99tomcat Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 ja wiem lipa? to zasiłka za 200 a nie 300-400złotych to nie mozna cudów wymagac... poza tym zalezy jak mocno ta 5v podnosi sie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) No właśnie przy jakim 12V jak bardzo podnosi się 5V - może to nic groźnego. UPDATED: Odpowiedź (16 sierpień 2006) Zenfista na moją pm'kę z pytaniem co do problemów z nierównomiernym obciążeniem linii 5V/12V Nowe wersje radzą sobie dobrze z asymetrycznym obciążeniem. :-) To spacerek dla tego zasilacza. Po co ryzykować opinię z powodu zasiłki za 200 zł, a może ten testowany przez BENITO to stary sort :?: Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Nieee, no nie mogę. Wiesz, co mówisz. Angela sprzedaje te zasiłki kartonami na dzień, a ty wciskasz kit o jakimś starym sorcie. Sorry ale nie mogę się powstrzymać, buhehe :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 a mozesz podac jak sie ta linia +5v podnosi , duzo -malo ? przy jakim obciazeniu , jaki sprzet itp ? cos wiecej a nie tylko stwierdzenie ze sie podnosi -no i przydalaby sie odpowiedz zenfista na to wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 (edytowane) Podnosi się tak samo jak w taganach U01. Przy obciążeniu dwunastki bliskiemu maksymalnemu na +5v było 5,31v jak pobierałem z niej jakieś 30W mocy. Tak na marginesie, ja przy pracy: http://www.achib.toxic.pl/Zjazd/original/zjazd%20(35).JPG No i Coś na deser, bebechy Tagana U25 Dual Engine 600W. Edytowane 21 Sierpnia 2006 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Nieee, no nie mogę. Wiesz, co mówisz. Angela sprzedaje te zasiłki kartonami na dzień, a ty wciskasz kit o jakimś starym sorcie. Sorry ale nie mogę się powstrzymać, buhehe :lol: Nie unoś się BENITO, po prostu chcę się na 100% upewnić zanim "porozmawiam" z Zenfist'em :) Szkoda, że Zenfist nie powiedział wprost o co chodzi tylko twierdzi, że problem został rozwiązany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 ja nie wiem o co całe hallo-jest to rpzyzwoity xaialcz o mocy 400w i tyle...wiadomo nie można od niego oczekiwać ze będzie lepszy od zasialczy 100 czy 200 złotych drozszych. Przyzwoity standard i tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Tego nie podważam, ale musi mieć dociążoną piątkę, wtedy nawet na +12v ma lepsze napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Myślałem, że znacznie gorzej wypadnie przy prawie pełnym obciążeniu linii 12V, ale 5,31 (około 6%) na linii 5V to nie jest jakaś totalna rozpacz. Rzeczywiście jak za niecałe 200zł to bardzo dobra zasiłka, wątpię, że będzie mnie stać na jakąś mocarną grafikę. Może A64 X2 kiedyś tam, ale Topower powinien dać radę i co najważniejsze żeby był bezawaryjny. Dzięki za info BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Jak dociążysz czymś piątkę to spokojnie na te 400W możesz liczyć. Ten zasilacz jest najtańszym z robionych na japońskich częściach, które wiadomo są niemal 2 razy droższe niż ich tajwańskie odpowiedniki. Natomiast topower SPW 480 EZA jest właśnie robiony na tańszych odpowiednikach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 BENITO, czy taki 7900GT ciągnie w przeważającej większości prąd z linii 12V (kabel zasilający dla PCIE dla grafiki), czy może dopiero po odpowiednim dociążeniu zasilania z PCIE, a może to się balansuje :?: Kiedyś miałem okazję popracować kilka dni na SPW-480 EZA i na pierwszy rzut oka jest wyraźnie głośniejsza niż 400P5 U12 OEM. Napięcia były w porządku, ale jak to bywa z tańszymi odpowiednikami żywotność jak i wytrzymałość na temperaturę oraz obciążenia pewnie niższa :) Wizualnie i jakościowo (montaż) oraz funkcjonalnie EZA (odpinane kable, oploty, łatwe do wyjęcia molexy) nie odbiega od innych produktów Top'a. Do tego pidełko, rzepy, plastikowe opaski + manual i kabel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 A ten Enermax nie będzie dobry ? ENERMAX 465P-VE - 179 zł http://allegro.pl/item121456514_promocja_e...nowy_gw_fv.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Moc na 12v ogromna... ale chyba tylko 1 linia? czy mi sie wydaje? za ta cene by byl chyba ok o ile ma wlasnie 2 linie 12v :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 a po co Ci te 2 linie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 P-ve to zabytek, który niewiadomo gdzie przeleżał kilka ładnych lat. Jak testowałem tę serię to mocno niedomagała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 BENITO robiles niedawno jakis test nowych zasilaczy? W ktorych byl seasonic 401HT albo jakies inne? jesli tak to prosze o link bo w FAQ link do testu zasilaczy wysyla mnie do roku 2004.. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Na zjeździe robiłem swój prywatny test dla wzbogacenia wiedzy. Sorry, ale na razie zabytków nie testuję. BTW teraz skłądam komuś kompa na Silentum T3, więc zobaczę jak tamten Seasonic się sprawia. Venice 3000+ i 7300Gt pewnie i tak go nie spocą zbytnio, ale zawsze coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tex Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 każdy zasilacz będzie dobry z min.25A na linii 12+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Jak dociążysz czymś piątkę to spokojnie na te 400W możesz liczyć. Ten zasilacz jest najtańszym z robionych na japońskich częściach, które wiadomo są niemal 2 razy droższe niż ich tajwańskie odpowiedniki. Natomiast topower SPW 480 EZA jest właśnie robiony na tańszych odpowiednikach. Zgadzam się z Tobą. SPW 480W EZA jest robiony na tańszych częściach, ale stanę w jego obronie :wink: Ma dość duża moc, odpinane kable, wytwarzany hałas stoi na przyzwoitym poziomie (jest całkiem cichy) i jest tani. Napięcia ma jak skała (mierzone miernikiem :wink:). BENITO, czy taki 7900GT ciągnie w przeważającej większości prąd z linii 12V (kabel zasilający dla PCIE dla grafiki), czy może dopiero po odpowiednim dociążeniu zasilania z PCIE, a może to się balansuje :?: Kiedyś miałem okazję popracować kilka dni na SPW-480 EZA i na pierwszy rzut oka jest wyraźnie głośniejsza niż 400P5 U12 OEM. Napięcia były w porządku, ale jak to bywa z tańszymi odpowiednikami żywotność jak i wytrzymałość na temperaturę oraz obciążenia pewnie niższa :) Wizualnie i jakościowo (montaż) oraz funkcjonalnie EZA (odpinane kable, oploty, łatwe do wyjęcia molexy) nie odbiega od innych produktów Top'a. Do tego pidełko, rzepy, plastikowe opaski + manual i kabel Ja od zenfista dostałem sam zasilacz w pudełku :lol: Ten Topower jest głośniejszy niż mój stary Bequiet 420W ale i tak zalicza się do cichych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) Topowera SPW-480 EZA zamówiłem w Komputroniku i w pudełku było wszystko to co widać na zdjęciach :) http://zenfist.pl/foto.php/pID/227/fID/02 Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Hunktey HK350AP - jak dostaniesz.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Hunt 350? :D omg ... chyba do samej grafy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Topowera SPW-480 EZA zamówiłem w Komputroniku i w pudełku było wszystko to co widać na zdjęciach :) http://zenfist.pl/foto.php/pID/227/fID/02 do mjej p3 był jeszcze kabel sieciowy, przelotka na 20 pim i instrukcja duzo grubsza :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Hunt 350? icon_biggrin3.gif omg ... chyba do samej grafy :]ten huntkey hk 350ap to jest to samo hk 400ap a wszyscy wiemy ze te zasilacze to wymiatacze i spokojnie sobie radza zbardzo rozbudowanymi konfigami starczy spojrzec na tes beinta na tweaku troche stary test ale zasilacz wymiatal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...