Gość Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 A na mnie motyw z winda nie zrobil zadnego wrazenia. Juz w HL spotykalem bardziej zaskakujace rzeczy. Podobnie grafika nie jest rewelacjyjna, po takich wymaganiach spodziewalem sie czegos wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Gdy wychodzilem z korytarza ktory prowadzil na otwarta przestrzen (ta dolina z generatorem) niechcacy pacnalem timedemo. Yyyhhhh :(. 1024x768, detale co sie da na high lub ultra high - 19 FPS :cry:. Co to sie porobilo, komputr ledwo miesiac ma a tu 19 FPS W PUSTYM KORYTARZU :!: Wyglada na to ze MX440, niezaleznie jak podkrecony, bez wsparcia ultramocnego procesora (rzedu 4 GHz) nie jest w stanie zapewnic odpowiedniej mocy przerobowej (wnioskuje z wynikow w 3DMarku). Pozdr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Grafika jest w grze super szczegolnie modele postaci ja wczoreaj gralem u kumpla na A 2000+ 512 ramu i 4200 ti i jest super nie przesadzajcie ze tak slabo i u niego bylo wszystko wlaczone i moim zdaniem gra wymaga 512 ramu tam w readme jest niby cos o 256 ale to tylko polsrodek No coz takie czasy aha a pomyslcie ile teraz gier pojawi sie na silniku U2 chociazby dla chorych umyslowo (starsi gracze pamietaj ) Postal czy Devastation ai ile ile na horyzoncie nikt nie wie dla tego uwazam ze warto dokupic ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 jak to czytam to sie zastanawiam czy to napewno a drugiego unreala chodzi....widzisz, super grafika nie musi oznaczac olbrzymich wymagan sprzetowych, dobrze zoptymalizowany kod oraz efekty 3d jest glownych artybutem calej serii Unreal'a, a Doom III w wersji beta jest po prostu pozbawiony tej optymalizacji, dlatego to chodzi jak chodzi, a posiada mniej efektow 3d od U2 :) to dlatego ze ta beta doom III to alfa. nie wiem dlaczego to porównujesz.... z jednej strony w pełni skonczona gra jaką jest u2 a z drugiej d3 ktory nawet nie jest dobrze zaczęty. co do wymagan: nie chodzi mi o to ze watpie w dobrą optymalzacje gry, tylko o to ze ktos kto spełnie wymagania prawia minimalne (zwłaszcza jesli chodzi o 128mb ramu i gf4mx420) gra na max detalach... ten fakt wydaje mi sie wątpliwy... no ale... ach, rzeczywiscie alpha, a do tego 0.02 ;P - dlaczego porownuje? bo te gry beda walczyc o miejsce na polce u klienta, ot dlatego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 postanowilem dzis ze bede jednak nadal podziwial Unreal 1 bo moim zdaniem to klimat ma fajniejszy no i ta muzyka poprostu miodzio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 E no panowie. Nie porownujcie Unreala 1 z unrealem 2 na litosc boska. Nawet sie nie spodziewalem, ze U2 zblizy sie w czym kolwiek do tej pierwszej. Po prostu traktuje ta gre jako alternatywa dla MOH, wolfa i nolf2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 no tak ale w pewnym sesie to miala byc kiedys kontynuacja p.s. chocby taki "Return to Na Pali" bardzo dobry dodatek do Unreal i klimacik tez zajebisty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanurwa Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 no tak ale w pewnym sesie to miala byc kiedys kontynuacja p.s. chocby taki "Return to Na Pali" bardzo dobry dodatek do Unreal i klimacik tez zajebisty No własnie, pewnie przyjdzie nam trochę poczekać na dodatki ale na takim silniku mogą wymiatać i będzie cool :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 a moim zdaniem ta gra po prostu ssie !!!! ja bym poroownal to tylko do jednego - tak samo bylo z daikatana - wszyscy czekali na to nie wiadomo jak dlugo - a kiedy gra sie pojawila to bylo rozczarowanie jedno wielkie. Tu jest jeszcze gorzej bo daikatana plywala na kompach - jak na czas jej ukazania sie - "nie topowych" ,a do Unreala 2 3eba miec taki max ze glowa mala... Porazka - grafikoow(panowie-pool roku wczesniej byloby git) i koderoow przede wszystkim (512 RAM-u???? - chyba do 3dstudio...) to tyle - pozdro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Witam. Zrobiłem na szybkiego coś co przypomina stronkę i wrzuciłem tam kilka własnoręcznie złapanych screenów. Ci co jeszcze nie widzieli i zastanawiają sięmogą sobie ocenić czy warto "zakupić" giere :twisted: Prosze moderatorów o nie wywalanie topica :lol: TU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Moje przemyslenia po raz drugi. Wymagania sa za ogromne. Im dalej ide tym jest gorzej. Grafika wcale nie jest lepsza od tej z NOLF2. W dalszych planszach nie widac nigdzie nawet pixel shaderow - co w NOLF 2 jest nagminne. Woda wyglada jak glut, 100x gorzej niz w NOLF2. Ta druga giera zapier..... mi na max z AA i anizo a na tej moge zapomniec. Zabija sie ludzi zamiast Skaarj. Jeden jedyny motyw, po ktorym mozna poznac, ze to unreal to wlasnie pojawiajacy sie od czasu do czasu Skaarj. Zero grozy (wyjatek z winda), zero wczucia w klimat. Ta gra bardziej przypomina Red faction niz U1. Juz po demku alpha dooma 3 wiem na 100%, ze o U2 nikt nie bedzie za pol roku pamietal, a o doom3 beda mowily pokolenia :D Wystawiam tej grze 6 na 10 mozliwych. Nie bede jej nawet konczyl bo ponoc jest zenujacy. Ehh, nawet intra nie bylo w tej grze. Skad, co gdzie, jak sie tam znalazlem ? Nic nie wiem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Coś nie chce dawać hyperlinka?!!! Wklejcie cały URL do przegladarki i po kłopocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Nie dziala. Pewnie czegos nie dopisales. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Się skumałem :oops: Dzięki, a jak się podoba? Proszę mało bluzgów :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Ok, juz dziala :) A gdzie te przemyslenia ? Zauwazcie jaka kijowa jakosc grafiki na broniach (8 bit ? ). I to nie jest wina sprzetu, taka po prostu jest chu... grafa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Na przemyslenia przyjdzie czas ->jutro, bo dziś mi się nie chce klepać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 A odpalales ta gre na max detalach ? Czy przy 512 ramu tez swapuje z HDD ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Na max nie. Teraz przy wielgaśnych pomieszczeniach i kilkunastu stworach fps spada do 20klatek, ale jest grywalne, jak w Mafi. Z ciekawość zrobie jeszcze zrzuty z Anisotropem i AA Quinx czy jakoś tak (mogli to jakoś prościej nazwać, a tak trzeba sobie język łamać). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moszna_Brothers Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Dali ciała i tyle.......jak gram to odczówam jakbym grał w AvsP i hlaf_life jednocześnie. Tyle że HL mial klimat fajny.........ale ludzie!!!!! moze troche za dużo wymagacie....wymagania nam wzrosły wszystkim i nie mówcie ze DOOM 3 bedzie super bo moze sie pokazać ze bedzie miąl 4 levele i bedzie nudny......i bedzie niczym innym jak pokazaniem mozliwości programistów.......tak czy siak wszyscy spodziewali sie czegoś innego :(.......a za 200 zebli to tylko naplet koopi tą grę... Jednej ważnej rzeczy tam nie ma na która liczyłem i która daje dużo do lklimatu: MUZA......kał jakiś leci i tyle.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 myślałem ze bedzie lepsza ): Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Nie lepiej dopisać to do Istniejącego wątku ? zamykam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 nic tylko czekac na czesc 3 ;P (jesli sie nie przestrasza klapy czesci 2) moze spowrotem zacznie robic ta gre Digital Extremes & Epic Games a nie jakis interplay bo oni zawsze produkowali gry w stylu idz zabij i wroc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 jak to czytam to sie zastanawiam czy to napewno a drugiego unreala chodzi....widzisz, super grafika nie musi oznaczac olbrzymich wymagan sprzetowych, dobrze zoptymalizowany kod oraz efekty 3d jest glownych artybutem calej serii Unreal'a, a Doom III w wersji beta jest po prostu pozbawiony tej optymalizacji, dlatego to chodzi jak chodzi, a posiada mniej efektow 3d od U2 :) to dlatego ze ta beta doom III to alfa. nie wiem dlaczego to porównujesz.... z jednej strony w pełni skonczona gra jaką jest u2 a z drugiej d3 ktory nawet nie jest dobrze zaczęty. co do wymagan: nie chodzi mi o to ze watpie w dobrą optymalzacje gry, tylko o to ze ktos kto spełnie wymagania prawia minimalne (zwłaszcza jesli chodzi o 128mb ramu i gf4mx420) gra na max detalach... ten fakt wydaje mi sie wątpliwy... no ale... ach, rzeczywiscie alpha, a do tego 0.02 ;P - dlaczego porownuje? bo te gry beda walczyc o miejsce na polce u klienta, ot dlatego... wiekszosc ludzi i tak kupi obie gry (wiadomo jakie).... co do porównywania: rozumiem ze stawiasz doomIII obok unreala II. Przypuszczam ze połowa serwisów poswieconych gierkom bedzie tak robic. nie wiem tylko dlaczego teraz probujesz porównac te dwa produkty, skoro jeden z nich nie jest nawet w połowie skonczony.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 jak to czytam to sie zastanawiam czy to napewno a drugiego unreala chodzi....widzisz, super grafika nie musi oznaczac olbrzymich wymagan sprzetowych, dobrze zoptymalizowany kod oraz efekty 3d jest glownych artybutem calej serii Unreal'a, a Doom III w wersji beta jest po prostu pozbawiony tej optymalizacji, dlatego to chodzi jak chodzi, a posiada mniej efektow 3d od U2 :) to dlatego ze ta beta doom III to alfa. nie wiem dlaczego to porównujesz.... z jednej strony w pełni skonczona gra jaką jest u2 a z drugiej d3 ktory nawet nie jest dobrze zaczęty. co do wymagan: nie chodzi mi o to ze watpie w dobrą optymalzacje gry, tylko o to ze ktos kto spełnie wymagania prawia minimalne (zwłaszcza jesli chodzi o 128mb ramu i gf4mx420) gra na max detalach... ten fakt wydaje mi sie wątpliwy... no ale... ach, rzeczywiscie alpha, a do tego 0.02 ;P - dlaczego porownuje? bo te gry beda walczyc o miejsce na polce u klienta, ot dlatego... wiekszosc ludzi i tak kupi obie gry (wiadomo jakie).... co do porównywania: rozumiem ze stawiasz doomIII obok unreala II. Przypuszczam ze połowa serwisów poswieconych gierkom bedzie tak robic. nie wiem tylko dlaczego teraz probujesz porównac te dwa produkty, skoro jeden z nich nie jest nawet w połowie skonczony.... w sumie masz racje, ale nie sadze, aby zmieniali engine, teraz robia mapy i postacie, a efekty 3d sa gorsze od tych w U2 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moszna_Brothers Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 nic tylko czekac na czesc 3 ;P (jesli sie nie przestrasza klapy czesci 2) moze spowrotem zacznie robic ta gre Digital Extremes & Epic Games a nie jakis interplay bo oni zawsze produkowali gry w stylu idz zabij i wroc Sorki bracie ale walisz farmazony.......INTERPLAY syf?????? a grałeś może w FREESPACE ?????.......ja pykałem w obie części ......mam nawet oryginały chociaż jestem głównie zwoplennikiem FPP. Nie widziałem jeszcze lepszego symulatora gwiezdnego jak Freespace.... Wszystko jest dopracowane.....a klimat to porpostu wciąga jak chodzenie po bagnach.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 nic tylko czekac na czesc 3 ;P (jesli sie nie przestrasza klapy czesci 2) moze spowrotem zacznie robic ta gre Digital Extremes & Epic Games a nie jakis interplay bo oni zawsze produkowali gry w stylu idz zabij i wroc Sorki bracie ale walisz farmazony.......INTERPLAY syf?????? a grałeś może w FREESPACE ?????.......ja pykałem w obie części ......mam nawet oryginały chociaż jestem głównie zwoplennikiem FPP. Nie widziałem jeszcze lepszego symulatora gwiezdnego jak Freespace.... Wszystko jest dopracowane.....a klimat to porpostu wciąga jak chodzenie po bagnach.... Descent był wyrąbisty i ten klimat :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 na prośbe adneta topic ponownie otwieram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 nic tylko czekac na czesc 3 ;P (jesli sie nie przestrasza klapy czesci 2) moze spowrotem zacznie robic ta gre Digital Extremes & Epic Games a nie jakis interplay bo oni zawsze produkowali gry w stylu idz zabij i wroc Sorki bracie ale walisz farmazony.......INTERPLAY syf?????? a grałeś może w FREESPACE ?????.......ja pykałem w obie części ......mam nawet oryginały chociaż jestem głównie zwoplennikiem FPP. Nie widziałem jeszcze lepszego symulatora gwiezdnego jak Freespace.... Wszystko jest dopracowane.....a klimat to porpostu wciąga jak chodzenie po bagnach.... A grałeś w Independence War 2: Edge of Chaos?? Nie mówie, że Freespace był zły - zajebisty był. Ale EOC bliżej do symulatora już, bo Freespace to tylko strzelanka. A co do tematu: Mnie sie Unreal 2 PODOBAŁ :) TAK. Według mnie WARTO zagrać, mimo, że jest dość krótki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 jestem rozczarowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[yarazz] Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Mi sie zaje.biscie podoba miotacz ognia:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...