pcprojekt.pl/?/p__katalog_produ...om_MC_350_350W/ lub dołóż parę złotych i weź tego topowera http://zenfist.pl/pID/274.htm ps. forum dysponuje bardzo przydatną funkcją Szukaj, radzę skorzystać przed założeniem tematu Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dpik Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 A co sądzisz o QolTecu SilentLine Power Q380W PFC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 lub dołóż parę złotych i weź tego topowera http://zenfist.pl/pID/274.htm Ten topower ma identyczna linie 12 v co 2x tanszy modecom 2.0 350 wiec jest sens kupic topowera tylko jesli jest calkowicie nieslyszalny ( no powiedzmy niemal nieslyszalny w co i tak watpie ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Quba_ Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Ja proponuję Hiper 350W za 124zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dpik Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Hałas mnie najmniej interesuje. Najważniejsza jest stabilnośc napięć i zeby miał z 6 molexów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 q-tec = q-pa Hiper lepszy ale do 150 zł da się kupić http://allegro.pl/item117704376_sharkoon_s...pfc_cichy_.html POLECAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) BENITO ten Sharkoon lepszy od Modecom'a MC-350ATX? Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez Macieqqq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) BENITO ten Sharkoon lepszy od Modecom'a MC-350ATX?Ten Sharkoon bardziej cenowo bliski modelowi 400 Modecoma ... radze to brac pod uwage Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dpik Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Podaliście wiele modeli zasilaczy Lecz nikt nie podał mocnego dowodu na to ze dany zasilacz bedzie lepiej trzymał napięcia niż inne. Szukam czegoś co mi pozwoli uzyskać wyższe wyniki w OC Do początku brałem pod uwage kilka firm min. Modecom, Chieftec, Hiper ale nie mam pojęcja który z nich bedzie najoptymalniejszy dla mojego sprzętu Najlepiej było by przetestować osobiście ale niestety nie mam takiej możliwości :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Sharkoon jest na bebechach Enermaxa, te które testowałem są dużo lepsze aniżeli modecomy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 tak ale ten jest na fortronie tha prawdopodobnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Sharkoon jest na bebechach Enermaxa, te które testowałem są dużo lepsze aniżeli modecomy.a jak z glośnością? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dpik Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Sharkoon ma za mało molexów. Coraz bardziej jestem przekonany do Modecoma http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19656 Co sądzicie o nim i czy dzięki niemu uzyskam większe wyniki OC??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 OC albo Ci się poprawi albo i nie, masz pewność, że obecnie trzyma Cię zasilacz? Ja kiedyś też byłem przekonany, że wymiana zasilacza dużo mi da jeśli chodzi o OC. Byłem w błędzie. Lepszy zasilacz dał to, że znikły problemy ze znikającymi partycjami np (odpukać w niemalowane :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Feel 300W to troche mało jak na ten config nawet, nie mówiąc już o rozbudowie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dpik Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 ten Feel nie jest aż taki najtragiczniejszy bo gdy wsadziłrem do kompa pożyczoną 6600GT to wszystkie testy przechodziły ale nie było mowy o jakimkolwiek OC. Znajomy ma identyczny procek jak mój i płyte głwoną też, po zmianie zasilacza z Ropli 400W na Tagana380W jego procek kręci sie o około 200MHz lepiej. Zdaje sobie sprawe ze ten Tagan jest świetny i drogi ale szukam czegoś dobrego co mogło by mi polepszyć wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVRAL Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 A jaki zasilacz dla mojego kumpla w tej cenie i najważniejsza cisza ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Ja proponuje kupić ten zasilacz: ENERMAX EG 365P-VE - 119zł http://www.4speed.pl/sklep.php?stan=opis&id_towaru=1241 Sam mam taki. Zasilacz ma 2 wiatraki, niestety jest słyszalny z bliska, bardzo dobrze trzyma napiecia przy pełnym obciązeniu (sprawdzałem swój zasilacz na profesjonalnym sprzęcie na targach tunningu we Wrocku - koleś który mierzył napięcia powiedział że w tej cenie nie kupie nic lepszego), 2 lata gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...