Skocz do zawartości
wojtekj

Gefroce 6100 Integra

Rekomendowane odpowiedzi

mam zamiar kupic karte

RADEON SAPPHIRE 9550

Producent Sapphire

Szyna pamięci 128-bitowa

Rodzaj pamięci DDR

Zainstalowana pamięć wideo 128 MB

Chłodzenie wentylator

Typ złącza AGP AGP x4, x8

Urządzenia wejścia / wyjścia wyjście TV, wyjście DVI

czy da sie ja podkrecić i czy bedzie działać na moim kompie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

czy da sie ja podkrecić i czy bedzie działać na moim kompie ??

Podkręcić sie da, ale karta jest stara i nie będzie działać na Twoim kompie, szukaj czegoś na pci-e a nie na agp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba ze masz obydwa złacza na twojej mobo ;] (Pci-e i Agp). Chociaz na twoim miejscu jak mialbym kupowac nowa grafe to tylko na pci-e. Jest bardziej wydajna i bardziej przyszlosciowa.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściągnij z neta taki programik jak ATI Tray Tools zainstaluj, na pasku zadań pojawi ci sie ikonka w kształcie kwadratu z logiem ati klikasz prawym przyciskiem myszy na tą ikonke otwiera ci sie menu, wchodziśz w zakładke ''Hardware'' i nastepnie Overclocking Settings, otworzy ci sie okienko i możesz kręcić( jak chcesz to zaznacz ''show as ddr'' no i kreć ;].

Ten radek pewnie bedzie na kosciach samsung 4ns i wiecej jak 560/580mhz na pamięciach nie zrobisz bo potem są arty wiem bo kreciłem kiedys swojego radka X600pro

który niczym sie nie rózni od X550 i był na samsungach 4ns i poszedł rdzen 460/560 pamieci, czasami 580 dalej arty, wiec pewnie twoja tez tak sie podkreci.

Aha ja miałem jeszcze na x600 pentagrama alcu a na pamiatkach radiatroki wiec radze tez chłodzonko zmienic ;]

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi