hary Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 LoL ;-) na A/c miewam mniej.On też miewał ;) Im chłodniej miał tym mniejsze OC :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 On też miewał ;) Im chłodniej miał tym mniejsze OC :P Niedługo zamiast wystawiać kompa na balkon w zime przy -20 to będziemy wkładać do piekarnika w lato żeby w ogole odpalił na defaulcie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Hehe, akurat Winchestery to troche dawno temu było ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Hehe, akurat Winchestery to troche dawno temu było ;] Wiem wiem :P Mi tam cold bug nie przeszkadza, i tak mam AC, moze kiedys WC :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesl4f Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 kiedy zakładasz te Fc z rybą ? bo wreszcie będe wiedział jakie rzędu jest Cb no i jaki wyniczek :-) chyba dopiero w gda jutro bo teraz nie ma czasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Wiem wiem :P Mi tam cold bug nie przeszkadza, i tak mam AC, moze kiedys WC :POj grzesou móie CI - w życiu każdego porządnego ocera przychodzi moment, że masz ochote zapiąć na mobacza jakąś tube albo parownik(tak to sie zwie w FC?). Ja ochote mam, ale realizacji brak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 (edytowane) Obecnie zakładanie tuby na A64 według mnie mija się z celem, choć niech ktoś to lepiej potestuje. Nawet FX62 ma obecnie mocnego Coldbug'a i najczęściej DICE to dla niego już za dużo :wink: Edytowane 17 Sierpnia 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zawsze jest troche manerwu z mnożnikiem przy -70c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlimak86 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Czy ktos mial jakies problemy z athlonem orleans i ram na elpidach (niskie htt, dzielniki ram)? Moj post z innego dzialu, ktory opisuje problem: Na (do) mnozniku x9 dzialaja wszystkie dzielniki ram...tylko na 300x9, to ddr800 nawet nie probowalem ustawic ;p Tylko, co z tego, skoro (na kazdym mnozniku cpu) moge dac max htt300 (htt360 moge dac tylko na mnozniku x4). Smieszna sytuacja: Wysokie htt@360: cpu@360x4 i ram@dzielniki bez znaczenia, bo i tak wszystkie daja takie same takty lub Szybki ram@900: cpu@300x9 i ram@ddr667 czyli 900mhz lub Szybki cpu@3giga: cpu@300x10 i ram@ddr400 czyli 600mhz Ogolnie, bardzo ciekawie, gdyz nie da rady ustawic tak, aby polaczac te wszystkie 3 punkty, zeby najbardziej pocisnac kazdy bebech. Takich szopek, to chyba nikt oprocz mnie nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 jest na to rada ;) ustawić odpowiednio max async latency - niestety DFI go nie ma ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 biosy są modowane z ustawionym MAL sztywno na 7ns. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlimak86 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 biosy są modowane z ustawionym MAL sztywno na 7ns....moze jakis link ;> ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Hehe, bublowate to DFI ;). Ale MAL można sobie ustawić na stałe przy odrobinie wysiłku (płyta ma BIOS Award'a, tak?): http://www.rebelshavenforum.com/sisubb/ult...c;f=52;t=000050 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 (edytowane) ...moze jakis link ;> ? http://www.lejabeach.com/DFI/dfinfultra2-m...fultra2-m2.html Z najnowszym ("8UM2D524.zip") spookie miał jakieś problemy podobno a reszta jest ok. Edytowane 17 Czerwca 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlimak86 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Znalazlem cos takiego link. Ktory tref wybrac: 3,9 czy 7,8 czy 15,6? Teraz mam caly czas 3,9 (memset tak pokazuje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 3.9 najmniej wydajny, najstabilniejszy, 15.6 najbardziej wydajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlimak86 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Wgralem zmodowany 8um2d3_9 i nadal to samo, co wczesniej :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 (edytowane) Spróbuj dobrać pod Windowsem MAL w programie Memset. Pobaw się TRFC for DIMM - spróbuj ustawień 127ns i 175ns (?). Edytowane 17 Czerwca 2007 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...