Skocz do zawartości
krasi

Czy Tagan 580w Wystarczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Znajomy kupuje kompa:

Intel Core2 Duo E6600 2.40 GHz (S775) BOX

Asus P5W DH Deluxe Intel 975X

DDR2 1024MB PC-800 Goodram Pro CL 5 5-5-15 x2

Seagate 320 GB Barracuda (ATA/300, 16MB, 7200, NCQ) ST3320620AS x2

GeForce PCI-E 7950GX2 BFG 7950 GX2 OC 1GB TV-out / 2xDVI BOX (256-bit)

Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Music

Plextor DVD+/-RW PX-760A OEM (czarny)

CoolerMaster Cavalier 3 (czarny) (bez zasilacza)

1.44MB 3,5´´ (czarny) Alps/Samsung lub inny

Logitech Cordless Desktop MX5000 (bluetooth / bluetooth-laserowa)

Leadtek WinFast PVR2000

Gigabyte USB Bluetooth Adapter Class 1GN-BT03D

Czy Tagan 580W wystarczy? :) Bez Oc wydaje mi się, że nie powinno być problemów, jednak myśle tu o dość ostrym o/c.

Pozdr!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do czego komp??

*photoshop

*czasem jakaś gra

*multimedia

*osobiście spróbuje zrobić jakiś WR :P

Proszę nie komentujcie doboru podzespołów poza zasilaczem. Tak ma być, nie ma "nieopłacalne", ok ?

karta graficzna będzie fizycznie jedna (to cało zamieniszanie z SLI :/ ), ona raczej nie będzie podkręcana, co innego z core2duo, będe próbował wyciągnać z niego co się da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka Grafa i Proc i tylko 1GB ram ??

Nie kumam ale ok. Nie wnikam

błąd 2x1024. Fakt to by było bez sensu.

Cisza względna, odpinane kable tak. Chodzi raczej o propozycje, bo te 200zł myśle że będzie mógł dorzucić koleś przy takim kompie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że przy dwóch kartach grafiki i b. mocnym oc obu kart i proca może dostać zadyszki.

:blink:

Nikt nie polecił, bo nie mają odpinanych kabelków :lol: :wink: pozdro

kabeleczki za taką kasę to podstawa :)

ja bym wybrał chyba tego

Enermax Liberty ELT500AWT, 500W

lub poczciwego

Seasonic S12-500 (SS-500HT Active PFC F3), 500W

ps

zestawik kozak choć i tak bym trochę pozmieniał :)

ile kolega ma dokładnie kasy na zasilacz ??

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na targach we Wrocku widziałem, że podobny konfig (oczywiście nie z core duo ma się rozumieć). Żarł ponad 600W, to moim zdaniem zasilacze 500W będą na styk.

Jeśli koniecznie coś z Taganów to tylko seria Dualengine z dwona trafkami głównymi.

Z Anteca NeoHE 550W

Seasoniki S12 550 lub 600W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karta graficzna będzie fizycznie jedna (to cało zamieniszanie z SLI :/ ),

:) ale to wlasnie jest SLI, z calym tym jego "zamieniszanie"m :D

Z sieci.... nie z zasilacza. Więc przy 80% sprawnosci zasilacza mamy pobór około 520W.

no moj cfg to jakies max 1,9A - GRAW, wiec boje sie nawet pomyslec co to za "potfoor" musial byc ;) Edytowane przez Sulaco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na targach we Wrocku widziałem, że podobny konfig (oczywiście nie z core duo ma się rozumieć). Żarł ponad 600W, to moim zdaniem zasilacze 500W będą na styk.

Jeśli koniecznie coś z Taganów to tylko seria Dualengine z dwona trafkami głównymi.

Z Anteca NeoHE 550W

Seasoniki S12 550 lub 600W

Z sieci.... nie z zasilacza. Więc przy 80% sprawnosci zasilacza mamy pobór około 520W.

jasne, te zasiłki co podałeś są spoko, ale po co aż tyle mocy ??

ten konfig co podał krasi w życiu nie "pożre" 520-600W więc zasilacze 600W można sobie odpuścić

weź tego Anteca Neo HE 500 i pozamiatane

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Targi weWrocławiu jeśli chodzi o imprezę, tam jeśli mnie pamięć nie myli był komp wat ponad 10000zł zaopatrzony w dwujajowca AMD i dwa bardzo mocne radki w SLI, stałnieopodal stoiska Angeli i urządzenie pomiarowe wskazywało ponad 600W poboru mocy z sieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Targi weWrocławiu jeśli chodzi o imprezę, tam jeśli mnie pamięć nie myli był komp wat ponad 10000zł zaopatrzony w dwujajowca AMD i dwa bardzo mocne radki w SLI, stałnieopodal stoiska Angeli i urządzenie pomiarowe wskazywało ponad 600W poboru mocy z sieci.

Dwujajowiec od AMD ciągnie dwa razy więcej prądu od c2d. Dodatkowo jak dwa radki to nie SLI tylko CF. Po trzecie dwa radki w CF potrafią bardzo dużo jeść (jak po o/c nawet 300W). A taki 7950GX2 je niewiele ponad 100W czyli mniej niż jeden radek 1900XTX :)

Żarty żartami, ale na taki konfig styknie Enermax Liberty i to w najsłabszej odmianie :)

Osobiście brałbym Seasonic'a 500 lub 600W, ale kolega chce odpinane kabelki więc trzeba rozglądać się za Topower'ami z serii P3 lub Enermax'ami Liberty lub Antec'ami z serii Neo HE :) pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi