PelzaK Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) troche to bez sensu, że certyfikat autentycznosci musi byc przyklejony na przedmiot którego dotyczy... jeśli sprzedają komuś całego kompa i jeśli potraktuje się komputer jako niepodzielną jednostkę (jak TV) to naklejka na budzie ma sens... W praktyce jednak PC ma konstrukcję modułową i idiotycznym wręcz pomysłem jest przyklejanie tych karteczek do budy, skoro naklejka ta nie potwierdza autentyczności obudowy a autentyczność oprogramowania - czyli czegoś co w rzeczywistości jest nienamacalne... :wink: sic! :) Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hipoll Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 tak uwazaja tylko normalni ludzie, ktorych w stanach nie zaznasz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 W każdym razie nie w Microsofcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) w miscrosofcie robią to co im ojciec dyrektor bill powie i mają resztę gdzieś... jakiś krewny z rodziny mojej żony dostaje tam 10k$ USD i myślicie, że będzie będzie nastawiał karku za coś co nie sprzyja marketingowi? :) Myślicie że ja będę nastawiał jak mi dadzą choć połowę z tego jak już sie tam wkręcę? :lol: :twisted: Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Hahaha, już dawno nie słyszałem/czytałem tak śmiesznej historii związanej z kompami :)) Widocznie w MS uważają, że albo przedsiębiorcy nie kupują licencji OEM albo nigdy nie zmieniają obudów w swoich firmach...... I mogą mieć rację! (co do tego drugiego...) Mówię o firmach, bo w domu to i tak mamy pirackiego Windows'a. Nawet jeśli mamy oryginalnego, to MS na to nie zwraca uwagi, bo tym razem słusznie założyli, że oryginał w domu to rzadkość i takich użytkowników jest na tyle mało, że ich olewają, stąd absurdy z naklejkami itp. Przezabawne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 no bo np w mediamarkcie sprzedają cały komputer (buda, monitor, mycha, qwerty) w jednej paczce jako 1 urządzenie o nazwie komputer.. nikt tam nie zakłada że ktoś bedzie chciał wymieniać obudowe, bo ci którzy chcą ją wymieniać nie kupują kompa w 1 całości :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Marudzicie jak emerytki w autobusie :wink: Ważne, że MS podsyła nowe naklejki, więc ze zmianą budy nie będzie problemu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deuter Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 A mnie rozwaliła nalepka Certyfikat Autentyczności na telefony komórkowe z systemem Windows. do obejrzenia na własne oczy tutaj: http://www.microsoft.com/resources/howtote...xml=apFeature21 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Nie na telefony komorkowe. Tam jest 'windows automotive' - to jest do komputerow samochodowych. Chyba Fiat bedzie montowal to w swoich autach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deuter Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Racja :blink: :mur: znowu wpadłem :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość evo4 Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 tjaa na obudowę <hahaha> chyba jasne jest że ta naklejka powinna być na odwrocie pudełka z windą :| chyba ze się mylę ale że na obudowie ? to chyba dla picu sobie przyklejają :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Heh, mylisz się. Tak trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość evo4 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 ale tylko w szkołach i firmach a nie w domu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Chyba nie bardzo wiesz o czym jest ten temat. Temat dotyczy OEMów, w których nie ma pudełek, a naklejka jest luzem, włąsnie do naklejenia na obudowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 tjaa na obudowę <hahaha> chyba jasne jest że ta naklejka powinna być na odwrocie pudełka z windą :| chyba ze się mylę ale że na obudowie ? to chyba dla picu sobie przyklejają :lol: ale tylko w szkołach i firmach a nie w domu :Pza takie coś powinno się rozdawać kary, człowieku jak nie masz pojęcia o temacie to po co zabierasz swój głos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...