Jarogniew Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Poza tym ciekawi mnie roznica temperatur miedzy CPU, NB a GPU. Prawie 20 stopni, troche za duzo. problem rozwiązany wróciłem do poprzednich (nowszych) sterów gpu i niskie temperatury wróciły :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 No proszę. To widać nie ma sensu dopłacać do mocniejszych bloków - nowe sterowniki i po problemie :lol2: :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Dziś przyszły kolejne bloczki: APLHACOOL NexXxos NB-SLI1 MIPS DFI LANPARTY nF4 Mosfet Freezer MIPS DFI LANPARTY nF4 RAM Mosfet Freezer troszkę fot: MIPS DFI LANPARTY nF4 Mosfet Freezer MIPS DFI LANPARTY nF4 RAM Mosfet Freezer APLHACOOL NexXxos NB-SLI1 Narazie bloczki leżą, w nocy gdy będe miał więcej czasu założe je, zrobie porównania temperatur etc. i napisze więcej o nich. Teraz mogę powiedzieć tylko, że bloczki MIPS trochę mnie rozczarowały jakością wykonania: ostre, nie wygładzone po cięciu krawędzie, cały czas odpadają z bloków małe wiórki miedzi, za taką cenę producent powinien je ładnie wykończyć, przydałoby się też pokrycie miedzi chromem jak np. w blokach z 4xPRO, bo po krótkiej sesji mają już pełno odcisków na sobie. Bloczki dostałem zapakowane w torebki strunowe, z każdym bloczkiem śrube imbusową i nakrętke, przydałaby się jeszcze instrukcja montażu :wink: i klucz do śruby (tak jak np w produktach Alphacoola czy Swiftecha). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Jakie względy zaważyły na wymianie bloczku chipsetu z XC-1 na tego Nexosa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Jakie względy zaważyły na wymianie bloczku chipsetu z XC-1 na tego Nexosa? Lepsze-wygodniejsze ułożenie węży w budzie, nie będe musiał wyjmować grafiki żeby zmienić wąż, lepsze połaczenia pomiędzy blokami po założeniu MIPS'ów (przy XC-1, muszę zrobić spory łuk z pod grafiki do mosfetów), wiem że jest flowkillerem, jeżeli przez niego temperatura na CPU się bardzo zwiększy, prawdopodobnie wrócę do XC-1 i zrobie burdel w środku :-P pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Bosze te mosfet freezery to smiech :D szkoda w ogole miedzi na to :]]]] ale pozatym fajne WC. Temp GPU sie nie przejmuj bo w tym miejscu zle pokazuje temp.. najlepiej sciagnij everesta on dobrze pokazywal temp grafy z tego co pamietam jak mialem 6600... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Bosze te mosfet freezery to smiech :D szkoda w ogole miedzi na to :]]]] ale pozatym fajne WC. Temp GPU sie nie przejmuj bo w tym miejscu zle pokazuje temp.. najlepiej sciagnij everesta on dobrze pokazywal temp grafy z tego co pamietam jak mialem 6600... Ale sie dobrze spisuja -> http://www.liquidluxx.de/cms/artikel.php?a...=show&id=47 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Ta test spoko... tylko co za debil daje jumper na 4V jak na ramie jest 3,2v? no wybacz ale test super :D pozatym wystarczy wiatrak 80 cm albo przewiew w budzie i jest cacy... ja nawet niczym nie wialem mialem na ramie 3,6v i wszystko bylo ok :] wiec po co wciskac takie flowkillery w obieg w ogole? tym bardziej ze mosfet freezer dawal 10 czy 15 stopni a tam w ogole tak cieplo nie bylo... 55 st :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) Ta test spoko... tylko co za debil daje jumper na 4V jak na ramie jest 3,2v? no wybacz ale test super :D pozatym wystarczy wiatrak 80 cm albo przewiew w budzie i jest cacy... ja nawet niczym nie wialem mialem na ramie 3,6v i wszystko bylo ok wiec po co wciskac takie flowkillery w obieg w ogole? tym bardziej ze mosfet freezer dawal 10 czy 15 stopni a tam w ogole tak cieplo nie bylo... 55 st :D Czemu mówisz, że są flowkillerami?? Miałeś je? testowałeś pod tym kątem? może widziałeś jakieś testy ? :lol: :lol: :lol: :lol: Może wiatrak i wystaczrczy.. ale z DELTĄ 120x120x38 wiejąca na mosfety przy ustawieniu proca 2900Mhz @ 1,55V miałem 50*C na mosfetach, bez nawiewu miałem freezy jak mosfety mialy 70*C.. na Venice starczala mi 80 wentyl tu już nie:] EDIT: tak na szybko, nexxxos na nb założony :) przepływ pozostał bez zmian B) , ale prawdopodobnie przez to, że w XC-1 byłą jedna złaczka kątowa , w nexxxosie mam 2 proste:).. poczekam aż woda się nagrzeje do stałej temp. i wrzuce temperatury Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 A mipsy zalozone ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) @Malik założonny tylko na mosfety CPU, RAM sobie odpuszczam B) tak na szybko: x2 3800+ @ 2650mhz @ 1,35V temp wody: idle: 28-29*C stess:33-34*C mosfety: bez MIPS'ów idle/stress 34*C/52*C Z MIPS'ami idle/stress 29*C/38*C temperatury mierzone czujką z panelu Cooler Master Aerogate3 po 21 będzie edit i opisze dokładnie bloczki (problemy z mipsami :angry: ), oraz ich wpływ na przepływ i temperatury Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Jak dla mnie - miodzio :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjhallll Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 wc niezłe ale jaka to sztuka złożyc wc za tyle kasy, wszystko co fajne ze sklepu... ale przynajmniej zlozyles to z wyobraznia pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 ...wc niezłe ale jaka to sztuka złożyc wc za tyle kasy, wszystko co fajne ze sklepu... Darujmy sobie juz takie uwagi, bo zaraz zacznie sie ze homemade is the best. I ponownie bedzie "niekonczaca sie opowiesc" <_< Jarogniew: Gdzie obiecany opis :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 wc niezłe ale jaka to sztuka złożyc wc za tyle kasy, wszystko co fajne ze sklepu... ale przynajmniej zlozyles to z wyobraznia pozdr Każdy ma takie zabawki na jakie go stać. Jak zazdroscisz to rób to w swoim w domu i nie pisz takich bez sensownych textów. eot @Jarogniew Bardzo mi się podoba twoje wc, mało kto w pl chłodzi mosfety wodą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 wc niezłe ale jaka to sztuka złożyc wc za tyle kasy, wszystko co fajne ze sklepu... ale przynajmniej zlozyles to z wyobraznia pozdr a kupowanie dobrych=drogich podzespołów też jest złe?? może lepiej kupić płytkę i całą elektronikę i samemu złożyć jakąś grafikę dobrą? :wink: Nie rozumiem wogóle takich uwag, moja sprawa na co wydaje moje pieniądze. :rolleyes: @Wiśnia666 Dzięki:) @Malik W drodze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 znudził mi się czerwony kolor, więc postanowiłem zmienić węże na... czarne, niestety nigdzie nie znalazłem czarnych węży z PVC, sam PUR. Przypomniałem sobie, że zostało mi parę metrów czarnego oplotu na kable z zbiorowego zamówienia ppc, postanowiłem sprawdzić czy dałby radę i jakby to wyglądało po opleceniu.. węży :lol: Oplot idealnie pasuje na węże 8/10 na 8/11 już niestety nie wchodzi. Wygląda to tak: Zmieniłem też oświetlenie (obecnie jest już tylko pompka podświetlona): Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Pięknie, teraz wygląda jeszcze lepiej niż poprzednio. Tak nawiązuje trochę do FC :wink: Jak dla mnie BOMBA! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 8-O :legal: super to wyglada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 piknie, tak niecodziennie... oryginalnie, dobry pomysł!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Jak dla mnie - rewelacja !!! :) Gratuluje koledze pomyslu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Super, świetny pomysł. Jestem ciekaw czy oplot jest na tyle mocny, że moze zapobiegać załamywaniu się węża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 raczej nie, skoro jest na tyle rozciagliwy zeby dal sie naciagnac na weze. ale lepiej niech sie wypowie uzytkownik oplotow na wezach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) no trzeba powiedzieć,ze świetnie sie komponuje z budką i do tego wyglada naprawde orginalnie i jakoś tak full pr0 :wink: szkoda,że nie wchodzi na 8/11 :-| moze sam bym sie skusil przy jakiejś kolejnej modyfikacji mojego kibla Edytowane 30 Września 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 no trzeba powiedzieć,ze świetnie sie komponuje z budką i do tego wyglada naprawde orginalnie i jakoś tak full pr0 :wink: szkoda,zę nie wchozi na 8/11 :-| mozę ssam bym sie skusil przy jakiejśc kolejnej modyfikacji mojego kibla tu bedziesz musiał zastrugać te węże :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 nie prościej kupić inny oplot? B) poza tym na razie to tylko takie głopsne zastanawianie sie :wink: trzeba jednak przyznać bardzo ciekawa alternatywa dla kolorowych- uv węzy. Jak by jeszcze dorwać jakiś oplocik co przy okazji uniemozliwial by załamywanie sie węzy to by była bomba i tyle :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 piękne WC :) ale brakuje mi w nim "bloczka" na mosfet od ramu który jak wiem najbardziej się grzeje przy mocnym OC ps ta pompka jakoś nie pasuje źle się komponuje z całością :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Cavarr - przejrzyj cały temat ;) Bloczek był kupony i sprzedany :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 popmce bym reza na czarno obkleił-zamalował to fakt :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) Dzięki wszystkim za pochwały :wink: Co do łamliwości węży po założeniu oplotu: @cavvar tak jak pisał GDR kupiłem ten bloczek (przewiń stronę w górę!!), ale go nie chcę z kilku powodów. Niestety nie sprzedałem go, chce ktoś? za 50% sklepowej ceny :wink: edit: @99tomcat nie będę nic robił z pompką, na dniach zmieniam obudowę i pompka będzie niewidoczna:) Edytowane 30 Września 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...