Skocz do zawartości
andixad

Ile Możliwości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałem zapytać czy idzie jakims programem sprawdzić jak wydajny jest pc na danych sterownikach,

tzn. nie chodzi mi o podkręcanie kompa tylko o sprawdzenie czy komputer jest tak wydajny jak powinien być, czy chodzi na jakiś niższych ustawienmiach bo wydaje mi sie że zbyt wolno chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie przesadzaj... wyciagnie sporo wiecej. Ja na 4ti i athlonie2000+ mialem 12000 z lekkim kreceniem, to on z 7k powinien miec. Z reszta nie ma co dyskutowac sprawdz na stronie 3dmarka co i jak, porownujac sie do innych sprzetow :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie przesadzaj... wyciagnie sporo wiecej. Ja na 4ti i athlonie2000+ mialem 12000 z lekkim kreceniem, to on z 7k powinien miec. Z reszta nie ma co dyskutowac sprawdz na stronie 3dmarka co i jak, porownujac sie do innych sprzetow :]

jap.... 7000pkt = gef 3 ti ja mialem nawet 9500pkt jak bilem rekordy swego czasu aczkolwiek nie wzioles jednego pod uwage :) bardzo waznego czynnika :) zgadnij jakiego ? :)

sterowniki :) pamietasz magie detonatorów z seri 40.xx ? :) ;)

Pozdrawiam :)

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde mac. To nie ten komp z podpisu. Zapomniałem tylko wspomnieć o tym ze ten komp moj ma procek Celeron 500MHz, RAM 32MB, grafę chyba 8 lub 16 MB zintegrowana. Ogolnie sprzet z lat 97-98. Może 1000pkt wyciągnie co?

1000pk to on moooze wyciagnie w 3dmarku ale wersji 2000 !

jaka to grafa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początek to chyba nie można się spodziewać rewelacji po tym konfigu.

Po drugie, to był chyba 3D Mark 99 (tak mi się wydaje).

Po trzecie wszystko zależy od producenta karty.

Po czwarte, przy tej ilości RAMu, komp nie nadaje się do gier wymagających akceleracji 3D. Dorzuć tak 64MB i możesz testować na NFS 3, Quake 2. Z Q3 już może być problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi