Skocz do zawartości
Ranken

Naklejka Windowsa - Zmiana Budy

Rekomendowane odpowiedzi

troche to bez sensu, że certyfikat autentycznosci musi byc przyklejony na przedmiot którego dotyczy... jeśli sprzedają komuś całego kompa i jeśli potraktuje się komputer jako niepodzielną jednostkę (jak TV) to naklejka na budzie ma sens...

W praktyce jednak PC ma konstrukcję modułową i idiotycznym wręcz pomysłem jest przyklejanie tych karteczek do budy, skoro naklejka ta nie potwierdza autentyczności obudowy a autentyczność oprogramowania - czyli czegoś co w rzeczywistości jest nienamacalne... :wink:

sic! :)

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w miscrosofcie robią to co im ojciec dyrektor bill powie i mają resztę gdzieś... jakiś krewny z rodziny mojej żony dostaje tam 10k$ USD i myślicie, że będzie będzie nastawiał karku za coś co nie sprzyja marketingowi? :)

Myślicie że ja będę nastawiał jak mi dadzą choć połowę z tego jak już sie tam wkręcę? :lol: :twisted:

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hahaha, już dawno nie słyszałem/czytałem tak śmiesznej historii związanej z kompami :))

Widocznie w MS uważają, że albo przedsiębiorcy nie kupują licencji OEM albo nigdy nie zmieniają obudów w swoich firmach...... I mogą mieć rację! (co do tego drugiego...)

Mówię o firmach, bo w domu to i tak mamy pirackiego Windows'a. Nawet jeśli mamy oryginalnego, to MS na to nie zwraca uwagi, bo tym razem słusznie założyli, że oryginał w domu to rzadkość i takich użytkowników jest na tyle mało, że ich olewają, stąd absurdy z naklejkami itp. Przezabawne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no bo np w mediamarkcie sprzedają cały komputer (buda, monitor, mycha, qwerty) w jednej paczce jako 1 urządzenie o nazwie komputer.. nikt tam nie zakłada że ktoś bedzie chciał wymieniać obudowe, bo ci którzy chcą ją wymieniać nie kupują kompa w 1 całości :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tjaa na obudowę <hahaha> chyba jasne jest że ta naklejka powinna być na odwrocie pudełka z windą :| chyba ze się mylę

ale że na obudowie ? to chyba dla picu sobie przyklejają :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tjaa na obudowę <hahaha> chyba jasne jest że ta naklejka powinna być na odwrocie pudełka z windą :| chyba ze się mylę

ale że na obudowie ? to chyba dla picu sobie przyklejają :lol:

ale tylko w szkołach i firmach a nie w domu :P

za takie coś powinno się rozdawać kary, człowieku jak nie masz pojęcia o temacie to po co zabierasz swój głos?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi