AndyN Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Z pompką z jakimi przepływami Storm pokazuje pazurki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) 3 pompki z nim pracowały : Hydor L30, Laing 700B (najsłabsza z nich) oraz Laing DCC T1 (najmocniejsza z nich) nie zauważyłem różnic po między tymni pompkami - o przepływie trudno mi mówić gdyż nie mam miernika :/ być może widoczne by były różnice jak bym miał jakąś pmpę CO - ale jakoś mi się nie spieszy gdyż jest za duża... prędzej jakąś pod 12V sobie mocniejszą kupię - ale dopiero jak Laing się popsuje :P Acha - z tymi przepływami to nie bardzo wiem jak to się ma do rzeczywistości - niby większy przepływ to większa wydajność powinna być... kiedyś miałem sytuacje że mając TEN SAM blok na procku, wszystko to samo, chłodnica i węże też - nic nie ruszałem - tylko pompkę wymieniłem - z Aquael'a 650 na Atmana 1200l/h - różnica w rzeczywistym przepływie ponad 2 razy większa!! A temperatury się specjalnie nie zmieniły.... blok to był Prison kryty mosiądzem Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez Kyniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Kupiłem tego Storma w cooling.pl i powiem że jestem pod wrażeniem. Wcześniej miałem PowerX rev.2 min. temperatura 28 na 2 blokach teraz dorzuciłem storma + Swiftech MCW60-B i temperatura na procku spadła mi do 24. Jutro pobawię się pod większym obciążeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Jak odczytywana temperatura? Programikiem CoreTemp ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Temperatura odczytywana w obu przypadkach przez MBM 5, nie wiem czy jest prawdziwa, jest zauważalny spadek mimo iż doszedł do chłodzenia rdzeń 1900XT, temperatura spadła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Temperatura jest zanizona przez MBM5 o 8 do 10 stopni. Uzyj programu CoreTemp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 W biosie (najnowszym) jest opcja kalibracji czujnika temp. A program coretemp nie jest też taki dokładny a w zasadzie odczyty -wynika to z kalibracji czyjników w procu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Ludzie, nie chodzi o to czy temperatura jest poprawnie odczytywana!!! Chodzi przeciez o różnice miedzy blokami jakie ma Pablo70. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) Miazga82, idealnie to podsumowałeś chodzi poprostu o różnicę między blokami, a czy temperatura jest zaniżona to nie ma znaczenia. Zapomniałem dodać że pod wszystkie bloki jako pasty użyłem: Liquid Pro Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez Pablo70 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 A pod PX'em tez miałes paste CLP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Tam był Arctic 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Czyli Storm wypadł słabiutko :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Czyli Storm wypadł słabiutko :sad:Nom, roznice 6-7C to ja tez miałem po samej zmianie pasty z AS5 na CLP na tym samym bloku. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=179250&st=210 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 A pod PX'em tez miałes paste CLP? Tam był Arctic 5 Czyli Storm wypadł słabiutko :sad: Nom, roznice 6-7C to ja tez miałem po samej zmianie pasty z AS5 na CLP na tym samym bloku. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=179250&st=210 Tak naprawdę ciężko teraz rozstrzygnąć co miało (lub w jakim stopniu) wpływ na spadek temperatur. Jednocześnie zmieniłeś dwa czynniki -> to nie mieści się w ramach porządnie przeprowadzonego eksperymentu ;) Podobno Storm potrzebuje b. duzych przepływów żeby "pokazać pazurki". Prawda to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Biorąc pod uwagę że doszedł do układu rdzeń karty graficznej, który produkuje parę watt ciepła i w dodatku temperatura w układzie spadła to wynik jest zadowalający, myślę że gdyby nie chłodzenie grafiki to było by jeszcze lepiej. Szczerze mówiąc nie liczyłem na spadek temperatury raczej spodziewałem się jej zwrostu więc wynik końcowy bardzo mnie jak na razie zadowala. Wieczorkiem zrobie parę testów pod obciążeniem. Narazie mam problem ze spadającymi radiatorami z pamięci VGA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Storm właśnie NIE potrzebuje dużych przepływów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Storm jest bloczkiem w którym przepływ ma jakieś znaczenie. Chyba nie ma bloku który przy niższym przepływie jest wydajniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Chodzi mi o to, że Storm nie wymaga tak dużych przepływów jak inne bloki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 ' date='29 sie 2006, 17:18' post='2294706'] Chodzi mi o to, że Storm nie wymaga tak dużych przepływów jak inne bloki. Pisałem, że Storm ma największy zysk na wydajności w stosunku do przepływu. Są bloki które poniżej 1GPM nie chłodzą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 http://www.overclockers.pl/txt.php?id=waterblocks&str=10 powyżej jest link do testu pokazującego różnicę po między PX a Storem - tyle że to jest Storm G4 od Cathara więc na 100% nie można założyć że jest identyko z tym co robi Swiftech (może być minimalnie lepiej lub gorzej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...