Imperator Kret Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Tak... wiem, że to dość nietypowa sprawa, ale doszedłem do takiego poziomu wyciszenia komputera(a to jeszcze nie koniec), że słyszę mój monitor(Flatron F700B). Czy da się coś na to poradzić czy jedynym rozwiązaniem jest zmiana na LCD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Też to mam, mimo że moj komp i tak wymaga jeszcze wyciszenia to słysze monitor :P Możesz spróbować cewki silikonem pozalewać bo to pewno one hałasuja, przynajmniej u mnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 W każdym monitorze cewki od odchylania brzęczą i są zalewane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Monitor często piszczy jak masz ustawione za wysokie odświeżanie, nawet jeżeli według specyfikacji jest ono obsługiwane. Np. mój NEC 75F teoretycznie powinien wyświetlać 1024@32@85, ale dopiero w 1024@32@75 przestaje piszczeć. Sprawdź, czy piszczenie znika po odpaleniu jakiejś gierki (wtedy odświeżanie spada zwykle do 60 Hz). Jeżeli jednak piszczy cały czas to zostaje zalewanie cewek klejem - czego nie polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 ...zostaje zalewanie cewek klejem - czego nie polecam.Dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Dlaczego?To raz. A dwa to hmm - nie wiem jak u was w mońkach, ale ja u siebie mam tylko jedną klasyczną cewkę na cały PCB. A piszczy u mnie to od czego jest poprowadzona taka f_piździec gruba wiązka kabli z czarnego czegoś, czego rozebrać się nie da. Czyli niektórzy są u[gluteus maximus]ni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Monitor często piszczy jak masz ustawione za wysokie odświeżanieFlatron F700B ma obsługiwane 60,70,72,75,85 Hz. Jako, że na 85 są nieco rozmazane litery to działa na 70. Teraz sprawdzałem i na 70 wydziela najmniej denerwujący dźwięk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Dlaczego?W przypadku monitora w grę wchodzą "trochę" wyższe napięcia niż w obudowie, tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 W przypadku monitora w grę wchodzą "trochę" wyższe napięcia niż w obudowie, tyle.Dalej nie wiem dlaczego, co wieksze napięcia mają do przeciwwskazań zalewania cewek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Tylko i wyłącznie kwestia bezpieczeństwa, jeżeli ktoś nie jest obeznany z elektryką (tak mistrzu, są tacy śmiertelnicy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 No to trzeba było tak odrazu napisać, myślałem że znasz jakieś przeciwwskazania mogące wpłynąć na działanie których ja nie znam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 u mnie na f700p przy 1024x768@120Hz jest okropne piszczenie, troche mniejsze jest przy 70Hz. nie chce bardzo go rozbirac bo chyba mam gwarancje. jak to bylo? 3 lata Door-To-Door ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...