w-u-j-e-k Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Co będzie lepsze na mojej grafie ( 7600 GT ) ?? Cenny są podobne ,a jak z wydajnością i ciszą ?? Od razu powiem ,że szukałem na forum ,ale nie znalazłem porównania XC- 70 Cu+ i VF-700-Cu + !!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 IMO Zalman. Nie lubię tych zalmanopodobnych Pentagramów. Sam mam VF-700 i jest OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Wydajnosc zapewne taka sama, a dopłacając do Zalmana otrzymujesz trwalszy wentylek i Zalmanowską jakość :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smalec Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 mam zalmana, wybralem jego bo napewno posluzy mi dluzej niz pentak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 mam pentagrama stary model xc-80cu działał na radeonie 9800se@pro, 6800gt a teraz śmiga na 7800gt nadal cichy i bezproblemowy a i testy wykazały że wydajniejsze odrobinkę o zalmana, także z tą zalmanowską precyzją i jakością nie przesadzajcie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 (edytowane) Mam tego blydlaka :P pentagrama ... kombinowac musialem zeby zamontowac na to co mam w podpisie ... a radiatory nonstop sie odlepiaja od pamieci , lipa to taka, ale co do dzialania nie mam zastrzezen. To czy jest wydajniejszy czy nie od zalmana to ...to mam gdzies na grafie 2 stopnie nie robia dla mnie roznicy ^^ Edytowane 15 Sierpnia 2006 przez ed00s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Bierz Pentagrama, niczym nie ustępuje Zalmanowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smalec Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 nie chodzi o 2 stopnie i wydajnosc tylko o jakosc wykonania. w pentach szybko psuja sie lozyska w wnetylach i zaczynaja halasowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 pentagram xc80cu jest ciut wydajniejszy ok 1* dzieki innemu systemowi mocowania ten w pentagramie moze ciut lepiej sciska, ale jest troszke niebezpieczny (mozna ukruszyc rdzen, trzeba bardzo powoli dokrecac) osobiscie polecam zalmana, bezproblemowy montaz..... pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Instalowałem na swojej karcie(starej) XC-80 Cu i naprawde ciężko było.... Podobno w XC-70 Cu to poprawili.Prawda to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Prawda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Prawda ponieważ dali tam inne mocowanie, znane z modeli Zalmana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Ja mam na jednej karcie Pentagrama XC-80Cu - najpierw na 6800GT AGP teraz na 7800GS AGP, a na drugiej Zalmana - 6800GT PCI-E). Mocowanie Zalmana nieco lepsze, ale ja problemów z Pentkiem nie miałem. Do tek pory Pentagram cichy i zimny - a starszy od Zalmana o ponad 6 miechów. Moim zdaniem i to i to dobry wybów, a Pentagram przynajmniej nie liczył sobie tyle za Markę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) Ja tez mam już dosyć długo swojego Pentaka i problemów brak, jak narazie ładnie sie spisuje ale niemal zawsze na poczatku zaraz po montażu terkocze a potem to ustaje, wiem bo miałem dwa pentaki już i zawsze za pierwszym włączeniem terkotały :-P Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek106 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 mam Zalmana i jest naprawde super. tez zastanawialem sie nad pentagramem ale wybralem zalmana i nie zaluje. chodzi praktycznie bezglosnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poznaniak Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) Pentagram u mnie chodził 12 miesięcy - XC80 Cu i był świetny ! Nie warczał ani nic z tych rzeczy - cichutki jak mysz pod miotłełką :) EDIT - Ale teraz to wolałbym Evercoola tego którego także miałem - Turbo2 Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez Poznaniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Mój Zalman VF-700 po dwóch miesiącach zaczął świszczeć, oddałem go na gwarę i nie uznali mi jej, odwołałem się i czekam już miesiąc na odpowiedź. Kupiłem Accelero X1 i bije na łeb Zalmana i Pentagramy ciszą i wydajnością. Tyle, że na 7600GT nie pasuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Po przygodach z Pentagramami na CPU (porozwalane zapinki i inne niezbyt ciekawe problemy), na grafike wzialem Zalmana VF700-Cu i nie zaluje. Na 5v jest cichy i lekko sie nagrzewa, na 12v glosny, ale wydajny i zimny jak lod ;) Moge kazdemu polecic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Wykopałem wątek żeby nie zakładać nowego żeby zadać pytanko - czy pentagramy xc-70 al+ są kompatybilne z GF5500?? Bo wszędzie podają kompatybilność ati/nv ale jak daleko ona sięga to już nie mówią... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Tak jest kompatybilny. Tylko po co do niego az takie chlodzenie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Tak jest kompatybilny. Tylko po co do niego az takie chlodzenie?? hmm jest najtańsze w zenfiscie a tam chciałem złożyć zamówienie :) po za tym jest cichy, wydajny i w przyszłości przy zmianie karty można będzie go użyć. generalnie nie dla mnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...