Sens Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam czy do komputera ktory jest w sigu warto jest do kupic PENTIUMA 4 2,8 / 3,0 HT northwood/prescott? Czy odczuje duza roznice? Czy to bedzie chodzic na tej plycie głównej? ( Czasami celeron D w grach nie nadaza za iq przeciwnikow :P i strasznie laguje w tłumie) DANE PŁYTY GŁÓWNEJ Dzieki za odp pozdro TEmat mieniony! Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez Sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) 1) Odczujesz roznice !! W koncu to przesiadka z Celerona na Pentiuma !!!!! 2) Nie pisz tak tematow bo jak spojrzalem na temat na stronie glownej to wygladalo jakbys podkrecil Celerona na Pentiuma :P Trzeba bylo napisac Celeron -> Pentium :P Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez tazikk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 A czy warto zamieniac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Tak warto zamieniać chociażby dla HT ;] Imo bardzo poprawia prace w windowsie ;) Gierki też będą lepiej działaly [; No i wkońcu P4 też można podkręcić :) A co do tego czy będzie chodzić, według mnie jak chodzi Cel D to P4 Prescott też musi chodzić ;) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) warto tylko musisz mieć czym schłodzić presHOT 'a żeby go podkręcić :] i czym go wyżywić - nie wiem jak ten procomp zareaguje :] Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Ja jeszcze dodam, ze jezeli chcesz krecic tego pentiuma, to szukaj takiego na fsb533. Bo dla tej plyty fsb800, to juz jest niezly wyczyn i jak wstawisz petaka na takiej szynie, to juz duzo z niego nie wycisniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Luk3 dobrze mowi ( browara mu :P )... Po pierwsze od razu zmienialbym zasilacz bo ten ktory masz obecnie mimo ze ma 400W ( napisane jest 400 ) to bym nie ryzykowal... W zupelnosci wystarczy Ci Tagan 380W do tej konfiguracji , natomiast jesli chodzi o chlodzenie to kup BOX-owego narazie i wystarczy... Boxowe chlodzenia sa tak robione zeby wytrzymaly kazde obciazenie procka , ktory nie jest krecony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 IMO nie bo mój CD @2.7Ghz ma wydajność P4 2.8Ghz. Ja bym nie zmieniał. Zaraz mnie zjedzą inni jak można porównywać Celerona i Pentiuma, przeciaż Celeron jest beeeee. [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Ja jeszcze dodam, ze jezeli chcesz krecic tego pentiuma, to szukaj takiego na fsb533. Bo dla tej plyty fsb800, to juz jest niezly wyczyn i jak wstawisz petaka na takiej szynie, to juz duzo z niego nie wycisniesz. Troche mi sie popie...... w tym poscie ;) Jezeli procek ma byc z HT, to chyba jedynie na fsb800 byly takie produkowane. Tak wiec z krecenia raczej nici. Zastanow sie nad zmiana plyty na np. cos z chipsetem i865pe. Poza mozliwosciami OC zyskalbys duala, dzieki ktoremu nawet ten celeron dostalby sporego kopa. Jeszcze jedno pytanie: skad wiesz, ze to celeron "laguje" a nie grafika? Ustaw najmniejsza mozliwa rozdzielczosc i najmniejsze detale i sprawdz, czy przypadkiem nie przyspieszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 po kupieniu pentiuma mam zamiar sprzedac celerona i dolozyc do lepszej plyty glownej ;] W przypadku mojej plyty jedyna mozliwoscia krecenia jest zmiana fsb procesora, a wiec i tak o oc narazie nia mam mowy :P Ten moj celeron stabilnie chodzi na 3,1ghz ( na taganie 480). Przy 3,4 nie przechodzi spi, a pozniej juz sie restartuje na stokowych ustawieniach ;/ Najbardziej boli mnie fakt ze w gta san andreas przy rozdzielczosci 1280/1024 kiedy mijam samochody to mi laguje (ale tylko podczas mijania w wiekszym tlumie), oraz w cs source przy grze na botach niezaleznie od rozdzielczosci powyzej 15 botow sa lagi :S Karta moja jest jeszcze nie najgorsza :P i mi styka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...