Skocz do zawartości
w-u-j-e-k

Pentagram Freezone Xc-70 Cu+ Vs Zalman Vf700-cu

Rekomendowane odpowiedzi

mam pentagrama stary model xc-80cu działał na radeonie 9800se@pro, 6800gt a teraz śmiga na 7800gt nadal cichy i bezproblemowy a i testy wykazały że wydajniejsze odrobinkę o zalmana, także z tą zalmanowską precyzją i jakością nie przesadzajcie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tego blydlaka :P pentagrama ... kombinowac musialem zeby zamontowac na to co mam w podpisie ... a radiatory nonstop sie odlepiaja od pamieci , lipa to taka, ale co do dzialania nie mam zastrzezen.

To czy jest wydajniejszy czy nie od zalmana to ...to mam gdzies na grafie 2 stopnie nie robia dla mnie roznicy ^^

Edytowane przez ed00s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

pentagram xc80cu jest ciut wydajniejszy ok 1* dzieki innemu systemowi mocowania

ten w pentagramie moze ciut lepiej sciska, ale jest troszke niebezpieczny (mozna ukruszyc rdzen, trzeba bardzo powoli dokrecac)

osobiscie polecam zalmana, bezproblemowy montaz.....

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam na jednej karcie Pentagrama XC-80Cu - najpierw na 6800GT AGP teraz na 7800GS AGP, a na drugiej Zalmana - 6800GT PCI-E).

Mocowanie Zalmana nieco lepsze, ale ja problemów z Pentkiem nie miałem. Do tek pory Pentagram cichy i zimny - a starszy od Zalmana o ponad 6 miechów.

Moim zdaniem i to i to dobry wybów, a Pentagram przynajmniej nie liczył sobie tyle za Markę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez mam już dosyć długo swojego Pentaka i problemów brak, jak narazie ładnie sie spisuje ale niemal zawsze na poczatku zaraz po montażu terkocze a potem to ustaje, wiem bo miałem dwa pentaki już i zawsze za pierwszym włączeniem terkotały :-P

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pentagram u mnie chodził 12 miesięcy - XC80 Cu i był świetny ! Nie warczał ani nic z tych rzeczy - cichutki jak mysz pod miotłełką :)

EDIT - Ale teraz to wolałbym Evercoola tego którego także miałem - Turbo2

Edytowane przez Poznaniak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój Zalman VF-700 po dwóch miesiącach zaczął świszczeć, oddałem go na gwarę i nie uznali mi jej, odwołałem się i czekam już miesiąc na odpowiedź.

Kupiłem Accelero X1 i bije na łeb Zalmana i Pentagramy ciszą i wydajnością. Tyle, że na 7600GT nie pasuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przygodach z Pentagramami na CPU (porozwalane zapinki i inne niezbyt ciekawe problemy), na grafike wzialem Zalmana VF700-Cu i nie zaluje. Na 5v jest cichy i lekko sie nagrzewa, na 12v glosny, ale wydajny i zimny jak lod ;)

Moge kazdemu polecic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi