Skocz do zawartości
grzesiu

Wszystko O Athlon 64 Orleans

Rekomendowane odpowiedzi

grzesiu napisał(a):

Wiem wiem :P Mi tam cold bug nie przeszkadza, i tak mam AC, moze kiedys WC :P

Oj grzesou móie CI - w życiu każdego porządnego ocera przychodzi moment, że masz ochote zapiąć na mobacza jakąś tube albo parownik(tak to sie zwie w FC?). Ja ochote mam, ale realizacji brak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie zakładanie tuby na A64 według mnie mija się z celem, choć niech ktoś to lepiej potestuje. Nawet FX62 ma obecnie mocnego Coldbug'a i najczęściej DICE to dla niego już za dużo :wink:

Edytowane przez Xtreme Addict

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos mial jakies problemy z athlonem orleans i ram na elpidach (niskie htt, dzielniki ram)?

Moj post z innego dzialu, ktory opisuje problem:

Na (do) mnozniku x9 dzialaja wszystkie dzielniki ram...tylko na 300x9, to ddr800 nawet nie probowalem ustawic ;p

Tylko, co z tego, skoro (na kazdym mnozniku cpu) moge dac max htt300 (htt360 moge dac tylko na mnozniku x4).

Smieszna sytuacja:

Wysokie htt@360: cpu@360x4 i ram@dzielniki bez znaczenia, bo i tak wszystkie daja takie same takty

lub

Szybki ram@900: cpu@300x9 i ram@ddr667 czyli 900mhz

lub

Szybki cpu@3giga: cpu@300x10 i ram@ddr400 czyli 600mhz

Ogolnie, bardzo ciekawie, gdyz nie da rady ustawic tak, aby polaczac te wszystkie 3 punkty, zeby najbardziej pocisnac kazdy bebech.

Takich szopek, to chyba nikt oprocz mnie nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sz.limak86 napisał(a):

...moze jakis link ;> ?

http://www.lejabeach.com/DFI/dfinfultra2-m...fultra2-m2.html

Z najnowszym ("8UM2D524.zip") spookie miał jakieś problemy podobno a reszta jest ok.

Edytowane przez hary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi